Închide meniul

CFR Cluj, „gaură” uriașă în buget! Campioana României a anunțat la cât au ajuns datoriile. Suma incredibilă trecută în bugetul oficial

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 7 aprilie 2022, 11:27

CFR Cluj, „gaură uriașă în buget! Campioana României a anunțat la cât au ajuns datoriile. Suma incredibilă trecută în bugetul oficial

Dan Petrescu, atac la Istvan Kovacs după CFR Cluj - FCSB 0-1

Mediafax Foto / Flaviu Buboi via Hepta

CFR Cluj domină copios campionatul României, dar are mari probleme financiare. Liderul Ligii 1 a ajuns la datorii care depășesc 26 de milioane de euro și riscă să intre din nou în insolvență.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Conducătorii clubului din Gruia au publicat bilanțul oficial și sunte temeri mari în privința modului în care vor reuși să fie plătite. Potrivit digisport.ro, CFR are o „gaură” în buget de 129.856.351 de lei (n.r. 26.280.000 de euro).

CFR Cluj are datorii uriașe și ar putea intra în insolvență

La finalul anului 2021, ardelenii au înregistrat pierderi de aproximativ 8.8 milioane de euro. Și datoriile față de angajații grupării feroviare au atins o bornă teribilă. Este vorba de peste 26 de milioane de lei, de aproape trei ori mai mult decât în 2020.

Situația este surprinzătoare, în condițiile în care CFR Cluj a încasat, în 2021, în jur de 11 milioane de euro de la UEFA. Astfel, echipa lui Dan Petrescu se vede nevoită să câștige din nou campionatul, pentru a își reduce pierderile. Vișiniii sunt favoriți după ce au reușit să se distanțeze la 8 puncte de FCSB.

Conducătorii liderului din Liga 1 au negat că vor apela din nou la insolvență

La finalul anului trecut, Bogdan Mara era convins că toate problemele se vor rezolva şi a dat asigurări că CFR Cluj nu va mai intra în insolvenţă.

Reclamă

A fost făcută o plată mare, de aproximativ 500.000 de euro pentru a se stinge aceste datorii. Lucrurile sunt pe un făgaş normal. Erau datorii din urmă care se adunaseră. Lucrurile intră însă pe făgaşul normal şi nu vor mai fi datorii. Vom fi la timp cu toate plăţile.

Nu se pune problema de nicio insolvenţă. Clubul merge înainte cu şi mai multă putere. Vrem să ne întărim pe unele poziţii. Vom renunţa şi la unii jucători. Vrem să ne întărim şi acum şi la vară. Echipa nu a arătat atât de bine acum în cupele europene. Vrem să revenim în grupele Europa League şi nu renunţăm nici la visul Champions League”, a dezvăluit atunci Bogdan Mara.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
  • CFR Cluj are datorii de peste 26 de milioane de euro
  • Campioana României riscă să intre în insolvență

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15:01 Zeljko Kopic a dezvăluit prin ce trece Homawoo, după accidentarea gravă suferită de Luca Mihai: „Nu se simte bine” 14:47 Daniel Niculae are o nouă funcție importantă la Rapid! Victor Angelescu a făcut anunțul oficial 14:44 „Jucătorii sunt înfometaţi!” Ce a observat Elias Charalambous la antrenamentul FCSB-ului, înaintea derby-ului cu Rapid 14:23 Răzvan Burleanu i-a fixat termenul limită lui Edi Iordănescu: „Acesta este obiectivul nostru” 14:14 „A suferit atât timp fără vină..” Ion Țiriac o cere pe Simona Halep la Jocurile Olimpice! A dat și un verdict despre „Simo” 13:45 „Recoltă bună, fermierii mei” Granzii din Premier League au fost făcuţi praf, după o săptămână europeană de coşmar 13:40 „Fără subiectivism!” Cristi Balaj, verdict sincer despre lupta pentru locul 2 din Liga 1! Ce a spus despre șansele CFR-ului 13:24 Veste de ultim moment despre Alexandru Băluţă! Ce se întâmplă cu mijlocaşul, înainte de FCSB – Rapid 13:09 Julian Nagelsmann rămâne selecționerul Germaniei! Federația a anunțat prelungirea contractului 12:58 Max Verstappen, despre condiţiile extreme din calificările pentru sprintul din MP al Chinei: „Ca şi cum ai conduce pe gheaţă” Vezi toate știrile
Citește și