Close

Eduard Novak le dă speranţe celor de la CSA Steaua! Ministrul a anunţat că va modifica Legea Sportului: „Începem de săptămâna viitoare!”. Când vor afla „roş-albaştrii” dacă au drept de promovare în Liga 1

Avatar photo

De Cosmin Cioboată
Publicat: 7 aprilie 2022, 20:34

CSA Steaua speră în continuare să primească drept de promovare în Liga 1. Eduard Novak, Ministrul Sportului, a anunţat că va încerca să modifice Legea Sportului care le interzice momentan „roş-albaştrilor” să ajungă în prima ligă.

Reclamă

CSA Steaua se află în play-off-ul din Liga a 2-a, dar nu are drept de promovare în Liga 1 pentru că este deţinută de o instituţie de stat – MApN. Eduard Novak, Minstrul Sportului, a vorbit despre acest subiect sensibil care îi preocupă intens pe fanii stelişti.

Reclamă

Eduard Novak le dă speranţe celor de la CSA Steaua! Ministrul a anunţat că va modifica Legea Sportului

Novak a anunţat că va sprijini proiectul de modificare a Legii Sportului, care le interzice celor de la CSA Steaua să promoveze. Totuşi, procesul nu va depinde numai de Ministerul Sportului.

Eduard Novak a precizat că noua Lege va fi scrisă începând de săptămâna viitoare, dar schimbarea respectivă va trebui să fie aprobată ulterior în Parlament, anul viitor.

„Noi sprijinim acest proiect de lege (n.r. – modificarea Legii Sportului) și cred că trebuie să primeze performanța, nu organizarea unui club sau modalitatea de organizare. Oricum, această Lege a Sportului este deja destul de învechită și nu mai corespunde actualelor cereri.

E un fapt real în care este implicată și CSA Steaua. După ce vom elabora strategia, vom scrie și Legea Sportului. Trebuie să actualizăm și să fie o lege în care să primeze principiile europene.

Reclamă

Noua Lege a Sportului va mai dura, dar noi începem chiar de săptămâna următoare, în paralel cu elaborarea strategiei, să scriem noua lege. Sperăm ca anul viitor să treacă și de Parlament. Desigur, până atunci pot exista inițiative de proiect de lege. Dacă cineva a făcut demersuri în acest sens ca Steaua să joace în prima ligă, noi o să avizăm din punct de vedere al Ministerului Sportului.

Cineva trebuie să inițieze o modificare de lege, care trebuie să treacă pe la avizatori. Noi suntem unul dintre acești avizatori. Oricine, chiar și comandatul CSA Steaua, poate să inițieze un proiect de lege. Va ajunge la noi să avizăm. Cu siguranță va fi pozitiv din partea noastră. Legea poate fi amendată de oricine, dar trebuie să treacă prin Parlament.”, a spus Eduard Novak, pentru digisport.ro.

Novak, mesaj ferm: „Noi suntem ultima țară din Europa care avem această structură de stat!”

Ștefan Bichir, comandatul CSA Steaua, a anunţat că va merge la TAS la finalul sezonului, dacă Legea Sportului nu va fi modificată până atunci.

Eduard Novak consideră că echipele din fotbalul românesc ar trebui să renunţe la finanţările din partea instituţiilor de stat şi să se îndrepte către cele private.

„Sunt multe alte echipe, de exemplu Chiajna, finanțate din partea autorităților locale, tot din bugetul de stat. Buget local, da, tot buget de stat e. Mi se pare că UEFA nu interzice aceste echipe. Cu siguranță trebuie să avem o lege europeană pe sport, iar fiecare structură sportivă să se îndrepte în viitor către acest trend.

Noi suntem ultima țară din Europa care avem această structură de stat, atâtea cluburi de stat. Dinamo și Steaua aparțin de minister. Nu mai există așa ceva nicăieri, chiar dacă tot blocul est-european, Ungaria, Slovacia, Polonia, aveau același sistem, dar toate s-au desprins. Sunt niște structuri independente, dar, desigur, finanțate din partea Ministerului de Interne, de Externe sau de unde aparțin. Da, un parteneriat public-privat.”, a mai spus Eduard Novak.

Reclamă
Citește și:

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
8:41 Bănel Nicoliţă, moment genial când a ajuns la echipa lui Gigi Becali: „Vai de capul meu! Dezbrăcaţi-vă! „ 0:04 ”Bomba” de la miezul nopții! Dan Petrescu a primit ultimatum de la Neluțu Varga și poate pleca de la CFR Cluj. Cosmin Contra stă ”la pândă” 5
oct.
23:53
VIDEOPloaie de goluri în Champions League! Haaland a făcut dubla în City – Copenhaga 5-0. Messi, gol de vis în Benfica – PSG 1-1. Tătărușanu, „bombardat” în Chelsea – Milan 3-0. Rezultatele serii
5
oct.
23:30
Marcel Pușcaș face un „pariu” inedit cu Gigi Becali: ”Să-l ‘uite’ în teren 90 de minute și va fi golgheterul României!”
5
oct.
23:23
VIDEOLionel Messi, gol de excepţie în Benfica – PSG. Starul argentinian a stabilit un record fabulos, după o combinaţie de vis cu Kylian Mbappe şi Neymar
5
oct.
23:18
VIDEOErling Haaland „mănâncă” recorduri pe pâine! Borna incredibilă atinsă de „mașinăria de goluri” a lui City, după „dubla” din meciul cu Copenhaga
5
oct.
22:47
Bănel Nicoliță, dezvăluire cutremurătoare! A vrut să își pună capăt zilelor după autogolul din Real Madrid – Steaua 1-0: ”Aveam toate nebuniile!”
5
oct.
22:29
Dinamo, victorie colosală în faţa lui Porto. „Dulăii”, primul succes în această ediţie de Liga Campionilor la handbal masculin
5
oct.
22:26
Mihai Stoica, reacție uluitoare după ce a testat gazonul lui Silkeborg: „Asta e carpetă de la Jysk!”
5
oct.
22:07
Mario Camora i-a ”copiat” discursul lui Dan Petrescu înainte de Slavia Praga – CFR Cluj: ”Un meci foarte greu cu cea mai bună echipă!”
Pe același subiect
Colaj cu Atanas Trică și Erling Haaland
Extra • 3 oct., 17:56
Atanas Trică, nepotul lui Ilie Balaci, comentariu fabulos pentru Erling Haaland: „Te iubesc, mă, șeful meu!”
Adi Popa, ”modelul” echipei lui Daniel Oprița
Liga 2 • 3 oct., 14:55
CSA Steaua și-a prezentat noul echipament! Adi Popa, ”modelul” echipei lui Daniel Oprița
Fanii FCSB le-au dat replica rivalilor de la CSA Steaua
Liga 1 • 2 oct., 23:03
Fanii FCSB le-au dat replica rivalilor de la CSA Steaua: „Cine pe cine a trădat? Aţi distrus Steaua!”
Close