Închide meniul

E oficial! Suporterii revin pe stadioanele din România. Eduard Novak: "Oamenii au nevoie să fie alături de echipele pe care le iubesc!" Ce condiţii trebuie să îndeplinească fanii

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 11 mai 2021, 13:51 / Actualizat: 14 mai 2021, 17:40

E oficial! Suporterii revin pe stadioanele din România. Eduard Novak: "Oamenii au nevoie să fie alături de echipele pe care le iubesc!" Ce condiţii trebuie să îndeplinească fanii

SportPictures / David Pasarica / www.SportPictures.ro via Hepta

Suporterii revin pe stadioanele din România

Suporterii vor fi din nou în tribune la meciurile de fotbal din România şi nu numai. Începând cu 13 mai, organizatorii de evenimente și competiții sportive pot organiza evenimente test/pilot. Aceştia vor face propuneri Ministerului Tineretului și Sportului, care vor aştepta undă verde din partea Ministerului Sănătății. Comitetul Național pentru Situații de Urgență va lua decizia finală. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Astfel, dacă se îndeplinesc toate condiţiile, suporterilor li se va permite accesul pe stadioane, informează Ministrul Tineretului și Sportului prin intermediul unui comunicat de presă.

Care sunt condiţiile pe care suporterii trebuie să le îndeplinească

  •   persoanele care sunt vaccinate (cu schema completă);  
  •   persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2;
  •   persoanele care prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului și sportului și al ministrului sănătății. 

Eduard Novak: "Toate eforturile pe care le-am făcut până acum au meritat, iar bucuria este pe măsură"

Eduard Novak aşteaptă revenirea spectatorilor pe stadioanele din România. Ministrul Tineretului și Sportului crede cu tărie că sportul din ţara noastră este "mai sărac" fără fani.

"Am făcut un pas important spre revenirea la normalitate în sport, dar și în viața comunității, pe care sportul a avut dintotdeauna menirea să o anime, să o unească. Toate eforturile pe care le-am făcut până acum au meritat, iar bucuria este pe măsură.

Lumea sportului era mai săracă fără spectatori, căci doar împreună ne putem bucuria, de emoția și frumusețea spectacolului sportiv. Oamenii au nevoie să fie alături de echipele și sportivii pe care îi iubesc, aceștia au nevoie de susținerea și căldura suporterilor, iar acest lucru este acum din nou posibil", a declarat Eduard Novak, Ministrul Tineretului și Sportului.  

Reclamă

Finala Cupei României ar putea fi primul meci de fotbal din România cu fani în tribună

Tudor Pop, președintele Comisiei de Tineret și Sport din Camera Deputaților, a anunţat că 7.500 de fani vor putea fi prezenţi la finala Cupei României.

Ultimul act se va disputa pe arena "Ilie Oană" din Ploieşti, iar suporterii trebuie să fie vaccinaţi cu ambele doze împotriva COVID-19 pentru a asista la meci.

"Revenirea spectatorilor la evenimentele sportive este o decizie pe care trebuie să o cântărim cu atenție. Incidența medie în România a ajuns acum la 1,24 și trebuie să ne concentrăm și pe zona sportivă, dacă tot se fac eforturi pentru repornirea economiei și ne gândim la viața socială. În perspectiva Campionatului European, avem nevoie de proiecte pilot, de revenirea graduală în arene, iar unul dintre ele este finala Cupei României.

Reclamă 4 / 0/3

Ar urma să avem 7.500 de spectatori, din 15.000 de locuri, atât cât este capacitatea arenei Ilie OanăCert este că avem nevoie de entuziasmul fanilor pe stadioane. Din sezonul viitor al Ligii 1, spectatorii pot reveni pe stadioane, în orașele unde rata de vaccinare va ajunge la 50%", a declarat Tudor Pop pentru Prosport.

Recomandări
  • Suporterii revin pe stadioanele din România
  • Anunţul făcut de Ministerul Tineretului și Sportului

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:03 Fanii au luat cu asalt casele de bilete, înainte de FCSB – Rapid! Se va bate recordul de asistenţă din acest sezon 12:00 LIVE VIDEOFIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola | Antrenamentele sunt ACUM în AntenaPLAY 11:57 VIDEORed Bull a atins o bornă fabuloasă în Formula 1™, după ce Max Verstappen a obținut pole-position-ul în China 11:20 VIDEOMax Verstappen va pleca din pole-position în Marele Premiu al Chinei! Cursa e duminică (10:00) pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY! 10:43 Dan Petrescu a fost dorit la FCSB! Motivul pentru care nu s-a înţeles cu Gigi Becali: „Am stat până dimineaţa să discutăm!” 10:04 FCSB – Rapid, LIVE TEXT, 20:30! Roş-albaştrii, la un pas de titlu! Lobonţ va debuta pe banca giuleştenilor! Echipele probabile 9:30 Cum a reacţionat David Popovici când i-a fost doborât recordul mondial: „Mi-ar fi plăcut să fie doar al meu!” 9:11 VIDEO„A făcut precum Gundogan” Spaniolii nu au milă de Charles Leclerc, după ce s-a plâns de Carlos Sainz în China! Scandal la Ferrari 9:05 Adrian Mititelu, în „război” cu Ionel Ganea: „Am intervenit la echipa ca să joace fiul lui!” 8:38 „CFR Cluj să se gândească bine la meciul acesta!” Gică Hagi, euforic după ce Farul i-a umilit pe clujeni! Jucătorul remarcat Vezi toate știrile
Citește și