Închide meniul

Eduard Novak le dă speranţe celor de la CSA Steaua! Ministrul a anunţat că va modifica Legea Sportului: „Începem de săptămâna viitoare!”. Când vor afla „roş-albaştrii” dacă au drept de promovare în Liga 1

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 7 aprilie 2022, 20:34

Eduard Novak le dă speranţe celor de la CSA Steaua! Ministrul a anunţat că va modifica Legea Sportului: „Începem de săptămâna viitoare!. Când vor afla „roş-albaştrii dacă au drept de promovare în Liga 1

Eduard Novak le dă speranţe celor de la CSA Steaua

CSA Steaua speră în continuare să primească drept de promovare în Liga 1. Eduard Novak, Ministrul Sportului, a anunţat că va încerca să modifice Legea Sportului care le interzice momentan „roş-albaştrilor” să ajungă în prima ligă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

CSA Steaua se află în play-off-ul din Liga a 2-a, dar nu are drept de promovare în Liga 1 pentru că este deţinută de o instituţie de stat – MApN. Eduard Novak, Minstrul Sportului, a vorbit despre acest subiect sensibil care îi preocupă intens pe fanii stelişti.

Eduard Novak le dă speranţe celor de la CSA Steaua! Ministrul a anunţat că va modifica Legea Sportului

Novak a anunţat că va sprijini proiectul de modificare a Legii Sportului, care le interzice celor de la CSA Steaua să promoveze. Totuşi, procesul nu va depinde numai de Ministerul Sportului.

Eduard Novak a precizat că noua Lege va fi scrisă începând de săptămâna viitoare, dar schimbarea respectivă va trebui să fie aprobată ulterior în Parlament, anul viitor.

„Noi sprijinim acest proiect de lege (n.r. – modificarea Legii Sportului) și cred că trebuie să primeze performanța, nu organizarea unui club sau modalitatea de organizare. Oricum, această Lege a Sportului este deja destul de învechită și nu mai corespunde actualelor cereri.

Reclamă

E un fapt real în care este implicată și CSA Steaua. După ce vom elabora strategia, vom scrie și Legea Sportului. Trebuie să actualizăm și să fie o lege în care să primeze principiile europene.

Noua Lege a Sportului va mai dura, dar noi începem chiar de săptămâna următoare, în paralel cu elaborarea strategiei, să scriem noua lege. Sperăm ca anul viitor să treacă și de Parlament. Desigur, până atunci pot exista inițiative de proiect de lege. Dacă cineva a făcut demersuri în acest sens ca Steaua să joace în prima ligă, noi o să avizăm din punct de vedere al Ministerului Sportului.

Cineva trebuie să inițieze o modificare de lege, care trebuie să treacă pe la avizatori. Noi suntem unul dintre acești avizatori. Oricine, chiar și comandatul CSA Steaua, poate să inițieze un proiect de lege. Va ajunge la noi să avizăm. Cu siguranță va fi pozitiv din partea noastră. Legea poate fi amendată de oricine, dar trebuie să treacă prin Parlament.”, a spus Eduard Novak, pentru digisport.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Novak, mesaj ferm: „Noi suntem ultima țară din Europa care avem această structură de stat!”

Ștefan Bichir, comandatul CSA Steaua, a anunţat că va merge la TAS la finalul sezonului, dacă Legea Sportului nu va fi modificată până atunci.

Eduard Novak consideră că echipele din fotbalul românesc ar trebui să renunţe la finanţările din partea instituţiilor de stat şi să se îndrepte către cele private.

„Sunt multe alte echipe, de exemplu Chiajna, finanțate din partea autorităților locale, tot din bugetul de stat. Buget local, da, tot buget de stat e. Mi se pare că UEFA nu interzice aceste echipe. Cu siguranță trebuie să avem o lege europeană pe sport, iar fiecare structură sportivă să se îndrepte în viitor către acest trend.

Noi suntem ultima țară din Europa care avem această structură de stat, atâtea cluburi de stat. Dinamo și Steaua aparțin de minister. Nu mai există așa ceva nicăieri, chiar dacă tot blocul est-european, Ungaria, Slovacia, Polonia, aveau același sistem, dar toate s-au desprins. Sunt niște structuri independente, dar, desigur, finanțate din partea Ministerului de Interne, de Externe sau de unde aparțin. Da, un parteneriat public-privat.”, a mai spus Eduard Novak.

Recomandări
  • Eduard Novak le dă speranţe celor de la CSA Steaua
  • Ministrul a anunţat că va modifica Legea Sportului 

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:17 Trei meciuri din Championship se văd azi, LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Leicester – West Brom se joacă de la 14:30 14:11 Video„A fost o sperietură zdravănă” Carlos Sainz, după accidentul din calificările din China: „Asta mi-a permis să continui” 13:59 EXCLUSIV„Nu ne gândim la petreceri!” Liderul galeriei FCSB-ului, mesaj clar înaintea derby-ului cu Rapid! Ce a spus despre Gigi Becali 13:05 Primul transfer pe care Dan Petrescu îl va realiza la CFR Cluj! Mihai Stoica e sigur: „Va face eforturi să-l aducă!” 13:04 Bari – Pisa LIVE VIDEO (15:00) în AntenaPLAY! Duel între George Pușcaș și Marius Marin în Serie B 13:00 FIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola | Antrenamentele au fost în AntenaPLAY 12:39 „E strigător la cer!” Florinel Coman, taxat după ce a ales să se transfere de la FCSB în Qatar 12:03 Fanii au luat cu asalt casele de bilete, înainte de FCSB – Rapid! Se va bate recordul de asistenţă din acest sezon 11:57 VIDEORed Bull a atins o bornă fabuloasă în Formula 1™, după ce Max Verstappen a obținut pole-position-ul în China 11:20 VIDEOMax Verstappen va pleca din pole-position în Marele Premiu al Chinei! Cursa e duminică (10:00) pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY! Vezi toate știrile
Citește și