Închide meniul

FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara

Alex Ioniță Publicat: 26 aprilie 2024, 14:50

Reclamă
FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara

FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene

Siglă FRF/frf.ro

FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Oficialii de la conducerea fotbalului românesc au numit formațiile care pot participa în competițiile organizate de UEFA, în sezonul viitor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Situația din playoff, în ceea ce privește licențierea, este una clară. Toate formațiile care se află în primele 6 din Liga 1 au primit dreptul de a jucat în Europa. Este vorba despre: FCSB, Farul, Universitatea Craiova, CFR Cluj, Rapid și Sepsi OSK.

FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene

În play-out, Federația Română de Fotbal le-a acordat licența de participare în cupele europene celor de la Oțelul Galați (finalista Cupei), Universitatea Cluj și FCU Craiova, formație care se află totuși pe ultimul loc al clasamentului.

Surpriza vine însă în cazul celor de la Corvinul Hunedoara, care joacă finala Cupei României cu Oțelul Galați. Chiar dacă formația nu are drept de promovare în Liga 1, aceasta ar putea juca în sezonul viitor al premiminariilor Europa League, în cazul în care o va învinge pe Oțelul.

Totuși, oficialii FRF au ținut să menționeze faptul că decizia finală, cu privire la licența celor de la Corvinul, va fi luată de UEFA.

Reclamă

„Referitor la CS Corvinul 1921 Hunedoara, Administrația de licențiere nu poate oferi detalii la acest moment despre procesul de licențiere, deoarece procedurile extraordinare de licențiere sunt realizate de către UEFA. Conform Regulamentului de licențiere al UEFA, doar aceasta poate acorda o permisiune specială unui club pentru a intra în competițiile de club UEFA”, a transmis FRF, pe site-ul oficial.

Din informaţiile Antena Sport, Corvinul nu va întâmpina probleme în a evolua în Europa League, în stagiunea 2024-2025, în cazul în care echipa va câştiga Cupa României.

Dumitru Dragomir a răbufnit după ce Corvinul și Oțelul au ajuns în finala Cupei României

„Mitică” a spus că o echipă din Liga a 2-a nu ar fi ajuns în finala Cupei dacă programul din această competție nu ar fi fost unul aglomerat. Totodată, Dumitru Dragomir a spus că Răzvan Burleanu ar trebui să ia în calcul schimbarea acestui format, care a stârnit și în trecut mai multe reacții negative din partea oamenilor din fotbalul românesc.

Reclamă 4 / 0/3

„Nu am nimic cu cele două finalistele din acest sezon. Departe de mine acest gând! Însă, dacă Voluntariul juca cu echipa de bază niciodată Corvinul, care acum este o echipă de Liga 2, nu ajungea în finală. Însă, până la urmă le transmit celor de la Corvinul un mare bravo pentru această reușită.

Acest format de desfășurare al Cupei României mi se pare o mare porcărie. E o prostie! Meciurile sunt prea aglomerate, datele sunt puse cum sunt puse că alte ferestre nu sunt, și sunt mult mai multe meciuri. Așa că, foarte multe echipe preferă să joace în Cupa României cu rezervele, în special echipele mari de la noi din România.

Burleanu și cei de FRF trebuie să mediteze asupra acestui aspect, iar dacă lor le place ce se întâmplă acum în România, atunci e treaba lor. Mie mi se pare o prostie și cum se joacă acum începând din sferturi. Păi cum să nu joci tu tur – retur sferturile și semifinalele Cupei României?

Pe timpul lui Mircea Sandu și al meu nu se juca în acest fel. Vedeați voi pe atunci în Cupa României ca Steaua, Dinamo, Universitatea Craiova, dar și alte echipe să joace cu rezervele? Niciodată!”, a spus Dumitru Dragomir, la prosport.ro.

Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
7
mai
0:36
FotoKyren Wilson a câştigat Campionatul Mondial de snooker! L-a învins pe Jak Jones în finala de la Crucible
7
mai
0:19
Marius Niculae a vorbit de un transfer „bombă” la Sporting Lisabona după ce „Leii” au luat titlul: „Sper să vină Ronaldo”
7
mai
0:15
Gigi Becali, anunțul momentului despre revenirea lui Florin Tănase la FCSB! A spus totul după 0-2 cu Universitatea Craiova
7
mai
0:00
Jucătorii făcuți praf de Gigi Becali după 0-2 cu Universitatea Craiova. Cine l-a impresionat: „O să fie fotbalist mare!”
23:58 Gigi Becali, „aroganţa” serii după înfrângerea cu Universitatea Craiova: „Aduceţi-ne antrenori, Gâlcă nu e de talia mea” 23:41 Decizie peste capul lui Gigi Becali la FCSB! Jucătorul care a lipsit fără acordul milionarului: „I-a dat drumul fără să-mi spună” 23:31 Alex Mitriţă a dat răspunsul final în privinţa ofertei de la FCSB! Ce a spus despre echipa naţională 23:26 „Trebuie să fim serioși!” Elias Charalambous, prima reacție după Universitatea Craiova – FCSB 2-0! 23:18 Octavian Popescu a anunţat că se operează: „În ultimul an am jucat cu o problemă la gleznă”! Cât va lipsi de pe teren 23:11 „Nu au jucat cu nicio presiune” Andrei Ivan rămâne cu picioarele pe pământ după ce a marcat în Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Vezi toate știrile
Citește și