”Nimic nu mă făcea să mă gândesc la așa ceva!” Edi Iordănescu rupe tăcerea după ce a fost criticat de Gigi Becali: ”Am fost foarte supărat si dezamăgit!”

De Dragoș Vasile
Publicat: 13 noiembrie 2021, 22:51

Edi Iordănescu rupe tăcerea după ce a fost criticat de Gigi Becali. ”Am fost foarte supărat si dezamăgit!”, recunoaște antrenorul FCSB.

Edi Iordănescu

Edi Iordănescu, mesaj clar pentru Gigi Becali

Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Edi Iordănescu rupe tăcerea după ce a fost criticat de Gigi Becali

Sătul de ultimele declarații făcute de Gigi Becali, Edi Iordănescu a emis un comunicat de presă în care a vorbit despre situația de la FCSB.

Am venit la FCSB pentru performanță, pentru că am simțit că sunt dorit cu adevărat și pentru că am primit promisiuni concrete de susținere și independență profesională. Dar mai mult decât orice am venit pentru suporteri și pentru grupul de jucători în care am avut mereu încredere totală.

Din prima zi am încercat să construiesc în vestiar și în jurul echipei un mediu foarte corect, profesionist, de muncă, seriozitate și disciplină. Am vrut să construim o mentalitate solidă și competitivă în care să ne ducă spre progres și îndeplinirea obiectivelor. Dar asta înseamnă timp, etape și foarte multă muncă. Înainte să înveți să câștigi, trebuie să înveți să nu mai pierzi, să nu accepți să mai pierzi, să dai totul pe teren și să te pui în slujba echipei, să lupți până în ultima clipă. Să dai totul pentru echipă și pentru suporterii ei.

Edi Iordănescu: ”Nu am în contract clauză pentru spectaculozitate”

Nu am în contract o clauză de spectaculozitate, am pentru eficiență, iar istoricul ultimelor sezoane ne-a arătat că așa se câștigă campionate. Îmi asum că am cerut mereu echipei să sacrifice spectacolul pentru rezultat. La diferența de puncte la care am preluat echipa, orice altceva însemna inconștiență.

Sunt mulțumit de parcurs, foarte mulțumit de cum au răspuns băieții până acum în activitatea zilnică a echipei, implicarea lor a fost totală. Atitudinea a fost corectă și pentru asta le sunt recunoscător. E adevărat că putem mai mult, dar asta cere răbdare. Și, dacă în trecutul apropiat, nu s-a mai făcut performanță, înseamnă că au fost și lucruri care nu au funcționat așa cum trebuie. Eu nu pot în două luni jumătate să schimb obiceiuri și deprinderi de ani de zile. Dacă lucrurile funcționau, cu siguranță că nu mai eram apelat. 

Edi Iordănescu: ”Cât voi fi antrenorul echipei, deciziile tehnice îmi vor aparține în exclusivitate”

Cât voi fi antrenorul echipei, deciziile tehnice îmi vor aparține în exclusivitate, nu pentru că eu sunt stăpân pe banii cuiva, ci pentru că sunt antrenor profesionist și pentru că așa ne-a fost înțelegerea, dar dacă continuăm să ne analizăm în presă problemele și să creăm tensiuni, nu facem decât să compromitem șansele pentru obiectiv și să generăm tensiuni inutile. Nu am venit să iau locul nimănui pe scenă, ci să antrenez echipa. 

În ultima perioadă, am văzut o altă stare de spirit în vestiar și la antrenamente, unite, am văzut jucătorii și oamenii din jurul echipei venind cu zâmbetul pe buze la program, am văzut că încep să se lege prietenii între băieți, am văzut plăcere și preocupare pentru muncă și progres, am văzut altă responsabilitate și efort la jocuri, am văzut băieții cântând după victorii în autocar, în drum spre casă, și multe alte semne clare care ne-au arătat că suntem pe drumul bun și ne naște o echipă frumoasă. Toate lucrurile astea ne dau putere și încredere.

Recunosc că am fost foarte supărat și dezamăgit de subiectele din ultimele zile din spațiul public, am fost surprins de pozițiile constante și criticile ale patronului și toate astea în contextul în care am făcut 22 de puncte din 24 posibile și am produs opt victorii și un egal în ultimele nouă jocuri. Nimic nu mă făcea să mă gândesc la așa ceva. E adevărat că sunt și eu de părere că patronul unui club are dreptul să iasă în public, să declare ce dorește, ce gândește, ce vede.

Totuși, nu înțeleg cum zile la rând se poate discuta în spațiul public despre estetica jocului nostru. Toate astea venite într-un context incredibil de dificil. Eu nu construiesc scuze și nu caut alibiuri. Sunt conștient că scuzele și alibiurile nu ne ajută la progres, dar de ce mi-ar fi trebuit alibiuri când echipa a câștigat toate jocurile? Eu spun fapte: am venit în plin campionat și fără să fiu implicat deloc în selecția de vară și fără să am posibilitatea unei pregătiri centralizate care ar fi putut să mă ajute să dau o bază solidă fizic, tehnic și, în mod special, tactic. Dar mi-am asumat asta când am venit. 

Nu mi-am asumat însă că la două zile după ce am venit s- a vândut Moruțan, că la primul joc s-a accidentat Coman și nu-l avem de trei luni, că la al doilea joc s-a accidentat și Tănase, apoi Tavi Popescu, Șut, Șerban, Mamut, Miron, Ovidiu Popescu, Budescu.

De când am venit, nu am avut un antrenament măcar cu 75% din lot. Am avut în mod constant câte 14-15 jucători la antrenamente și am adus mereu juniori ca să ne completăm la număr. Apoi ne-a lovit COVID-ul și ne-a pus, efectiv, la pământ. Aveam nouă-zece jucători de câmp la antrenamente, alți 10 prin camere izolați două săptămâni, eu și întreg staff-ul acasă și am condus antrenamentele prin telefon

Nu cred că mai e cazul să vorbim de ce înseamnă să stai închis ca sportiv în cameră 14 zile. Ne-am prezentat la joc oficial în 13 jucători și noi mai vorbim de estetică? Nu am putut măcar o dată să lucrăm cu trebuie la organizarea de joc și totul s-a adaptat la situație și număr de jucători. Inclusiv în pauzele pentru jocurile echipei naționale am avut câte șapte-opt jucători plecați. Pauze în care puteam regla mai multe detalii. Vorbim de relații de joc? Cum să le facem? Prin Zoom?

Edi Iordănescu: ”Mi s-a propus încetarea de comun acord a colaborării”

Concluzia este că mi s-a propus din partea clubului / patronului încetarea de comun acord a colaborării. Din ce am înțeles, calitatea jocului reprezintă nemulțumirea patronului. Feeling-ul meu este că domnia sa dorește să se ocupe personal în exclusivitate de echipă. Este dreptul dânsului, chiar dacă pentru mine este dezamăgitor, fiindcă am fost adus cu insistențe și promisiuni și am venit din calitatea de antrenor campion al României. Pentru echipă și pentru suporteri, pentru mine și staff-ul meu, pentru cariera mea, eu nu doresc această despărțire.

Nu am venit pentru trei luni, dar, ținând cont de faptul că nu rezultatele primează în evaluarea mea și a muncii mele, totul pare lipsit de speranță și fără perspectivă. Ultimul lucru pe care îl doresc este să sufere echipa din cauza acestei situații. În condițiile astea, răspund public acestei propuneri și spun că nu doresc să-mi dau acordul pentru încetarea colaborării decât într-un singur caz. Încetarea unilaterală din partea clubului, achitarea clauzei de reziliere pentru că patronul a spus oricum că asta nu este o problemă, iar eu promit ca a doua zi după ce acei bani au intrat în contul meu, toți vor fi direcționați către donații, cu acte doveditoare. Vor merge către copii și oameni în vârstă. Nu am venit pentru bani, am pentru venit pentru clubul pe care îl iubesc și dacă acum ju joacă spectaculos echipa, probabil juca mai bine înainte, cu Karagandy sau Rapid.

Dacă nici această soluție nu este acceptată, atunci îl rog să recunoască public că nu mă mai dorește pentru că vrea să decidă tot la echipă și nu are legătură cu rezultatele și putem înceta colaborarea.

Sunt un antrenor tânăr, încă la început de drum, îmi doresc să merg să antrenez în viitor în străinătate și măcar în acest fel pot explica celor care mă întreabă de am plecat după numai trei luni și după un parcurs aproape perfect.

Orice se va întâmpla, garantez că nu o să zic nici măcar un cuvânt urât de club, de patron sau de locul și oamenii unde și cu care am muncit, așa cum am procedat peste tot unde am activatse arată în mesajul lui Edi Iordănescu.

Citește și:

Gigi Becali, mesaj clar pentru Edi Iordănescu

Gigi Becali nu se dezminte. Finanţatorul vicecampioanei i-a transmis un nou mesaj clar lui Edi Iordănescu. Spune că nu are de ce să se teamă pentru postul său, dar îi atacă pe jucători.

”Așa este, am avut probleme de lot. Au fost accidentați, au fost bolnavi, de aceea am spus că nu sunt supărat pe Edi. Însă abia aștept să văd echipa la anul, când vor reveni Coman, Șerban și chiar Olaru, pentru că nici el nu mai joacă așa cum o făcea înainte.

Să nu uităm de Cordea, și el trebuie să revină la forma fizica de dinainte. Va fi un alt FCSB atunci. Plus Tănase și Budescu”, a declarat Gigi Becali, conform digisport.ro.

EMISIUNI

Hello Chef sezonul 2. Roxana Blenche şi Cream pregătesc un desert delicios - Cheescake vegan

Pe același subiect
FCSB - UTA 2-1 | Jucătorii de la UTA au vrut să iasă de pe teren
Fotbal intern • 9:01
FCSB – UTA 2-1 | Jucătorii de la UTA au vrut să iasă de pe teren după ”măcelul” lui Marian Barbu. ”Mă bucur că Balint a rămas cerebral”
Florin Tănase
Fotbal intern • 8:36
„Mă concentrez pe cele trei meciuri!”. Florin Tănase a anunțat când ar putea pleca de la FCSB! Mesaj pentru Edi Iordănescu
Arbitrul Marian Barbu, criticat din toate părțile după ce a făcut praf meciul
Fotbal intern • 8:35
FCSB – UTA 2-1 | Arbitrul Marian Barbu, criticat din toate părțile după ce a făcut praf meciul. ”Faza asta imi ridică mari semne de întrebare”
Antena 1
Antena 1
O mai ții minte pe Ioana Tufaru, fiica Andei Călugăreanu? Are 44 de ani și o familie frumoasă. Cum arată acum
Ultimele știri
9:01 FCSB – UTA 2-1 | Jucătorii de la UTA au vrut să iasă de pe teren după ”măcelul” lui Marian Barbu. ”Mă bucur că Balint a rămas cerebral” 8:36 „Mă concentrez pe cele trei meciuri!”. Florin Tănase a anunțat când ar putea pleca de la FCSB! Mesaj pentru Edi Iordănescu 8:35 FCSB – UTA 2-1 | Arbitrul Marian Barbu, criticat din toate părțile după ce a făcut praf meciul. ”Faza asta imi ridică mari semne de întrebare” 8:30 „E strigător la cer!”. CFR Cluj a reacţionat după gafele de arbitraj din FCSB – UTA 2-1. „Sunt dezgustat. Se mai greşeşte, dar nu aşa!” 1:00 AS.ro LIVE | Mădălin Pîrvulescu a fost invitatul lui Cătălin Oprişan. „Greul” din MMA a venit cu poveşti inedite 0:33 FCSB – UTA 2-1 | „Am înţeles că a ieşit mingea clar!” Claudiu Keşeru a comentat scandalul monstru de arbitraj: „Primul penalty a fost corect acordat!” 0:14 FCSB – UTA Arad 2-1 | „Zici că a fost secerat cu drujba!” Adrian Porumboiu, scandalizat de arbitrajul lui Marian Barbu: „Nu are nicio scuză! Sunt obişnuiţi să câştige campionate aşa!” 0:08 FCSB – UTA 2-1 | „A fost penalty clar! Eram pe teren şi am auzit! Pe reluare nu se aude!” Reacţia lui Florin Tănase, după ce arbitrul a făcut praf meciul! Obiectiv uriaş pentru căpitanul FCSB: „Dacă nu acum, atunci când?!” 0:01 FCSB – UTA Arad 2-1 | „Ce să spun? Sper ca arbitrajul să fie corect pentru toată lumea!” Toni Petrea, prima reacţie despre scandalul monstru de arbitraj + Ce spune despre lupta la titlu 5
dec.
23:55
Monchengladbach – Freiburg 0-6. Masacru în Bundesliga! Ralf Rangnick, debut cu succes în Manchester United – Crystal Palace 1-0. Dennis Man, titular în Ascoli – Parma 0-0. Ionikos – PAOK 3-2. Rezultatele zilei sunt AICI
Top citite
Pariul nebun al Anamariei Prodan! Jucătorul care „a cucerit-o” pe celebra impresară. „Va ajunge mai bun decât Dennis Man!”
1
Foto Pariul nebun al Anamariei Prodan! Jucătorul care „a cucerit-o” pe celebra impresară. „Va ajunge mai bun decât Dennis Man!”
Close