Închide meniul

Deciziile luate azi de Comitetul Executiv de Urgenţă al FRF! Manşă unică în play-out şi cel puţin două echipe retrogradate direct. Ce ne aşteaptă din sezonul viitor

Reclamă

Antena Sport Publicat: 6 august 2020, 9:55 / Actualizat: 12 mai 2021, 10:12

Deciziile luate azi de Comitetul Executiv de Urgenţă al FRF! Manşă unică în play-out şi cel puţin două echipe retrogradate direct. Ce ne aşteaptă din sezonul viitor

Răzvan Burleanu a vorbit despre viitorul selecţioner

SportPictures / Razvan Pasarica via Hepta

În afară de trecerea la 16 echipe, 6 în play-off şi 10 în play-out, FRF a decis ca meciurile din play-out să se desfăşoare într-o singură manşă, nu tur-retur, ca până acum. În play-off, lucrurile nu se schimbă. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La finalul stagiunii, vor retrograda direct echipele de pe locurile 15 şi 16 şi vor merge la baraj cluburile de pe locurile 13 şi 14, cu cele de pe locurile 3 şi 4 din Liga 2. 

Ultima oară când Liga 1 a avut 16 echipe a fost în stagiunea 2005-2006, una istorică pentru fotbalul românesc, datorită sfertului european dintre Steaua şi Rapid. 

Dinamo, salvată de la retrogradare

Propunerea celor de la LPF pentru FRF a fost un campionat cu 16 echipe şi un clasament al acestui sezon în urma sistemului puncte adunate din sezonul regulat şi play-out sau play-off / numărul total de meciuri disputate.

Totuşi, FRF a acceptat doar trecerea la un sistem cu 16 echipe. Clasamentul Ligii 1 a fost îngheţat, situaţie în care Dinamo a fost salvată de la retrogradare, iar Chindia va lupta pentru suprevieţuire cu Mioveni.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:15 „Hai, mă, Gicane, chiar așa?” Dialog spumos între Gică Hagi și Ciprian Marica! „Pariul” făcut de „Rege” 14:08 0-57, una dintre cele mai severe înfrângeri din istoria hocheiului. România, pe lista meciurilor cu diferenţe uriaşe de scor 14:03 UTA – Oţelul LIVE SCORE (16:45). Duel de foc pentru primul loc între Mircea Rednic şi Dorinel Munteanu 13:37 Jucătorul propus la Rapid, de la FCSB! Mesajul clar al lui Dumitru Dragomir: „Să-l ia!” 13:22 Iuliana Demetrescu, o nouă delegare de lux! Arbitra jignită de Gigi Becali va arbitra o semifinală de Liga Campionilor 12:44 Ce cotă a ajuns să aibă Simona Halep la câştigarea Roland Garros 2024. Simo a jucat un singur meci de la revenire 12:41 Echipa care îl regretă pe Ianis Hagi! Fiul „Regelui”, lăudat deși nu joacă la Alaves: „Este protagonist! Viitorul încă se scrie!” 12:31 Emoţii pentru Florinel Coman şi FCSB, înaintea meciului cu Farul! Ce şanse are să joace în meciul care poate decide titlul 12:01 Motivul pentru care Cristi Săpunaru a fost lăsat pe bancă de Bogdan Lobonț, la Farul – Rapid! Anunțul căpitanului giuleștenilor 11:37 „M-a bulversat” Bogdan Lobonţ, făcut praf după înfrângerea lui Rapid cu Farul: „Echipă deplorabilă” Vezi toate știrile
Citește și