Închide meniul

Ce spune președintele FRF despre scandalul uriaș de dopaj de la Astra. Răzvan Burleanu a anunţat când ar putea fi luată o decizie definitivă

Alexandru Ivan Publicat: 26 ianuarie 2021, 15:26

Reclamă
Ce spune președintele FRF despre scandalul uriaș de dopaj de la Astra. Răzvan Burleanu a anunţat când ar putea fi luată o decizie definitivă

SportPictures / Razvan Pasarica via Hepta

Răzvan Burleanu, despre scandalul de la Astra

Astra riscă să fie exclusă din Liga 1 din cauza scandalului în care sunt implicaţi Alexandru Ioniţă, Kehinde Fatai şi Takayuki Seto. Cei trei ar fi apelat la o terapie interzisă, iar sancțiunile pot fi drastice. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Răzvan Burleanu, despre scandalul de dopaj de la Astra 

"Așteptăm finalizarea anchetei, după care ANAD-ul, jucătorii sau clubul se pot adresa TAS. In urma unei decizii definitive, organizatorul de competiție poate sesiza comisiile FRF, unde se vor aplica sancțiunile prevăzute atât de legislația națională, cat și de regulamentele interne. 

Pentru asta sunt organismele de control, de aceea există o politică anti-doping. Faptul că se întâmplă, înseamnă că organismele de control își fac treaba.  

Nu cunoaștem nici declarațiile, nici probele din dosar, așa că așteptăm finalizarea întregii proceduri la nivel național, să vedem dacă entitățile care au posibilitatea să facă un recurs îl vor face, iar apoi se va intra pe procedura comisiilor jurisdicționale interne", a spus Răzvan Burleanu. 

Astra, scandal de dopaj uriaș în Liga 1 

Pentru a beneficia de o reducere a pedepsei chiar şi cu 75%, mijlocaşul de 26 de ani a acceptat să colaboreze cu membrii ANAD şi a povestit cu lux de amănunte tot ce s-a întâmplat.

Reclamă
Reclamă

Ioniţă a povestit că medicii unei clinici private i-au administrat, intravenos, două flacoane de vitamine minerale. De acelaşi tratament au avut parte şi Fatai şi Takayuki, iar această terapie este interzisă şi penalizată de regulamentul WADA. 

În aceste condiţii, Alex Ioniţă ar putea fi sancţionat între 12 şi 15 luni. În schimb, ceilalţi doi jucători ai Astrei, care nu s-au prezentat la audieri, riscă să primească o suspendare de 4 ani! Ar fi sinonimă cu retragerea. Pentru echipa din Liga 1 poate urma un adevărat cutremur. Riscă excluderea din Liga 1. 

Reclamă
Reclamă

Reuşeşte FCSB să o învingă şi pe PAOK în Europa League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
8:50

Ilie Dumitrescu a remarcat în FCSB – RFS 4-1 un jucător pe care Gigi Becali l-a făcut praf în trecut: „Dă consistenţă jocului”

8:41

La mulţi ani, Simona Halep! Marea noastră campioană împlineşte 33 de ani şi e aproape de revenirea în circuit

8:30

Ce a spus antrenorul lui Tottenham după eliminarea lui Radu Drăguşin din meciul cu Qarabag: „Nu i-am transmis nimic”

7:59

Florin Tănase, reacţie fabuloasă după FCSB – RFS 4-1: „Doar trei goluri am văzut, la unul eram pe jos”! Ce a spus de Gigi Becali

7:00

Andreea Dragoman, victorie dramatică la China Smash 2024, competiţie care e live în AntenaPLAY! Ioana Sîngeorzan joacă la 09:30

0:25

Daniel Bîrligea, în extaz după ce a marcat primul său gol la FCSB: „Asta am vrut să arăt!”. Cui a dedicat victoria

1 FotoMihaela Cambei, uimită de gestul uriaş al lui Ion Ţiriac! Răsturnare de situaţie: „Era vorba de David Popovici” 2 FotoAdelina Chivu, anunţ despre revenirea lui Cristi Chivu în fotbalul românesc: „Crezi că mai înţelege ceva de aici?” 3 FCSB – RFS 4-1. FCSB a dat recital la debutul în grupa principală din Europa League. Darius Olaru, „dublă” spectaculoasă! 4 Tottenham, victorie clară cu Qarabag, după ce Drăguşin a fost eliminat! Ajax a făcut spectacol cu Beşiktaş! Rezultatele serii 5 FotoLewis Hamilton şi-a ales favoritul dintre Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo: „La finalul zilei sunt fanul lui” 6 Program prelungit şi trasee modificate pentru mai multe linii STB, pentru meciul FCSB – RFS. Anunţul făcut
Citește și