Închide meniul

Federaţia Română de Fotbal, replică după valul de critici! Patru antrenori fără licenţă din Liga 1, în vizorul FRF: „Școala Federală de Antrenori a sesizat Comisia de Disciplină și Etică”

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 23 august 2021, 15:25

Federaţia Română de Fotbal, replică după valul de critici! Patru antrenori fără licenţă din Liga 1, în vizorul FRF: „Școala Federală de Antrenori a sesizat Comisia de Disciplină și Etică

Mihai Iosif, după CFR Cluj - Rapid 2-1

DRAGOS PASCANEANU / MEDIAFAX FOTO via Hepta

Federația Română de Fotbal a emis un comunicat de presă în care a lămurit situaţia antrenorilor din Liga 1. FRF le-a interzis tehnicienilor fără licență să dea indicații sau să vină la interviuri și conferințe de presă. Astfel, aseară, după FC Botoşani – FC Rapid 0-2, Marius Croitoru şi Mihai Iosif nu au vorbit la finalul meciului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Decizia luată de FRF a stârnit un val de critici, motiv pentru care forul condus de Răzvan Burleanu a venit cu un răspuns oficial.

Federaţia Română de Fotbal, replică după valul de critici

„Ca urmare a informațiilor lansate în spațiul public referitoare la antrenorii aflați sub contract cu cluburi din Liga 1 și care nu dețin licențele necesare rolului pe care și-l asumă și pentru o mai bună informare a opiniei publice, Federația Română de Fotbal și Școala Federală de Antrenori fac următoarele precizări:

Articolul 59 alin. 3 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF) prevede că „Persoanele autorizate să ia loc pe banca de rezerve sunt înscrise în raportul de arbitraj şi trebuie identificate înainte de începerea jocului. Aceste persoane trebuie să respecte următoarele reguli:

Pot da instrucțiuni în timpul jocului doar Directorul Tehnic, antrenorul principal sau antrenorul secund. În cazuri excepționale (de ex. antrenorul principal și antrenorul secund sunt suspendați) antrenorul cu portarii va avea dreptul de a da instrucțiuni în timpul jocului”.

Reclamă

Ce licenţă trebuie să deţină antrenorii din Liga 1

Conform art. 20 alin 2 litera a) din Regulamentul privind Statutul Antrenorului, la nivelul Ligii 1, antrenorul principal trebuie să fie posesor al licenței UEFA PRO, antrenorul secund cel puțin al licenței UEFA A, iar antrenorul cu portarii cel puțin al licenței UEFA B și al unei diplome care să ateste specializarea ca antrenor pentru pregătirea portarilor.

Articolul 61 din ROAF prevede la litera d că „organizarea unei conferinţe de presă în ziua dinaintea jocului, preferabil în localitatea în care va avea loc jocul, cu participarea antrenorului principal şi a unuia sau a doi jucători”, iar la litera g că „[…] Antrenorul principal al fiecărei echipe este obligat să participe la conferinţa de presă, primul invitat fiind cel al echipei vizitatoare”.

Regulamentul privind Statutul Antrenorului prevede, la articolul 21 alin. 3.2, printre atribuțiile antrenorului principal, conform fișei postului: „conduce de pe margine echipa la jocurile oficiale și amicale prin diferite mesaje și simboluri tehnice”, ”participă la conferințele de presă, răspunde solicitărilor media”. Aceste prevederi nu sunt noi, iar pentru fiecare dintre acestea sunt prevăzute diferite sancțiuni: penalități sportive și suspendări

Reclamă 4 / 0/3

Patru antrenori din Liga 1, în vizorul FRF

Prin decizia Comitetului Executiv FRF din 19 iulie 2021 s-a aprobat ca sesizarea Comisiei de Disciplină și Etică a FRF cu privire la nerespectarea funcțiilor din cadrul staff-ului tehnic sau exercitarea atribuțiilor de antrenor principal de către persoane care nu dețin calificările necesare să se efectueze de către Școala Federală de Antrenori (SFA) sau de către delegatul de joc.

Până în prezent, de la startul ediției 2021-2022 a Ligii 1, Școala Federală de Antrenori a sesizat Comisia de Disciplină și Etică a FRF cu privire la eventuale încălcări ale regulamentului de către 4 cluburi din Liga 1 și 4 antrenori aflați sub contract cu acestea, doi dintre aceștia posesori ai licenței UEFA A, iar doi ai licenței UEFA B.

Școala Federală de Antrenori apreciază activitatea și rezultatele antrenorilor care fac subiectul acestor sesizări. În același timp, unul dintre principalele obiective ale FRF este prevenirea și sancționarea oricăror încălcări ale statutului, regulamentelor, directivelor și deciziilor FRF, FIFA, UEFA.

Prin urmare, SFA are obligația de a respecta și proteja regulamentele în vigoare, dar și de a respecta eforturile tuturor antrenorilor din România în parcursul de dobândire a calificărilor și licențelor necesare pentru activarea în fiecare eșalon fotbalistic. În prezent la nivelul țării există 195 de antrenori cu licență UEFA PRO eliberată de SFA”, se arată în comunicatul emis de FRF.ro.

Recomandări
  • Federaţia Română de Fotbal, replică după valul de critici
  • Patru antrenori fără licenţă din Liga 1, în vizorul FRF

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:01 Mircea Lucescu: „FCSB e campioană”! Ce a spus marele antrenor român despre Rapid şi noul antrenor, Lobonţ, înainte de derby! 17:55 „Dacă mai era un etaj, ne urcau acolo!” Cristi Săpunaru a răbufnit chiar înainte de FCSB – Rapid. Ce a spus despre lupta la titlu 17:32 VideoMircea Lucescu a făcut dezvăluirea despre fiul său, Răzvan, după ce acesta a fost eliminat cu PAOK din Conference League! 17:32 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 19 aprilie 2024 17:15 „A fost stresant” Fernando Alonso, sincer după calificările pentru sprintul din MP al Chinei! Obiectivul spaniolului la Shanghai 17:05 FotoIon Țiriac a plătit un „preț obscen” și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz! Imagini colosale 17:01 Suma „chilipir” pe care trebuie să o plătească Gigi Becali pentru Rafa Mujica, atacantul ce face senzaţie în Liga Portugal! 16:33 VIDEOScandal în Italia! Antrenorul Fiorentinei a sărutat pe gură o jurnalistă! Fiecare dintre ei e căsătorit cu o altă persoană! 16:28 Adi Mutu a primit o ofertă spectaculoasă! „Briliantul” cere un salariu fabulos pentru a semna 16:00 Zinedine Zidane, la un pas de Bayern Munchen! Ce condiţii are francezul pentru a semna cu bavarezii Vezi toate știrile
Citește și