Închide meniul

”Nimic nu mă făcea să mă gândesc la așa ceva!” Edi Iordănescu rupe tăcerea după ce a fost criticat de Gigi Becali: ”Am fost foarte supărat si dezamăgit!”

Dragoș Vasile Publicat: 13 noiembrie 2021, 22:51

”Nimic nu mă făcea să mă gândesc la așa ceva!” Edi Iordănescu rupe tăcerea după ce a fost criticat de Gigi Becali: ”Am fost foarte supărat si dezamăgit!”

Edi Iordănescu, mesaj clar pentru Gigi Becali

Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

  • Edi Iordănescu rupe tăcerea după ce a fost criticat de Gigi Becali
  • Anunțul categoric făcut de antrenorul FCSB

Edi Iordănescu rupe tăcerea după ce a fost criticat de Gigi Becali

Sătul de ultimele declarații făcute de Gigi Becali, Edi Iordănescu a emis un comunicat de presă în care a vorbit despre situația de la FCSB.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Am venit la FCSB pentru performanță, pentru că am simțit că sunt dorit cu adevărat și pentru că am primit promisiuni concrete de susținere și independență profesională. Dar mai mult decât orice am venit pentru suporteri și pentru grupul de jucători în care am avut mereu încredere totală.

Din prima zi am încercat să construiesc în vestiar și în jurul echipei un mediu foarte corect, profesionist, de muncă, seriozitate și disciplină. Am vrut să construim o mentalitate solidă și competitivă în care să ne ducă spre progres și îndeplinirea obiectivelor. Dar asta înseamnă timp, etape și foarte multă muncă. Înainte să înveți să câștigi, trebuie să înveți să nu mai pierzi, să nu accepți să mai pierzi, să dai totul pe teren și să te pui în slujba echipei, să lupți până în ultima clipă. Să dai totul pentru echipă și pentru suporterii ei.

Reclamă

Edi Iordănescu: ”Nu am în contract clauză pentru spectaculozitate”

Nu am în contract o clauză de spectaculozitate, am pentru eficiență, iar istoricul ultimelor sezoane ne-a arătat că așa se câștigă campionate. Îmi asum că am cerut mereu echipei să sacrifice spectacolul pentru rezultat. La diferența de puncte la care am preluat echipa, orice altceva însemna inconștiență.

Sunt mulțumit de parcurs, foarte mulțumit de cum au răspuns băieții până acum în activitatea zilnică a echipei, implicarea lor a fost totală. Atitudinea a fost corectă și pentru asta le sunt recunoscător. E adevărat că putem mai mult, dar asta cere răbdare. Și, dacă în trecutul apropiat, nu s-a mai făcut performanță, înseamnă că au fost și lucruri care nu au funcționat așa cum trebuie. Eu nu pot în două luni jumătate să schimb obiceiuri și deprinderi de ani de zile. Dacă lucrurile funcționau, cu siguranță că nu mai eram apelat. 

Reclamă

Edi Iordănescu: ”Cât voi fi antrenorul echipei, deciziile tehnice îmi vor aparține în exclusivitate”

Cât voi fi antrenorul echipei, deciziile tehnice îmi vor aparține în exclusivitate, nu pentru că eu sunt stăpân pe banii cuiva, ci pentru că sunt antrenor profesionist și pentru că așa ne-a fost înțelegerea, dar dacă continuăm să ne analizăm în presă problemele și să creăm tensiuni, nu facem decât să compromitem șansele pentru obiectiv și să generăm tensiuni inutile. Nu am venit să iau locul nimănui pe scenă, ci să antrenez echipa. 

În ultima perioadă, am văzut o altă stare de spirit în vestiar și la antrenamente, unite, am văzut jucătorii și oamenii din jurul echipei venind cu zâmbetul pe buze la program, am văzut că încep să se lege prietenii între băieți, am văzut plăcere și preocupare pentru muncă și progres, am văzut altă responsabilitate și efort la jocuri, am văzut băieții cântând după victorii în autocar, în drum spre casă, și multe alte semne clare care ne-au arătat că suntem pe drumul bun și ne naște o echipă frumoasă. Toate lucrurile astea ne dau putere și încredere.

Recunosc că am fost foarte supărat și dezamăgit de subiectele din ultimele zile din spațiul public, am fost surprins de pozițiile constante și criticile ale patronului și toate astea în contextul în care am făcut 22 de puncte din 24 posibile și am produs opt victorii și un egal în ultimele nouă jocuri. Nimic nu mă făcea să mă gândesc la așa ceva. E adevărat că sunt și eu de părere că patronul unui club are dreptul să iasă în public, să declare ce dorește, ce gândește, ce vede.

Reclamă 4 / 0/3

Totuși, nu înțeleg cum zile la rând se poate discuta în spațiul public despre estetica jocului nostru. Toate astea venite într-un context incredibil de dificil. Eu nu construiesc scuze și nu caut alibiuri. Sunt conștient că scuzele și alibiurile nu ne ajută la progres, dar de ce mi-ar fi trebuit alibiuri când echipa a câștigat toate jocurile? Eu spun fapte: am venit în plin campionat și fără să fiu implicat deloc în selecția de vară și fără să am posibilitatea unei pregătiri centralizate care ar fi putut să mă ajute să dau o bază solidă fizic, tehnic și, în mod special, tactic. Dar mi-am asumat asta când am venit. 

Nu mi-am asumat însă că la două zile după ce am venit s- a vândut Moruțan, că la primul joc s-a accidentat Coman și nu-l avem de trei luni, că la al doilea joc s-a accidentat și Tănase, apoi Tavi Popescu, Șut, Șerban, Mamut, Miron, Ovidiu Popescu, Budescu.

De când am venit, nu am avut un antrenament măcar cu 75% din lot. Am avut în mod constant câte 14-15 jucători la antrenamente și am adus mereu juniori ca să ne completăm la număr. Apoi ne-a lovit COVID-ul și ne-a pus, efectiv, la pământ. Aveam nouă-zece jucători de câmp la antrenamente, alți 10 prin camere izolați două săptămâni, eu și întreg staff-ul acasă și am condus antrenamentele prin telefon

Nu cred că mai e cazul să vorbim de ce înseamnă să stai închis ca sportiv în cameră 14 zile. Ne-am prezentat la joc oficial în 13 jucători și noi mai vorbim de estetică? Nu am putut măcar o dată să lucrăm cu trebuie la organizarea de joc și totul s-a adaptat la situație și număr de jucători. Inclusiv în pauzele pentru jocurile echipei naționale am avut câte șapte-opt jucători plecați. Pauze în care puteam regla mai multe detalii. Vorbim de relații de joc? Cum să le facem? Prin Zoom?

Edi Iordănescu: ”Mi s-a propus încetarea de comun acord a colaborării”

Concluzia este că mi s-a propus din partea clubului / patronului încetarea de comun acord a colaborării. Din ce am înțeles, calitatea jocului reprezintă nemulțumirea patronului. Feeling-ul meu este că domnia sa dorește să se ocupe personal în exclusivitate de echipă. Este dreptul dânsului, chiar dacă pentru mine este dezamăgitor, fiindcă am fost adus cu insistențe și promisiuni și am venit din calitatea de antrenor campion al României. Pentru echipă și pentru suporteri, pentru mine și staff-ul meu, pentru cariera mea, eu nu doresc această despărțire.

Nu am venit pentru trei luni, dar, ținând cont de faptul că nu rezultatele primează în evaluarea mea și a muncii mele, totul pare lipsit de speranță și fără perspectivă. Ultimul lucru pe care îl doresc este să sufere echipa din cauza acestei situații. În condițiile astea, răspund public acestei propuneri și spun că nu doresc să-mi dau acordul pentru încetarea colaborării decât într-un singur caz. Încetarea unilaterală din partea clubului, achitarea clauzei de reziliere pentru că patronul a spus oricum că asta nu este o problemă, iar eu promit ca a doua zi după ce acei bani au intrat în contul meu, toți vor fi direcționați către donații, cu acte doveditoare. Vor merge către copii și oameni în vârstă. Nu am venit pentru bani, am pentru venit pentru clubul pe care îl iubesc și dacă acum ju joacă spectaculos echipa, probabil juca mai bine înainte, cu Karagandy sau Rapid.

Dacă nici această soluție nu este acceptată, atunci îl rog să recunoască public că nu mă mai dorește pentru că vrea să decidă tot la echipă și nu are legătură cu rezultatele și putem înceta colaborarea.

Reclamă

Sunt un antrenor tânăr, încă la început de drum, îmi doresc să merg să antrenez în viitor în străinătate și măcar în acest fel pot explica celor care mă întreabă de am plecat după numai trei luni și după un parcurs aproape perfect.

Orice se va întâmpla, garantez că nu o să zic nici măcar un cuvânt urât de club, de patron sau de locul și oamenii unde și cu care am muncit, așa cum am procedat peste tot unde am activatse arată în mesajul lui Edi Iordănescu.

Citește și:

Gigi Becali, mesaj clar pentru Edi Iordănescu

Gigi Becali nu se dezminte. Finanţatorul vicecampioanei i-a transmis un nou mesaj clar lui Edi Iordănescu. Spune că nu are de ce să se teamă pentru postul său, dar îi atacă pe jucători.

”Așa este, am avut probleme de lot. Au fost accidentați, au fost bolnavi, de aceea am spus că nu sunt supărat pe Edi. Însă abia aștept să văd echipa la anul, când vor reveni Coman, Șerban și chiar Olaru, pentru că nici el nu mai joacă așa cum o făcea înainte.

Să nu uităm de Cordea, și el trebuie să revină la forma fizica de dinainte. Va fi un alt FCSB atunci. Plus Tănase și Budescu”, a declarat Gigi Becali, conform digisport.ro.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” 10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu 10:00 Tudor Giurgiu, invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE. Povești de senzație din lumea filmului 9:54 Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă! Vrea să cumpere MotoGP cu patru miliarde de euro 9:40 „O decizie proastă!” Ionuț Lupescu, reacție categorică după pedeapsa uriașă primită de Dinamo 9:18 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30) şi Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40), la WTT Champions Incheon 2024 Vezi toate știrile
Pe același subiect
Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB
Liga 1 • 12:09
Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol”
Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care "este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024"
Liga 1 • 11:15
Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024”
„Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul
Liga 1 • 10:10
„Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu
Gică Hagi l-a atacat pe Edi Iordănescu, după ce l-a "uitat" din nou pe bancă pe Ianis
Echipa naţională • 27 mart., 22:46
Gică Hagi l-a atacat pe Edi Iordănescu, după ce l-a „uitat” din nou pe bancă pe Ianis: „E de reflectat!”
Edi Iordănescu l-a vizitat pe Carlo Ancelotti
Echipa naţională • 27 mart., 22:17
Edi Iordănescu l-a vizitat pe Carlo Ancelotti! L-a avut alături pe tatăl lui şi a transmis un mesaj superb: „Doi titani!”