Închide meniul

Stadioanele se deschid în Liga 1 din sezonul viitor + Câţi fani vor asista la finala Cupei României şi ce condiţii trebuie să îndeplinească: "Avem nevoie de entuziasmul lor!"

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 9 mai 2021, 15:14 / Actualizat: 12 mai 2021, 11:57

Stadioanele se deschid în Liga 1 din sezonul viitor + Câţi fani vor asista la finala Cupei României şi ce condiţii trebuie să îndeplinească: "Avem nevoie de entuziasmul lor!"

Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Finala Cupei României se joacă cu mii de spectatori

Tudor Pop, președintele Comisiei de Tineret și Sport din Camera Deputaților, a anunţat că 7.500 de fani vor putea fi prezenţi la finala Cupei României. Ultimul act se va disputa pe arena "Ilie Oană" din Ploieşti, iar suporterii trebuie să fie vaccinaţi cu ambele doze împotriva COVID-19 pentru a asista la meci.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

"Revenirea spectatorilor la evenimentele sportive este o decizie pe care trebuie să o cântărim cu atenție. Incidența medie în România a ajuns acum la 1,24 și trebuie să ne concentrăm și pe zona sportivă, dacă tot se fac eforturi pentru repornirea economiei și ne gândim la viața socială. În perspectiva Campionatului European, avem nevoie de proiecte pilot, de revenirea graduală în arene, iar unul dintre ele este finala Cupei României. 

Tudor Pop: "Din sezonul viitor al Ligii 1, spectatorii pot reveni pe stadioane, în orașele unde rata de vaccinare va ajunge la 50%"

Ar urma să avem 7.500 de spectatori, din 15.000 de locuri, atât cât este capacitatea arenei Ilie Oană. Important de precizat că pe stadion vor intra doar suporterii vaccinați cu ambele doze. La cum decurge vaccinarea în România, nu cred că sunt o problemă de găsit, iar FRF a dovedit că are capacitatea de a organiza meciuri în condiții speciale. Iar acum au la dispoziție două săptămâni. Cert este că avem nevoie de entuziasmul fanilor pe stadioane. Din sezonul viitor al Ligii 1, spectatorii pot reveni pe stadioane, în orașele unde rata de vaccinare va ajunge la 50%", a declarat Tudor Pop pentru ProSport.

Finala Cupei României se va disputa pe 22 mai

În Cupa României vor avea loc, săptămâna viitoare, partidele Dinamo – Astra Giurgiu (11 mai, ora 20.15) şi Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Universitatea Craiova (12 mai, ora 20.30), în manşa secundă a semifinalelor. În tur, Astra a învins Dinamo cu 1-0 şi Universitatea Craiova s-a impus cu 3-0 în confruntarea cu Viitorul Pandurii.

Meciul disputat cu spectatori în Cupa României va fi un test înaintea Campionatului European, competiţie care se va desfăşura în această vară cu public – în număr limitat – şi în cadrul căreia Arena Naţională va găzdui patru meciuri.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 22:14 FotoGest fabulos făcut de Florinel Coman, după ce a marcat în Sepsi – FCSB! Cum a „sărbătorit” alături de Vlad Chiricheş 22:01 Jaqueline Cristian, revenire de senzaţie la Madrid! Românca s-a calificat în turul 2 după un meci incredibil 22:00 LIVE VIDEOAEK – Panathinaikos se joacă ACUM în AntenaPLAY! Duel pentru titlu în Grecia! Aris – Olympiacos s-a încheiat 1-1 21:47 Gică Hagi a auzit cât vrea să plătească Gigi Becali pentru Louis Munteanu şi a făcut anunţul momentului: „La suma aia…” 21:40 LIVE TEXTSepsi – FCSB 1-2. David Miculescu a dat lovitura! Florinel Coman, schimbat după ce a deschis scorul 21:39 „Gică Hagi e profesor universitar!” Ilie Dumitrescu, laude la scenă deschisă pentru „Rege”, după Farul – Rapid 3-1 21:25 Unirea Slobozia a promovat în Liga 1 pentru prima oară în istorie! Echipa lui Adrian Mihalcea, succes pe terenul lui CS Mioveni Vezi toate știrile
Citește și