Închide meniul

FRF a cedat! Se schimbă regula U21. Câți tineri vor folosi cluburile în sezonul viitor

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 27 iunie 2021, 14:04

FRF a cedat! Se schimbă regula U21. Câți tineri vor folosi cluburile în sezonul viitor

SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES via Hepta

FRF a modicat regula U21

Începând din sezonul viitor, regula U21 va obliga echipele din Liga 1 să aibă un singur jucător din categoria de vârstă în primul „11”, scrie gsp.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

FRF a modificat regula U21

Până acum, regula obliga cluburile să aibă în echipa de stat cel puțin doi jucători sub 21 de ani. Unul dintre ei trebuia să rămână în teren toate cele 90 de minute, dar nu era specificat vreun timp și pentru cel de-al doilea.

Cluburile au „driblat” astfel regula schimbând al doilea jucător U21 după numai câteva minute sau secunde.

Singurele formații care nu au sfidat regula U21 în stagiunea precedentă sunt FCSB, Chindia, FC Voluntari și Viitorul.

Marius Șumudică: „Are un impact devastator”

Marius Şumudică, noul antrenor al lui CFR Cluj, a criticat în termeni duri regula U21 pe care echipele din Liga 1 sunt nevoite să o respecte.

Reclamă

„Distrugi acel jucător pe care-l schimbi! Are un impact mental devastator. Am văzut asta și la Croitoru, la Botoșani, când și-a schimbat băiatul”, a explicat Şumudică, pentru sport.ro.

Marius Croitoru l-a titularizat pe fiul său în mai multe meciuri de Liga 1, dar l-a scos din teren de fiecare dată după aproximativ 20 de minute. Într-una dintre partide, puștiul de numai 17 ani a avut o reacție nervoasă și a trecut furios pe lângă tatăl său.

Gigi Becali a făcut front comun împotriva FRF

Gigi Becali a atacat în multe rânduri regula U21. Patronul lui FCSB a făcut front comun cu Mihai Rotaru, Valeriu Iftime și Marian Copilu. Becali a spus că FRF vrea să înăsprească regula și să forțeze echipele să-l țină cel puțin 45 de minute în teren pe cel de-al doilea jucător sub 21 de ani. A fost picătura care a umplut paharul pentru Gigi Becali.

Reclamă 4 / 0/3

„Am zis că am ajuns într-o situație primitivă, stalinistă. Cineva spune, tu așa faci. Noi, Liga, nu vrem așa! Eu am mai vorbit la alte cluburi, la Craiova, cu Rotaru, i-am zis să facem și noi o revoluție. Iftime e de acord și el. L-am sunat și pe Copilu de la CFR, «Da, nea Gigi, de acord»”, a declarat Gigi Becali

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
25
apr.
0:39
Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro
25
apr.
0:21
Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!”
25
apr.
0:07
„Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali
25
apr.
0:05
Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!”
23:40 Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu 22:40 Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar! 22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 Vezi toate știrile
Citește și