Close

Dinamo ar putea folosi în continuare emblema! Care este datoria reală a clubului și ce se întâmplă cu palmaresul, după retrogradarea istorică

Avatar photo

De Cosmin Cioboată
Publicat: 3 iunie 2022, 11:14

Dinamo ar putea folosi în continuare emblema, după retrogradarea istorică în Liga a 2-a. Marele anunț a fost făcut de Răzvan Zăvăleanu, care a oferit ultimele detalii despre situația dezastruoasă de la club.

Reclamă
Dinamo a retrogradat în premieră în Liga a 2-a

Dinamo a retrogradat în premieră în Liga a 2-a / Hepta

Zăvăleanu a răspuns celor mai frecvente întrebări din această perioadă tragică de la Dinamo, culminată cu prima retrogradare din istoria clubului.

Reclamă

Dinamo ar putea folosi în continuare emblema, după retrogradarea istorică

Administratorul judiciar al lui Dinamo a anunțat că, în urma unei discuții purtate cu Nicolae Badea, formația din „Ștefan cel Mare” ar putea utiliza în continuare sigla. În același timp, se fac eforturi pentru a reîntregi palmaresul clubului.

Răzvan Zăvăleanu a dezvăluit și suma la care pot fi reduse datoriile actuale ale „câinilor”. În plus, oficialul dinamovist a mărturisit că instalarea lui Dusan Uhrin pe banca tehnică a fost decizia suporterilor din programul DDB, ci nu a sa și a lui Iuliu Mureșan.

„Am avut două discuții cu domnul Badea și există posibilitatea de a ne ceda sigla pe o perioadă nedeterminată, cu drept de folosință gratuită. Săptămâna viitoare vedem dacă se concretizează această înțelegere. Dacă nu se va realiza, vom merge înainte cu rebranding și vom vinde produsele cu noua siglă.

Reclamă

Există posibilitatea de a reuni palmaresul lui Dinamo 1948 cu cel din perioada Clubului Sportiv. Ar fi o reîntregire a palmaresului, prin care acesta ar fi pus la adăpost în caz de faliment. Pentru că dacă s-ar ajunge la faliment, palmaresul ar trebui scos la vânzare și ar putea fi cumpărat de oricine. (…)

Datoriile pot fi reduse acum până la 4 milioane de euro, din care 2,4 milioane sunt datoria către DDB. 2,4 milioane € este suma transferată de DDB către club până la intrarea în insolvență. Apoi, până la sfârșitul lunii aprilie, suma transferată de DDB a ajuns la 3 milioane €. Fără această datorie, de 2,4 milioane €, rămân 1,6 milioane de euro, care pot fi plătiți în termen de 3 ani. (…)

DDB s-a implicat doar la numirea lui Uhrin. Aceasta nu i-a aparținut lui Mureșan sau mie. Noi nu am fost de acord cu numirea lui, nu credeam că poate fi o soluție câștigătoare.”,  se anunță în comunicatul oficial emis de DDB.

Comunicatul integral publicat de DDB, cu răspunsurile lui Răzvan Zăvăleanu

„ROLUL RTZ

Ne-am implicat la Dinamo și sufletește. Nu RTZ se ocupă de administrare la Dinamo. Noi trebuie să fim observatori și să ținem legătura cu judecătorul sindic și cu creditorii.

Am sprijinit actul administrativ, deoarece in ultima perioada nu avea cine să conducă societatea.

Varianta logica ar fi sa avem un reprezentant al actionarilor, care
sa conduca, sa numeasca antrenorul si sa faca echipa pentru sezonul urmator.

Înainte de deschiderea procedurii de insolvență, am participat la
niste interviuri alaturi de alti colegi din domeniu. Au fost prezenti reprezentanți ai acționarilor, din DDB și domnul Badea și am fost selectați să ne ocupăm noi de insolvență.

RAPORTUL ÎNTRE DDB și RTZ

Nu a existat imixtiune in conducere din partea DDB. Aron ne-a ajutat pe partea financiară, de câte ori era nevoie de plățile dinspre Asociație către Club. Elyass s-a interesat de ceea ce se întâmplă, dar nu interfera cu acțiunile noastre. Dorea doar să știe ce să le transmită membrilor DDB.

DDB s-a implicat doar la numirea lui Uhrin. Aceasta nu i-a aparținut lui Mureșan sau mie. Noi nu am fost de acord cu numirea lui, nu credeam că poate fi o soluție câștigătoare.

Daca in luna noiembrie, cand am depus planul, am fi facut o reducere, am fi avut contestatii, care ar fi dus la neaprobarea planului și am fi avut 9 puncte de depunctare.
Am prevazut plata tuturor creditorilor, astfel incat sa nu avem contestatii.

Care sunt datoriile reale de la Dinamo: „Pot fi reduse până la 4 milioane de euro!”

DATORII

Datoriile pot fi reduse acum până la 4 milioane de euro, din care 2,4 milioane sunt datoria către DDB.
2,4 milioane € este suma transferată de DDB către club până la intrarea în insolvență. Apoi, până la sfârșitul lunii aprilie, suma transferată de DDB a ajuns la 3 milioane €.
Fără această datorie, de 2,4 milioane €, rămân 1,6 milioane de euro, care pot fi plătiți în termen de 3 ani.

SPONSORI

Din pacate, nu au fost foarte multi. Dinamo are nevoie în special de cash, dar majoritatea contractelor de publicitate, au fost facute pe bartere. Contractul cu Unibet expira la 30 iunie. Ar dori sa continue contractul, dar oferta lor este mult mai mica decat ceea ce aveam până acum și decât ne așteptam. Încă nu s-a semnat nimic.

Speram sa strangem cat mai multi bani din sponsorizări. Am primit solicitări pentru partea de pe pieptul tricoului.”

DINAMO 2 si Centrul de Copii și Juniori

Am fi renuntat deja la echipa a 2-a, dar riscam niste sanctiuni. Aceasta nu va mai functiona.
Referitor la CCJ, avem o discutie cu CS Dinamo și încercăm să stabilim un protocol de colaborare. O eventuală intrare a CS în acționariat. Protocolul cu CS Dinamo ar presupune finanțarea Centrului de Copii și Juniori.

Înțelegerea cu CS Dinamo ar fi foarte importanta, prin prisma faptului că, atunci când va fi gata stadionul, proprietarul să fie și acționar și în felul acesta să nu fim chiriași pe stadion.

Pentru intrarea în acționariat există câteva posibilități:
– mărire de capital social,
– cedarea acțiunilor,
– acționarii care nu contribuie financiar la menținerea activității, să fie înlocuiți în mod ostil.
De aceea am trimis adresa catre actionari, să vedem în ce măsură vor înțelege să suporte obligatiile legale.

Ce se întâmplă cu emblema și palmaresul lui Dinamo

PATRIMONIU, PALMARES, CULORI, SIGLĂ

In afara de jucatori, Dinamo are jumatate din baza de la Saftica si alte active imobiliare, masini si echipamente de antrenament.
Pe culori nu poate avea nimeni monopol
Pentru siglă am primit interdictia de a o folosi comercial. Acum, suntem gata sa dam drumul de vanzarea de produse Dinamo, atât online, cât și în Mall Veranda.
Am avut doua discutii cu domnul Badea și există posibilitatea de a ne ceda sigla pe o perioada nedeterminata, cu drept de folosință gratuită. Săptămâna viitoare vedem dacă se concretizează această înțelegere. Dacă nu se va realiza, vom merge înainte cu rebranding și vom vinde produsele cu noua siglă.

Există posibilitatea de a reuni palmaresul lui Dinamo 1948 cu cel din perioada Clubului Sportiv. Ar fi o reîntregire a palmaresului, prin care acesta ar fi pus la adăpost în caz de faliment.
Pentru că dacă s-ar ajunge la faliment, palmaresul ar trebui scos la vânzare și ar putea fi cumpărat de oricine”, a anunțat DDB, în comunicatul oficial.

Reclamă
Citește și:

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
5
oct.
22:47
Bănel Nicoliță, dezvăluire cutremurătoare! A vrut să își pună capăt zilelor după autogolul din Real Madrid – Steaua 1-0: ”Aveam toate nebuniile!”
5
oct.
22:29
Dinamo, victorie colosală în faţa lui Porto. „Dulăii”, primul succes în această ediţie de Liga Campionilor la handbal masculin
5
oct.
22:26
Mihai Stoica, reacție uluitoare după ce a testat gazonul lui Silkeborg: „Asta e carpetă de la Jysk!”
5
oct.
22:07
Mario Camora i-a ”copiat” discursul lui Dan Petrescu înainte de Slavia Praga – CFR Cluj: ”Un meci foarte greu cu cea mai bună echipă!”
5
oct.
21:42
Ciprian Tătăruşanu, titular în Chelsea – AC Milan. Portarul român, prezent pe Stamford Bridge pentru meciul serii din Liga Campionilor
5
oct.
21:30
FotoS-a dezbrăcat în tribune și a atras toate privirile, iar acum e anchetată de poliție! Ce riscă tânăra care câștigă 5.000 de euro/lună din conținut pentru adulți
5
oct.
21:13
CFR Cluj, gata să dea un nou tun financiar: ”Claudiu Petrila va pleca, e mult peste Liga 1!”
5
oct.
21:08
Daniel Pancu ştie care sunt jucătorii care fac diferenţa la Rapid: „Rămân cei mai buni”. Ce spune despre Kevin Luckassen
5
oct.
20:52
Dan Petrescu, elogiu incredibil pentru Slavia Praga: „E singura echipă din Europa care aduce 7-8 jucători în careul advers!”
5
oct.
20:27
Nicolae Dică s-a enervat după ce a fost întrebat de „ordinul” lui Gigi Becali: ”Ce să mi se comande?!”
Pe același subiect
Dinamo, în timpul unui time-out cerut de Xavi Pascual
Handbal • 5 oct., 22:29
Dinamo, victorie colosală în faţa lui Porto. „Dulăii”, primul succes în această ediţie de Liga Campionilor la handbal masculin
22 de ani fără Cătălin Hîldan!
Extra • 5 oct., 9:21
22 de ani fără Cătălin Hîldan! PCH anunţă un minut de reculegere la Dinamo – Porto
Jucătorii lui Dinamo, în timpul unui meci din Liga 2
Liga 2 • 4 oct., 19:43
Jucătorii lui Dinamo au petrecut pe manele după victoria cu Unirea Slobozia! Ovidiu Burcă: „Nu știu cine face playlist-ul!”
Close