Închide meniul

CSA Steaua, comunicat dur după ce nu a fost lăsată să joace la barajul de promovare: ”Este curios cum a procedat FRF! Decizia este nedreaptă!”

Dragoș Vasile Publicat: 17 mai 2022, 12:23

Reclamă
CSA Steaua, comunicat dur după ce nu a fost lăsată să joace la barajul de promovare: ”Este curios cum a procedat FRF! Decizia este nedreaptă!”

CSA Steaua nu are drept de promovare în Liga 1

Jucătorii lui CSA Steaua, bucurie la finalul unui meci / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

CSA Steaua a emis un comunicat dur după ce nu a fost lăsată de FRF să joace la barajul de promovare. ”Militarii” cer Federației Române de Fotbal explicații pentru decizia de a o înlocui pe echipa lui Daniel Oprița cu Concordia Chiajna.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Parlamentul nu a aprobat modificarea Legii Sportului în regim de urgenţă. Pe 12 mai, Ministerul Sportului a trimis o adresa la Parlament pentru a obține avizul de oportunitate pentru modificarea Legii Sportului. Conform sursei citate, nu a fost obţinut avizul de oportunitate în regim de urgenţă.

În prezent, Legea Sportului nu permite ca echipele de drept public să joace în Liga 1. În acest context, cei de la CSA Steaua nu pot promova în Liga 1. Prima manşă a barajului de pormovare se va disputa pe 22 mai, iar timpul este insuficient pentru a se modifica legea. Echipa Armatei va încerca să obțină promovarea la TAS.

CSA Steaua, comunicat dur după ce nu a fost lăsată de FRF să joace la barajul de promovare

”Clubul Steaua București își exprimă indignarea față de decizia Federației Române de Fotbal, care a anunțat, printr-un comunicat pe site-ul www.frf.ro că echipele participante la barajul pentru promovare în Liga 1 sunt echipele Universitatea Cluj și Concordia Chiajna.

Considerăm că decizia Federației Române de Fotbal este nedreaptă față de clubul nostru, care a terminat play-off-ul Ligii a 2-a pe poziția a 4-a a clasamentului, câștigându-și astfel dreptul de a participa la barajul pentru promovarea în prima ligă, conform principiului meritului sportiv, reglementat și de articolul 70 din statutul Federației Române de Fotbal. (Art 70-Dreptul unui club de a participa la campionatele naționale depinde de meritul sportiv al acestuia).

Reclamă

Potrivit UEFA nu există nicio reglementare în regulamentele de licențiere, prin care este interzisă participarea cluburilor de drept public într-o competiție națională și internațională. Mai mult, Steaua București a depus în timp oportun dosarul complet de licențiere și considerăm că suntem printre puținele cluburi din România care beneficiază de o bază sportivă la cele mai înalte standarde.

Nu în ultimul rând, este curios cum Federația Română de Fotbal a ales să anunțe echipele participante la barajul de promovare în prima ligă, fără nicio înștiințare oficială prin care să argumenteze interzicerea dreptului echipei Steaua București de a evolua în partidele de baraj și credem că o asemenea decizie, care nemulțumește întreaga suflare stelistă, trebuia fundamentată pe baza regulamentelor în vigoare ale UEFA și FRF.

Clubul Steaua București așteaptă cu interes motivarea Federației Române de Fotbal prin care trebuie să ni se aducă la cunoștință care sunt regulamentele, aprobate și actualizate conform statutelor, care ne interzic disputarea meciurilor de baraj”, se arată în comunicatul celor de la CSA Steaua.

Reclamă 4 / 0/3

CSA Steaua nu poate promova în Liga 1, dar Adi Popa nu renunță

CSA Steaua nu poate promova în Liga 1, dar Adi Popa vrea să joace la baraj. ”Motoreta” vrea să facă tot posibilul pentru a juca alături de gruparea din Ghencea pe prima scenă a fotbalului românesc.

„Noi, ca jucători, am făcut tot ce a depins de noi. E mai greu să te motivezi când auzi toată ziua că n-ai drept de promovare. Primele trei au jucat pe prime care nu se dau nici la Liga 1. Consider că am ținut destul de aproape de ei. 

Noi suntem pregătiți pentru baraj, am arătat pe teren, dar nu mai depinde de noi, depinde de cei din club. Mai sunt cinci zile până la meci, e posibil orice, să ne aducem aminte că o echipă a jucat trei etape și apoi a intrat alta.

Dacă obiectivul va fi promovarea, vor mai veni 3-4 jucători și ne putem bate la primele două locuri, n-am mai discuta de baraj. Nu se știe cum se va aborda sezonul, sunt lucruri care țin de conducere”, a declarat Adi Popa, potrivit digisport.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:45 Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol 23:40 Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă 23:31 FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma 23:12 Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva” 23:02 VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris 22:36 Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi” 22:08 Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY 22:04 Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile” 21:48 Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului 21:29 Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A! Vezi toate știrile
Citește și