Închide meniul

Dinamo a retrogradat în Liga 2! Cifrele dezastruoase ale „câinilor”: 77 de goluri încasate, cinci antrenori schimbaţi şi 0-9 la general cu FCSB

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 29 mai 2022, 23:02

Dinamo a retrogradat în Liga 2! Cifrele dezastruoase ale „câinilor: 77 de goluri încasate, cinci antrenori schimbaţi şi 0-9 la general cu FCSB

Dinamo a retrogradat în Liga 2. Cifrele dezastruoase ale "câinilor"

Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Dinamo a retrogradat în Liga 2. „Câinii” nu au putut să se salveze nici la baraj, astfel că nu vor mai juca pe prima scenă a fotbalului românesc pentru prima oară în istorie. Cifrele „câinilor” au fost dezastruoase în sezonul recent încheiat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cu probleme financiare şi conflicte în interiorul clubului, Dinamo a înregistrat o premieră negativă. Sezonul viitor va fi în Liga 2 pentru prima oară în istoria de 74 de ani a clubului din Ştefan cel Mare.

Dinamo a retrogradat în Liga 2. Cifrele dezastruoase ale „câinilor”

  • a doua cea mai slabă apărare din Liga 1, cu 77 de goluri încasate în sezonul regular şi play-out, fără a adăuga golurile primite la baraj. Doar Academica Clinceni e sub Dinamo, care a jucat însă cu juniorii, pentru că a rămas fără jucători și nu a obținut licența pentru sezonul următor de Liga 1
  • cei mai mulți jucători folosiți vreodată într-o stagiune de Liga 1, 53. Toate echipele care au deținut acest record negativ în trecut au retrogradat.
  • cele mai multe înfrângeri într-o stagiune, 24, depășind borna negativă de anul trecut
  • umilințe maxime cu două rivale: 0-9 cu FCSB, tur-retur, 1-11 cu CSU Craiova, tur-retur
  • 5 antrenori a adunat Dinamo pe bancă în acest sezon: Dario Bonetti, Sorin Colceag, Mircea Rednic, Flavius Stoican și Dusan Uhrin

Dinamo, sezon de coşmar

Dinamo a încheiat en-fanfare sezonul trecut, cu patru victorii în ultimele cinci meciuri din play-out, și s-a salvat de la retrogradare în mod direct, evitând barajul. Totul s-a destrămat însă în actuala stagiune.

După venirea la conducere a lui Iuliu Mureșan și Răzvan Zăvăleanu, în iulie anul trecut, „câinii” au intrat în insolvență, iar jucătorii și-au pierdut salariile restante pe care le aveau de primit. Așa a ajuns Dinamo să rămână fără cei mai buni jucători și a început noul sezon cu un lot de juniori și cu Dario Bonetti pe bancă.

Două victorii în trei meciuri, una singură în 15

Dinamo a început sezonul neașteptat de bine, cu două victorii în primele trei etape, 3-2 cu FC Voluntari și 3-1 cu Academica Clinceni. Deian Sorescu avea deja cinci goluri marcate, iar Dinamo se visa în play-off.

Reclamă

A urmat însă o serie de 15 meciuri fără succes în campionat, care a durat mai bine de patru luni. Între timp, „câinii” au legat umilințele: 0-3 cu Farul, 0-6 cu FCSB, 0-5 cu Universitatea Craiova, iar Dario Bonetti a fost demis. Culmea, după înfrângerea cu FCSB, Torje declara că Dinamo chiar se va bate la play-off.

Mircea Rednic, îndepărtat din Ştefan cel Mare

În locul italianului a fost adus Mircea Rednic, dar nici „Puriul” nu a putut să redreseze corabia. Dinamoviștii au părăsit rapid și Cupa României, în optimi, fiind eliminați de FC Argeș, scor 1-2. Oricum nu era un obiectiv pentru „câini”, care începeau să tremure serios pentru evitarea retrogradare.

Rednic a câștigat, totuși, un meci în al cincilea său mandat la Dinamo. 1-0 cu Chindia, pe 13 decembrie, dar avea să fie și ultimul său succes. După alte două înfrângeri, cu CS Mioveni și Farul, 1-2 și 0-2, iar „Puriul” a fost demis de conducere, în ciuda împotrivirii fanilor dinamoviști. În locul său a fost adus Flavius Stoican, cel care a fost expulzat de la FC U Craiova 1948 după doar patru meciuri.

Reclamă 4 / 0/3

Flavius Stoican, dat afară rapid

Dintre toți antrenorii lui Dinamo în acest sezon, Flavius Stoican a avut cel mai puternic discurs. Deși echipa abia a cunoscut gustul victoriei, antrenorul le tot promitea fanilor că jucătorii lui își vor da viața pe teren. În realitate, Stoican a rămas cu discursul.

Singurele rezultate „pozitive” ale lui Flavius Stoican la Dinamo au fost următoarele: 0-0 cu UTA, 4-0 cu Gaz Metan, echipă dezmembrată și condamnată la retrogradare, și 1-1 cu Rapid. În rest, Stoican a mai adăugat la zestrea de umilințe: 0-3 cu FCSB, 0-4 cu FC Botoșani, 1-6 cu Universitatea Craiova, 1-4 cu CFR Cluj.

Dusan Uhrin, înfrângeri pe linie

Așa a ajuns Dinamo să se gândească serios la retrogradare la finalul sezonului regular. „Câinii” au intrat în play-out de pe loc de baraj doar datorită prăbușirii celor de la Gaz Metan și Academica Clinceni, care au primit depunctări peste penalizări din cauza problemelor cu banii. Într-un campionat normal, Dinamo era acum pe loc direct retrogradabil.

Fanii s-au săturat de Stoican și l-au adus la cârmă pe „salvatorul” Dusan Uhrin, cel care a orchestrat seria incredibilă din finalul sezonului trecut și a asigurat salvarea directă a echipei. Planul nu a mai funcționat și acum.

Uhrin a debutat la câteva zile după ce a fost instalat și nu a avut cum să formeze o echipă, dacă Dinamo ar fi avut așa ceva până acum în actualul sezon. Cehul a obținut o victorie și o remiză, 2-0 cu Chindia și 0-0 cu Sepsi, dar, în rest, înfrângeri pe linie: 1-3 cu Rapid, 1-2 cu FC U Craiova 1948 și 0-2 cu CS Mioveni. Au urmat trei victorii, 1-0 cu Gaz Metan, 5-1 cu Academica Clinceni şi 3-2 cu FC Botoşani, şi un egal, 1-1 cu UTA Arad, însă meciurile nu au avut miză.

Barajul a fost ultima barcă de salvare a „câinilor”, care nu au reuşit să îi învingă pe „fraţii” de la Universitatea Cluj. Au pierdut cu 0-2 în Ardeal, iar în retur au înregistrat doar un rezultat de egalitate, scor 1-1.

Iată-ne astfel la prezent. Dinamo, unul dintre cele mai iubite și mari cluburi de fotbal din România, a retrogradat în premieră în Liga 2.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și