Fanii revin pe stadioane! A fost aprobat noul protocol medical. Cele mai importante reguli
De Antena Sport
Publicat: 20.05.2021, 15:10
„Fotbalul din România se pregătește de revenirea suporterilor pe stadion, după o pauză de 14 luni. Noul protocol medical a fost aprobat miercuri, 19 mai 2021, prin decizie de Comitet de Urgență, și permite accesul spectatorilor în tribune până la o capacitate maximă de 25%.
Accesul spectatorilor într-o proporție mai mare se face numai cu titlu excepțional, de eveniment pilot. Acesta trebuie să fie aprobat de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, pe baza propunerii Ministerului Tineretului și Sportului și cu avizul Ministerului Sănătății.
Fanii revin pe stadioane! Cum se va face accesul
La eveniment pot participa persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.
Persoanele care nu îndeplinesc această condiție, trebuie să prezinte un rezultat negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.
Pentru procurarea tichetelor de acces este necesară dovada testului negativ sau a adeverinței de vaccinare cu a doua doză din care să reiasă că au trecut peste 10 zile de la rapel.
Toate porțile de acces în interiorul arenei sportive vor fi deschise. Organizatorii vor comunica spectatorilor orele recomandate pentru sosirea la eveniment, precum și poarta de acces recomandată, pentru a minimiza riscul de creare a aglomerației în aceste puncte. De asemenea, vor exista marcaje care să ajute persoanele să păstreze distanța de siguranță de minimum 1,5 metri.
Accesul în incintă nu va fi permis persoanelor care prezintă febră, tuse, dureri în gât, dificultate în respirație. Persoanelor care prezintă unul sau mai multe dintre aceste simptome li se va recomanda să contacteze medicul de familie.
Controlul de securitate de la porți se va face doar vizual, spectatorii fiind rugați să colaboreze și să prezinte de bună voie obiectele pe care le dețin în buzunare și / sau genți. Dacă este necesar, verificarea corporală va fi efectuată de stewarzi folosind măști de protecție, mănuși de unică folosință și se vor schimba / dezinfecta la fiecare control sau se va recurge la auto-verificare.
Accesul în arenă este permis doar cu genți mai mici sau egale cu o foaie de hârtie A4.
Nu se permite accesul cu mâncare sau băutură.
Fanii revin pe stadioane! | Așezarea în tribune
Organizatorul evenimentului sportiv are obligația de a marca în mod corespunzător spațiile unde spectatorii se pot așeza, astfel încât să se poată respecta o distanță minimă de 1,5 metri între oricare două persoane.
Purtarea măștii de protecție de către spectatori este obligatorie pe toată durata participării la evenimentul sportiv.
În tribune, pe fiecare rând, un scaun ocupat trebuie să fie urmat de 3 scaune libere. Spectatorii vor avea obligația de a nu părăsi locul alocat, în caz contrar fiind invitați să părăsească incinta.
În cazul evenimentelor pilot, organizate cu aprobarea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, se poate depăși limita de 25% din capacitatea tribunelor. Participanții la evenimentul pilot își vor da acordul privind procesarea datelor cu caracter personal, în vederea monitorizării evoluției stării lor clinice. Baza de date cu participanții la evenimentul pilot va fi transmisă către Direcția Județeană de Sănătate Publică sau Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, pentru a face verificările necesare.
Pe 8 martie 2020, la Miercurea Ciuc, pe stadionul Municipal, s-a disputat ultimul meci cu spectatori. Aproximativ 1.000 de suporteri au participat la duelul dintre Csikszereda și Petrolul Ploiești. Numărul specatorilor fusese deja limitat de către autorități.
Persoanele vaccinate nu mai au nevoie de teste Covid-19
Un alt pas important spre normalitate îl reprezintă faptul că persoanele implicate în organizarea meciurilor de fotbal vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare sunt exceptate de la obligația testării.
La începutul lunii februarie, Federația Română de Fotbal a lansat campania “Fotbalul se vaccinează”, un apel pentru membrii familiei fotbalului românesc să se imunizeze împotriva COVID-19. De asemenea, prin decizia Guvernului României pe care Federația Română de Fotbal împreună cu Ministerul Tineretului și Sportului au susținut-o, membrii loturilor naționale și ai loturilor olimpice au fost incluși în etapa a doua de vaccinare”, se arată pe frf.ro.
Biletele la finala Cupei României se vor vinde numai online
Federaţia Română de Fotbal îi asigură pe suporterii echipelor calificate în finala Cupei României, Astra – Universitatea Craiova, şi pe fanii fotbalului care doresc să participe la eveniment că este pregătită din punct de vedere logistic să înceapă procesul de vânzare a biletelor.
Vânzarea biletelor, care se va desfăşura exclusiv online, va începe îndată ce Monitorul Oficial va publica noul Ordin comun al Ministerului Tineretului şi Sportului şi al Ministerului Sănătăţii care va stabili cadrul legal privind accesul spectatorilor la evenimente sportive, informează FRF.
În baza acestui document vor fi aliniate toate procedurile privind participarea spectatorilor la meciul programat sâmbătă, 22 mai, ora 20.30, pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti, astfel încât siguranţa şi sănătatea tuturor celor prezenţi să nu fie periclitate.
- Fanii revin pe stadioane
- A fost emis noul protocol medical
- Aris - PAOK, marele derby din Salonic, e live în AntenaPLAY, duminică, de la ora 19:00
- Cele mai tari meciuri din NBA şi NHL sunt LIVE în AntenaPLAY