Închide meniul

ENES SALI a rupt vraja din 1977: gol la 15 ani, șase luni și 21 de zile!!!

Cătălin Oprișan Publicat: 14 septembrie 2021, 13:19 / Actualizat: 14 septembrie 2021, 23:38

  • Enes Sali este născut în Toronto
  • Farul s-a impus cu 5-0

E minutul 85 al partidei dintre Farul Constanța și Academica Clinceni. Enes Sali, jucătorul gazdelor, se apucă de croșetat pe partea stângă cum atacă marinarii. Intră în centru, driblează tot și marchează pentru 5-0. Apoi aleargă-glonț către Gică Hagi, sare în brațele lui. Are 15 ani, șase luni și 21 de zile și tocmai a devenit cel mai tânăr marcator din istoria primei noastre ligi, conform statisticianului Liviu Manolache.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Precedenta ”bornă” data de acum 44 de ani, când Gheorghiță Geolgău puncta, la 16 ani și 24 de zile într-un Universitatea Craiova – Progresul 5-0, disputat pe 16 martie 1977. Acum, podiumul este completat de regretatul Gicu Dobrin care marca în Dinamo Pitești – UTA 3-0, pe 10 noiembrie 1963, la 16 ani, 2 luni și 16 zile.

Reclamă

Enes Sali este născut în Canada, la Toronto, dar are și cetățenie mioritică. A ajuns pe La Masia, la FC Barcelona, adus de la Woodbridge Striker. Apoi a parcat la trupa lui Hagi, stabilind un nou record în campionatul nostru.

Sincer, nu am cuvinte. Mă simt extraordinar, e o dovadă la ce am muncit până acum. Sper să îmi ajut echipa cât mai mult și să dau cât mai multe goluri. Îmi place să driblez, am lucrat asta de mic. Este o onoare să intru în teren pentru Mister. Atmosfera a fost foarte frumoasă. Intru să dau cât mai mult din mine. Țelul meu este să câștigăm cât mai multe meciuri și să îmi ajut echipa. Se poate să luăm titlul, normal, trebuie să avem încredere. Se poate orice.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:24 LPF a schimbat regulamentul, iar Dinamo – Petrolul se poate juca cu fani în tribună! Anunţul oficial 14:01 Gică Hagi, ofertă uriaşă din Emiratele Arabe Unite! Anunţul făcut de impresar: „A plecat, azi e în Dubai” 13:58 Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională: „Va fi luat în calcul cu condiţia asta!” 12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali 12:53 Sepsi – CFR Cluj LIVE TEXT, ora 20:30. Echipa lui Mutu nu mai are voie să facă paşi greşiţi în lupta la titlu 12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” 12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare 11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider 10:58 FotoUn milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Dumitru Dragomir a anunţat scenariul care aruncă în aer lupta la titlu: "Dacă o bate pe FCSB, o să ia campionatul"
Liga 1 • 18 mart., 19:18
Dumitru Dragomir a anunţat scenariul care aruncă în aer lupta la titlu: „Dacă o bate pe FCSB, o să ia campionatul”
Florin Prunea, şocat de ce a văzut la Rapid - Farul: "Tribuna 2 se certa cu peluza. Am rămas stupefiat"
Liga 1 • 16 mart., 15:29
Florin Prunea, şocat de ce a văzut la Rapid – Farul: „Tribuna 2 se certa cu peluza. Am rămas stupefiat”
Ilie Dumitrescu nu a avut niciun dubiu înainte de Rapid - Farul: "Nu există aşa ceva". Ce a spus despre Gică Hagi
Liga 1 • 16 mart., 10:14
Ilie Dumitrescu nu a avut niciun dubiu înainte de Rapid – Farul: „Nu există aşa ceva”. Ce a spus despre Gică Hagi
Dina Grameni, după pasa genială pentru Louis Munteanu în Rapid - Farul: "Uneori mă mai ceartă". Ce a zis Cojocaru
Liga 1 • 15 mart., 23:24
Dina Grameni, după pasa genială pentru Louis Munteanu în Rapid – Farul: „Uneori mă mai ceartă”. Ce a zis Cojocaru
Oferta uriaşă pe care Mircea Lucescu a refuzat-o, după ce antrenorul român a plecat de la Dinamo Kiev.
Liga 1 • 15 mart., 16:47
Mesajul lui Mircea Lucescu pentru fanii lui Rapid, înaintea debutului în play-off: „E dificil”