Închide meniul

EXCLUSIV | Măsurile pentru reluarea Ligii 1! Ce trebuie să facă echipele

Reclamă

Antena Sport Publicat: 12 mai 2020, 10:14

EXCLUSIV | Măsurile pentru reluarea Ligii 1! Ce trebuie să facă echipele

SportPictures / Razvan Pasarica via Hepta

Antrenamentele din Liga 1 pot începe doar cu respectarea măsurilor MTS

Jucătorii nu vor mai trebui să se autoizoleze, dar vor fi nevoiță să stea în cantonament. De asemenea, aceștia vor fi testați de COVID-19 la intervale regulate de timp. Cele mai importante măsuri propuse de MTS: 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
  • Va fi stabilită o listă a personalului a cărei prezență este absolut necesară pentru pregătirea și derularea sesiunilor de antrenamente și activităţilor suport. 
  • Fiecare echipă sau lot sportiv va folosi o bază proprie de cantonament sau o locație în uz exclusiv.   
  • Înaintea reluării antrenamentelor, sportivii și fiecare persoană absolut necesară pregătirii sportive va sta obligatoriu o perioadă de 14 zile în izolare la domiciliu, împreuna cu toate persoanele care locuiesc la acel domiciliu. 
  • Ca zonă potențială cu risc crescut de transmitere a infecției, prezenta membrilor personalului în zona vestiarului trebuie să fie limitată pe cât posibil.  

"Fiecare persoană va fi testată de COVID-19"

Nu este suficientă o singură testare de COVID-19. MTS a stabilit modul în care se vor face testele. 

În cazul în care este necesară reluarea imediată a antrenamentelor, sportivii și fiecare persoană absolut necesară pregătirii sportive vor fi testate RT-PCR pentru COVID-19 și examinate medical de trei ori, conform următorului calendar: la intrarea în baza de cantonament, în ziua a 7-a și în ziua a 14-a. Prelevarea probelor se va face în baza de antrenament (fără a părăsi incinta). În cazul în care rezultatul uneia dintre aceste persoane este pozitiv în cursul acestei perioade, vor fi urmate procedurile descrise de autoritățile sanitare. Pe tot parcursul acestei perioade, antrenamentele se vor desfășura individual sau în grupuri de cel mult patru persoane, care nu își vor schimba componența pe parcursul celor 14 zile.   
Recomandări

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:57 PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale 23:50 „Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali 23:45 „Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!” 23:38 „Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1! 23:14 Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale 23:12 „Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei 22:47 Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!” 22:41 „E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv 21:55 „Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB 21:43 Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90 Vezi toate știrile
Citește și