Închide meniul

Ciprian Marica nu a fost surprins de decizia lui Mircea Lucescu: „Așteptam acest anunț”

Alex Ioniță Publicat: 4 noiembrie 2023, 8:56

Reclamă
Ciprian Marica nu a fost surprins de decizia lui Mircea Lucescu: Așteptam acest anunț”

Ciprian Marica nu a fost surprins de decizia lui Mircea Lucescu

Ciprian Marica / Hepta

Ciprian Marica nu a fost surprins de decizia lui Mircea Lucescu. Fostul atacant al echipei naționale a dezvăluit faptul că a purtat o discuție cu „Il Luce”, în care tehnicianul de 78 de ani i-a spus că se va retrage din fotbal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În decursul zilei de vineri, după o partidă pierdută de Dinamo Kiev, cu Șahtior, Mircea Lucescu și-a anunțat demisia de la cârma formației din capitala Ucrainei, dar și retragerea din fotbal. Ulterior, antrenorul de 78 de ani a revenit asupra deciziei legate de retragere.

Ciprian Marica nu a fost surprins de decizia lui Mircea Lucescu. Ce a dezvăluit fostul internațional

După anunțul făcut de Mircea Lucescu, Ciprian Maria a oferit o reacție surprinzătoare. Fostul atacant al echipei naționale a dezvăluit faptul că „Il Luce” i-a comunicat, în urmă cu ceva timp, planurile sale de viitor.

Totodată, fostul internațional a menționat că, în opinia sa, fotbalul românesc ar avea de câștigat în situația în care Mircea Lucescu va reveni în lumea fotbalului românesc, chiar și dintr-o poziție de consultant:

„Am vorbit cu nea Mircea după lansarea bazei sportive, m-a sunat să mă felicite și mi-a spus că vrea să se retragă. Mă așteptam, deci, la acest anunț al său, nu este o decizie de moment sau necântărită, îl știm pe nea Mircea Lucescu cât de cumpătat și calculat este. Eu îi sunt recunoscător pentru tot ceea ce am învățat de la el și toate trofeele câștigate în anii în care am lucrat împreună.

Reclamă

Fotbalul românesc s-ar putea să nu piardă pentru că prin venirea lui în România el ar putea ajuta mai mult, chiar și drept consultant. Va fi greu să mai avem un antrenor ca el, cel mai bun din istoria fotbalului românesc, dar am mai văzut recorduri doborâte, ar fi ceva frumos să mai avem un Mircea Lucescu în viitor. Oricum cred că va urma o perioadă în care se va odihni, o pauză binemeritată”, a spus Ciprian Marica, potrivit iamsport.ro.

Mircea Lucescu a părăsit fotbalul românesc în anul 2000, după o experiență pe banca celor de la Rapid. În țara noastră a reușit să câștige 2 titluri de campion, 3 Cupe și o Supercupă.

Mircea Lucescu, anunţ de ultimă oră despre viitorul său

Mircea Lucescu a revenit cu noi precizări şi a spus că nu concepe ca acesta să fie finalul carierei sale. Lucescu ia în calcul să pornească la o nouă aventură după o perioadă de pauză.

Reclamă 4 / 0/3

„Nu suntem atât de siguri că e momentul de final. Era un moment în care a trebuit să iau o decizie. Sunt 3 ani de când sunt aici. A fost pandemia, a venit şi războiul. Acum a venit un moment la care trebuia să las pe cineva mai tânăr, să poată să facă lucruri mai aproape de vârsta lui. Decizia era luată înaintea meciului. Erau lucruri greu de suportat la momentele de reculegere.

Acum o lună aveam 6 puncte avans faţă de Şahtior. Şi am considerat că a momentul să mă retrag şi să îmi asum toată răspunderea. Am zis că există un moment în care un antrenor trebuie să se sacrifice. Am vrut să joc meciul cu Şahtior pentru că puteam să îmi dau demisia mai înainte.

Cred că am făcut foarte bine, mă întors acasă. Eu nu am fost înfrânt la echipa naţională, am plecat după 4-0 cu Austria. Dar tot se întâmplă la un momentul dat să fie un sfârşit. Am zis că acesta este momentul să pun stop. Dacă sănătatea îmi va permite, voi continua. Fără fotbal, nu există viaţă. Aici nu se aşteptau să mă retrag. Acum mă întors acasă, să văd cum mă simt. Mintea mea se va duce tot la fotbal. Totul depinde de sănătate. Dacă m-aş gândi în felul acesta, înseamnă că viaţa mea ar lua sfârşit. Nu mă îngropaţi. Vreau să cred că nu este finalul carierei mele”, a spus Mircea Lucescu la digisport.ro.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:14 Detalii savuroase despre Ionuţ Luţu! S-a înscris la cursurile de directori sportivi de la FRF: „Avem traduceri?” 12:12 Carlos Alcaraz visează să joace la dublu cu Rafael Nadal, la Jocurile Olimpice: „Dacă totul decurge bine, vom juca!” 11:58 Adrian Şut îl aşteaptă pe Gigi Becali la petrecerea de titlu a FCSB-ului: „Ne-am bucura să fie alături de noi!” 11:27 Cremonese – Pisa (13:30) şi Lecco – Sampdoria (19:00), LIVE VIDEO, în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B 10:50 Dan Şucu anunţă „revoluţia” la Rapid! Mesaj categoric despre situaţia lui Bogdan Lobonţ: „Noi nu ne spălăm rufele în public!” 10:30 Noutățile lunii mai în AntenaPLAY 10:07 Zeljko Kopic a răbufnit, înaintea duelurilor decisive pentru Dinamo: „Ei nu ar trebui să mai facă parte din club!” 9:57 Moment emoţionant la Madrid! Rafael Nadal şi-a luat adio de la turneu şi l-a menţionat pe Ion Ţiriac în discursul de rămas-bun 9:33 Transferul lui Denis Drăguş a intrat în linie dreaptă! Standard şi-a dat acordul! Anunţul presei din Turcia 9:13 „Cristi Chivu, o variantă pentru Rapid?” Răspunsul dat imediat de Victor Angelescu! Mesaj şi despre Mircea Lucescu Vezi toate știrile
Citește și