Închide meniul

Răzvan Burleanu a dezvăluit cum poate promova CSA Steaua în Liga 1: „E legal, se poate realiza în 48 de ore”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 18 mai 2022, 17:38

Răzvan Burleanu a dezvăluit cum poate promova CSA Steaua în Liga 1: „E legal, se poate realiza în 48 de ore

Răzvan Burleanu a mers peste Eduar Novak la minister

Răzvan Burleanu, în timpul unei conferințe de presă / SportPictures / Razvan Pasarica via Hepta

Răzvan Burleanu a dezvăluit cum poate promova CSA Steaua în Liga 1. Președintele FRF a vorbit pe larg despre interzicerea „militarilor” de a promova, din cauza statutului de club de drept public.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Burleanu înțelege nemulțumirea celor de la CSA Steaua și consideră normală decizia acestora de a face apel la TAS. Totuși, șeful Federației nu le dă mari șanse de reușită.

Răzvan Burleanu a dezvăluit cum poate promova CSA Steaua în Liga 1

Burleanu a lămurit situația clubului din Ghencea, care deși a încheiat play-off-ul din Liga a 2-a pe loc de baraj, nu a primit dreptul de a-și juca șansele de promovare.

Președintele Federației spune că există două variante pentru ca echipa lui Daniel Oprița să primească drept de promovare, în viitor: fie va fi modificată Legea Sportului, fie CSA Steaua va deveni club de drept privat.

Răzvan Burleanu recomandă cea de-a doua variantă, deoarece „este legală, sustenabilă și se poate realiza în numai 48 de ore”.

Reclamă

„Soluțiile merg în două direcții. Prima este modificarea Legii Sportului, iar a doua este transformarea clubului într-o structură de drept privat. În ceea ce privește primul scenariu, modificarea Legii Sportului se poate realiza printr-o procedură parlamentară sau printr-o Ordonanță de Urgență, dar, după promovarea clubului în Liga 1, afiliat la LPF, ar putea să aibă anumite dificultăți în ceea ce privește UEFA dacă pe parcurs își dorește să se transforme din club de drept public în club de drept privat.

Anunțul lui Răzvan Burleanu: „În 48 de ore s-ar putea realiza această trecere!”

A doua direcție, transformarea clubului de drept public în drept privat, sub forma unei Societăți Comericale Sportive pe Acțiuni, reprezintă o soluție foarte accesibilă. E cea mai rapidă procedură, este legală și e cea care oferă o dezvoltare sustenabilă clubului.

În 48 de ore s-ar putea realiza această trecere dintr-un club de drept public într-o Societate Comercială Sportivă pe Acțiuni. Regulamentul de punere în aplicare a dispozițiilor Legilor Sportului prevede acest lucru.

Reclamă 4 / 0/3

Un club de drept privat sub forma unei societăţi comerciale sportive pe acţiuni ar păstra Ministerul Apărării ca acţionar unic pe termen scurt, ceea ce ar continua exact aceeaşi formă de finanţare pe care o avem şi astăzi, dar totodată ar prezenta mai multe oportunităţi de finanţare şi de dezvoltare din piaţa privată pe termen mediu şi lung. Clubul, împreună cu suporterii, trebuie să meargă pe una dintre cele două direcţii.

În ceea ce privește demersul de a merge la TAS, niciodată nu poate fi evitat. Este un demers legal pe care orice club din România are dreptul să și-l exercite.”, a explicat Răzvan Burleanu, în cadrul unei conferințe de presă.

CSA Steaua, comunicat dur după ce nu a fost lăsată de FRF să joace la barajul de promovare

În prezent, Legea Sportului nu permite ca echipele de drept public să joace în Liga 1. În acest context, cei de la CSA Steaua nu pot promova în Liga 1. Prima manşă a barajului de pormovare se va disputa pe 22 mai, iar timpul este insuficient pentru a se modifica legea.

„Militarii” au încheiat play-off-ul pe locul 4, însă în locul lor, la baraj, va merge Concordia Chiajna, care a terminat pe locul 5.

”Clubul Steaua București își exprimă indignarea față de decizia Federației Române de Fotbal, care a anunțat, printr-un comunicat pe site-ul www.frf.ro că echipele participante la barajul pentru promovare în Liga 1 sunt echipele Universitatea Cluj și Concordia Chiajna.

Considerăm că decizia Federației Române de Fotbal este nedreaptă față de clubul nostru, care a terminat play-off-ul Ligii a 2-a pe poziția a 4-a a clasamentului, câștigându-și astfel dreptul de a participa la barajul pentru promovarea în prima ligă, conform principiului meritului sportiv, reglementat și de articolul 70 din statutul Federației Române de Fotbal. (Art 70-Dreptul unui club de a participa la campionatele naționale depinde de meritul sportiv al acestuia).

Potrivit UEFA nu există nicio reglementare în regulamentele de licențiere, prin care este interzisă participarea cluburilor de drept public într-o competiție națională și internațională. Mai mult, Steaua București a depus în timp oportun dosarul complet de licențiere și considerăm că suntem printre puținele cluburi din România care beneficiază de o bază sportivă la cele mai înalte standarde.

Reclamă

Nu în ultimul rând, este curios cum Federația Română de Fotbal a ales să anunțe echipele participante la barajul de promovare în prima ligă, fără nicio înștiințare oficială prin care să argumenteze interzicerea dreptului echipei Steaua București de a evolua în partidele de baraj și credem că o asemenea decizie, care nemulțumește întreaga suflare stelistă, trebuia fundamentată pe baza regulamentelor în vigoare ale UEFA și FRF.

Clubul Steaua București așteaptă cu interes motivarea Federației Române de Fotbal prin care trebuie să ni se aducă la cunoștință care sunt regulamentele, aprobate și actualizate conform statutelor, care ne interzic disputarea meciurilor de baraj”, se arată în comunicatul celor de la CSA Steaua.

Concordia Chiajna – Chindia Târgoviște și U Cluj – Dinamo sunt cele două meciuri de la barajul de menținere/retrogradare.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:37 VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică 23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
Citește și