Închide meniul

CSA Steaua, reacție oficială după decizia ÎCCJ, în procesul cu FCSB pentru palmares!

Reclamă

Cosmin Olteanu Publicat: 29 martie 2023, 9:37

CSA Steaua, reacție oficială după decizia ÎCCJ, în procesul cu FCSB pentru palmares!

CSA Steaua, reacție oficială după decizia ÎCCJ, în procesul cu FCSB pentru palmares

Jucătorii de la CSA Steaua, în timpul unui meci / Hepta

CSA Steaua a avut o reacție oficială după decizia ÎCCJ, în procesul cu FCSB pentru palmares! ÎCCJ a hotărât ca procesul dintre FCSB și CSA Steaua, care durează de mai mulți ani, să se rejudece la Curtea de Apel București.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În anul 2021, Curtea de Apel a decis că palmaresul Stelei din perioada 1947 – 1998 aparține Clubului Sportiv al Armatei Steaua, în timp ce Asociația non-profit AFC Steaua deține palmaresul din perioada 1998-2003. Însă, marți, ÎCCJ a decis ca procesul să se rejudece.

CSA Steaua, reacție oficială după decizia ÎCCJ, în procesul cu FCSB pentru palmares

Cei de la CSA Steaua au emis un comunicat oficial prin care transmit faptul că FCSB nu deține niciun act prin care să demonstreze că a preluat palmaresul.

„În urma deciziei luate de Înalta Curte de Casație și Justiție, Clubul Sportiv al Armatei Steaua face următoarele precizări:

1. ÎCCJ a decis rejudecarea Apelului, iar prin această decizie, se revine la hotărârea Tribunalului București din iulie 2019, care a stabilit că palmaresul din perioada 1947-2003 (inclusiv) aparține Clubului Sportiv al Armatei Steaua;

Reclamă

2. Reamintim că există o hotărâre definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție din decembrie 2014, care a stabilit definitiv și irevocabil că STEAUA BUCUREȘTI nu a cedat niciodată patrimoniul său (marca, numele sau palmaresul) către o altă entitate juridică;

3. Nu există absolut niciun act prin care societatea SC FC FCSB SA să poată demonstra că a preluat palmaresul Clubului Sportiv al Armatei STEAUA BUCUREȘTI, cu atât mai mult cu cât CSA STEAUA BUCUREȘTI nu a fost parte în tranzacția din anul 2003 dintre societatea FCSB SA și Asociația non-profit AFC Steaua;

4. Când spui Steaua nu te gândești doar la fotbal! Steaua este un fenomen social cu multe discipline sportive, club cu activitate continuă din 1947 și până în prezent. Palmaresul Clubului Sportiv al Armatei Steaua înseamnă și medaliile obținute la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale, Europene, cupe europene, dar și titluri naționale. Toate aceste distincții au făcut din clubul nostru cel mai important nume al sportului românesc;

Reclamă 4 / 0/3

5. Avem deplină încredere că Justiția din România va lua hotărârea normală privind palmaresul echipei istorice STEAUA BUCUREȘTI, ținând cont de documentele și dovezile aflate la dosar.

Steaua a fost și rămâne echipa fanion a fotbalului românesc, formația care nu a plecat niciodată din Ghencea, care a câștigat Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei, echipa care are cei mai devotați suporteri. Idolii tribunelor, Marius Lăcătuș, Tudorel Stoica, Victor Pițurcă, Gabi Balint, Ștefan Iovan, Adrian Bumbescu și mulți alții, susțin necondiționat clubul ale cărui culori le-au apărat cu demnitate și devotament. Împreună am fost, suntem și vom rămâne întotdeauna STEAUA BUCUREȘTI!”, se arată în comunicatul emis de CSA Steaua.

Ștefan Iovan: „Aia ar fi circ!”

Fostul mare căpitan al Stelei spune că ar fi un adevărat „circ”, în cazul în care CSA Steaua ar primi drept de promovare în primul eșalon, iar FCSB ar câștiga procesul pentru palmares.

„Nu vedeți că noi nu avem drept de promovare de atâta timp? Nu credeți că e mai bine să-i întrebați pe cei care cunosc, cât de cât, această situație? Problema știți care ar fi? Să ne dea drept de promovare și, după aceea, să se întâmple nu știu ce să se întâmple. Aia ar fi circ. Răspunsurile astea nu le dă nimeni, pentru că nu le știe nimeni. V-a dat cineva, până acum, un răspuns concret?”, a declarat Ștefan Iovan, în exclusivitate, pentru AS.ro.

Recomandări
  • CSA Steaua, reacție oficială după decizia ÎCCJ, în procesul cu FCSB pentru palmares
  • CSA Steaua se află pe primul loc din Liga 2

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
21:49 Gabriela Ruse a fost învinsă de Caroline Garcia în sferturile turneului de la Rouen. Câţi bani şi câte puncte va primi românca 21:47 Gigi Becali şi-a găsit atacant! Jucătorul care revine la FCSB şi poate fi surpriza pentru preliminariile Champions League 21:44 LIVE TEXTFarul Constanța – CFR Cluj 2-0. Louis Munteanu şi Ionuţ Cojocaru au făcut praf apărarea ardelenilor! 21:30 Palermo – Parma este acum LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Nedelcearu se luptă cu Man și Mihăilă! 21:06 Dorit de FCSB şi Rapid, Louis Munteanu a deschis scorul în meciul Farul – CFR Cluj! Execuţie superbă a atacantului lui Gică Hagi 19:52 Hermannstadt – FC Botoşani 1-1. Sibienii au egalat în prelungirile partidei, în 10 oameni! Cum arată acum clasamentul în play-out 19:29 EXCLUSIVUTA a primit interdicţie la transferuri! Lovitură dură pentru echipa lui Mircea Rednic, care ţinteşte prezenţa în cupele europene 19:08 VideoDavid Popovici, AUR la 400 m liber cu record personal! A surprins după performanţă obţinută la Naţionale: „Nu îmi place proba!” 19:08 Întrebat dacă ia în calcul să revină ca selecţioner la naţionala României, Mircea Lucescu a dat un răspuns din numai trei cuvinte 18:47 Mihai Pintilii, sfat preţios pentru Edi Iordănescu. Jucătorul pe care îl vede titular la EURO 2024: „Are o calitate incredibilă!” Vezi toate știrile
Citește și