Închide meniul
NEWS ALERT

CSA Steaua a dat FRF în judecată la TAS şi a cerut suspendarea barajului de promovare!

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 20 mai 2022, 13:52

CSA Steaua a dat FRF în judecată la TAS şi a cerut suspendarea barajului de promovare!

CSA Steaua nu are drept de promovare în Liga 1

CSA Steaua nu poate promova în Liga 1 / Hepta

CSA Steaua a dat FRF în judecată la TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne) şi cere suspendarea barajului de promovare în Liga 1. O decizie finală va fi anunţată în cursul zilei de astăzi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Juristul FRF, Adrian Stângaciu, a făcut anunţul. „Militarii” sunt nemulţumiţi de faptul că nu au fost lăsaţi să lupte pentru promovarea pe prima scenă a fotbalului românesc.

CSA Steaua a dat FRF în judecată la TAS

„Clubul Steaua a atacat la TAS decizia prin care nu i se permite să dispute barajul de promovare în Liga I. Probabil a făcut demersurile alaltăieri, dar abia ieri am aflat şi noi. Am primit 24 de ore de la TAS să depunem documentele pentru a ne apăra.

Este un mic dezavantaj faptul că am fost anunţaţi târziu pentru a formula apărarea, dar am trimis argumentaţia, iar acum aşteptăm să primim decizia. Astăzi o vom primi cu siguranţă pentru că mâine este meciul de baraj (n.r. – Concordia Chiajna – Chindia Târgovişte, prima manşă) şi nu mai este timp. Ei au cerut suspendarea barajului, să vedem ce spune TAS”, a menţionat Stângaciu, potrivit agerpres.ro.

Oficialul FRF a precizat că, la fel ca la orice proces, şansele sunt 50-50%. „Nu pot să spun că sunt optimist sau nu. Depinde, pentru că dacă ne luăm după legea din România este clar că decizia de a nu permite CSA să dispute barajul este cea corectă. Însă şi CSA s-a pregătit cu argumente. Nu ne rămâne decât să aşteptăm să vedem ce spune instanţa”, a explicat el.

Reclamă

CSA Steaua a încheiat play-off-ul Ligii a 2-a pe locul patru, dar nu are drept de promovare, astfel că locul său la baraj a fost luat de echipa clasată pe poziţia a cincea, Concordia Chiajna.

Conform Legii Sportului cluburile de drept public, finanţate de la bugetul de stat, cum este cazul Stelei, nu au dreptul să promoveze în Liga I, competiţie unde sunt acceptate doar cele organizate ca persoane juridice de drept privat.

Răzvan Burleanu a dezvăluit cum poate promova CSA Steaua în Liga 1

Răzvan Burleanu a dezvăluit cum poate promova CSA Steaua în Liga 1. Președintele FRF a vorbit pe larg despre interzicerea „militarilor” de a promova, din cauza statutului de club de drept public.

Reclamă 4 / 0/3

Președintele Federației spune că există două variante pentru ca echipa lui Daniel Oprița să primească drept de promovare, în viitor: fie va fi modificată Legea Sportului, fie CSA Steaua va deveni club de drept privat.

Răzvan Burleanu recomandă cea de-a doua variantă, deoarece „este legală, sustenabilă și se poate realiza în numai 48 de ore”.

„Soluțiile merg în două direcții. Prima este modificarea Legii Sportului, iar a doua este transformarea clubului într-o structură de drept privat. În ceea ce privește primul scenariu, modificarea Legii Sportului se poate realiza printr-o procedură parlamentară sau printr-o Ordonanță de Urgență, dar, după promovarea clubului în Liga 1, afiliat la LPF, ar putea să aibă anumite dificultăți în ceea ce privește UEFA dacă pe parcurs își dorește să se transforme din club de drept public în club de drept privat.

A doua direcție, transformarea clubului de drept public în drept privat, sub forma unei Societăți Comericale Sportive pe Acțiuni, reprezintă o soluție foarte accesibilă. E cea mai rapidă procedură, este legală și e cea care oferă o dezvoltare sustenabilă clubului.

În 48 de ore s-ar putea realiza această trecere dintr-un club de drept public într-o Societate Comercială Sportivă pe Acțiuni. Regulamentul de punere în aplicare a dispozițiilor Legilor Sportului prevede acest lucru. În ceea ce privește demersul de a merge la TAS, niciodată nu poate fi evitat. Este un demers legal pe care orice club din România are dreptul să și-l exercite”, a explicat Răzvan Burleanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:38 Jaqueline Cristian, calificare de senzaţie în turul 3 de la Madrid! Victorie în set decisiv cu Barbora Krejcikova 20:36 LIVE TEXTDinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” au deschis cu noroc scorul, dar au fost egalaţi imediat 20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano 19:36 Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 3 la Madrid! Revenire de senzaţie a româncei, care pierduse primul set! 19:32 VIDEO„Împreună putem deveni campioni!” Mobilizare generală la FCSB, înaintea meciului care le poate aduce roş-albaştrilor titlul 18:40 În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine” 18:35 Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou 18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” Vezi toate știrile
Citește și