Închide meniul

FRF a prezentat protocolul pentru cluburile din Liga 2. Noutățile aduse pentru play-off

Antena Sport Publicat: 27 mai 2020, 13:40 / Actualizat: 12 mai 2021, 11:27

Reclamă
FRF a prezentat protocolul pentru cluburile din Liga 2. Noutățile aduse pentru play-off

SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES via hepta

FRF a prezentat protocolul pentru cluburile din Liga 2. Noutățile aduse pentru play-off

Federalii au specificat că în meciurile din Cupa României se pot efectua cinci schimbări, dar doar în trei momente ale jocului conform procedurilor impuse de IFAB. De asemenea, s-a aprobat creșterea jucătorilor înscriși în raportul de arbitraj în cadrul barajului de menținere/promovare în Liga 1, dar și că s-au creat reguli privind cartonașele galbene și roșii în play-off-ul Ligii a 2-a.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Comunicatul FRF privind Liga a 2-a și Cupa României

  • Aprobă cu unanimitate de voturi creșterea la 5 a numărului de modificări permise în jocurile rămase de disputat din cadrul Cupei României, ediția 2019/2020. Schimbările vor putea fi efectuate doar în 3 momente ale jocului conform modificării Legilor Jocului aprobate de IFAB. De asemenea, vor fi respectate toate celelalte reguli aplicabile în prezent pentru jocurile din Liga 1 în ceea ce privește completarea raportului de arbitraj (20 de jucători înscriși în raportul de arbitraj și minim 8 jucători formați la nivel național).
  • Aprobă cu unanimitate de voturi creșterea numărului de jucători ce pot fi înscriși în raportul de arbitraj în cadrul barajului pentru menținerea/promovarea în Liga 1, respectiv 20 (11 jucători titulari și 9 jucători de rezervă), cu obligația respectării numărului de jucători formați la nivel național conform regulilor aferente jocurilor din cadrul Ligii 1.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi modalitatea în care jucătorii sancționați în prezent pentru cumul de cartonașe galbene sau pentru cartonașe roșii vor executa suspendările respective sau nu în cadrul jocurilor contând pentru play-off-ul Ligii 2. Astfel, jucătorii sancționați pentru cartonașe roșii (indiferent dacă este vorba de cartonaș roșu direct sau indirect) vor efectua suspendarea, în timp ce jucătorii sancționați pentru cumul de cartonașe galbene nu vor executa suspendarea în cadrul jocurilor din play-off-ul stabilit pentru Liga 2 (penalitatea financiară fiind în continuare valabilă). Cartonașele galbene aplicate jucătorilor anterior debutului play-off-ului se anulează. În jocurile contând pentru play-offul Ligii 2, ediția 2019/2020, un jucător care acumulează 2 (două) cartonașe galbene, în meciuri diferite, va fi sancționat cu suspendarea pentru un joc, următorul din cadrul play-offului anterior menționat.

Protocolul emis de LPF pentru cluburile din Liga 1

În Liga 1 nu s-a descoperit până acum niciun caz de COVID-19, aşa că sunt toate şansele ca meciurile să se reia în weekendul 13-14 iunie. Protocolul emis de FRF în privinţa desfăşurării partidelor este asemănător cu cel din Bundesliga.

Astfel, stadioanele vor fi împărţite în trei zone:

ZONA 1: În incinta stadionului vor avea acces cel mult 79 de persoane;

ZONA 2: În tribunele stadionului vor putea sta maximum 82 de persoane;

Reclamă

ZONA 3: În vecinătatea stadionului este permis accesul a cel mult 57 de persoane.

Triaj, la intrarea pe stadion

"Persoanele implicate în organizarea meciului la stadion (inclusiv presa) vor trece prin filtru epidemiologic (chestionar, termometrizare) înainte de a pătrunde pe stadion. Sunt exceptate delegațiile celor două echipe (jucători, staff tehnic), iar arbitrilor delegați li se va măsura doar temperatura.

Reclamă 4 / 0/3

Toate persoanele implicate în organizarea meciurilor vor purta măști și își vor dezinfecta cât mai frecvent mâinile. Triajul se aplică zonelor 1 și 2, iar persoanele din zona 3 (exteriorul stadionului) vor respecta recomandările generale de prevenție (distanțare socială, igiena mâinilor, igiena respiratorie", se arată în protocolul emis de Federaţia Română de Fotbal.

Reguli stricte pentru jucători

În vestiar, la ajungerea la stadion, vor intra doar jucătorii titulari. Jucătorii de rezervă vor merge direct pe suprafața de joc sau la propriile bănci de rezerve unde vor sta până la ieșirea jucătorilor titulari la “încălzire” (după aceasta vor putea merge la vestiar pentru a se echipa).

Nu sunt recomandate ședințele tehnico-tactice în vestiar decât dacă acestea sunt strict necesare.

Este obligatoriu ca băuturile (energizante, hidratante etc) folosite de jucători, staff, etc să fie puse în sticle personalizate.

Se recomandă folosirea dușurilor, la sfârșitul jocurilor, în grupuri mici, păstrându-se distanța de 2 metri între persoane.

Jucătorii nu vor mai da mâna cu adversarii și arbitrii ca parte a protocolului premergător startului partidelor.

Reclamă

Jucătorii nu vor fi însoțiți de copii la ieșirea de la vestiare.

Distanța dintre persoanele de pe banca tehnică de cel puțin un metru trebuie constant menținută. Aceasta va putea fi făcută prin adaugarea lângă banca tehnică, dacă este nevoie, a 8 scaune așezate la respectiva distanță. Astfel, persoanele de pe banca tehnică vor putea lăsa un scaun liber între ele. Atat staff-ul tehnic, medical, cât și jucătorii de rezervă, vor purta măști pe toata durata jocului (prin excepție, antrenorul delegat să ofere indicații tehnice poate să nu poarte mască).

Pe întreaga durată a jocului este interzis jucătorilor, staffului tehnic și oficialilor cluburilor eliminarea secrețiilor nazale și/sau a salivei pe suprafața de joc sau în zona vestiarelor, a tunelului de access și a băncii tehnice. Persoanele vinovate de încălcarea prezentelor interdicții, abaterea urmând a fi dovedită prin orice mijloc de probă, vor fi sancționate în conformitate cu prevederile art. 63 alin. 2.3 din Regulamentul Disciplinar la care se va adăuga o penalitate sportivă. Dispozițiile art. 63 alin. 2.6 din Regulamentul Disciplinar al FRF se vor aplica în mod similar.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:40 „Dacă mi-ar da 35.000 de euro, tot aş zice nu!” Fostul campion cu FCSB îl refuză categoric pe Gigi Becali 10:19 Marius Lăcătuş, semnal de alarmă pentru CSA Steaua! Mesaj categoric despre situaţia echipei: „Fanii vor fi alături de FCSB!” 10:18 Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă azi, LIVE în AntenaPLAY 10:02 Marius Şumudică, anunţ despre gafa de proporţii făcută de Ianis Hagi înainte de EURO 2024: „Nu ştiu de cine a fost sfătuit” 9:55 Finală de vis la turneul de la Madrid! Iga Swiatek şi Aryna Sabalenka se vor lupta pentru trofeu 9:43 „Vor dispărea în mediocritate şi Max Verstappen va pleca!” Fratele lui Michael Schumacher anunţă dezastrul la Red Bull 9:36 Afacerea de lux cu care Ionuţ Chirilă a dat lovitura! Cristi Borcea i-a devenit client: „Vând foarte scump!” 9:09 „Ar fi putut juca la Bayern, cu Real Madrid!” Fanii îl cer pe Radu Drăguşin titular, după ce a fost din nou „uitat” pe bancă 8:55 Foto„De ce nu bei apă?” Gabi Tamaş, reacţie savuroasă din numai patru cuvinte! Dezvăluiri despre perioada în care juca în Anglia 8:45 Cum ar putea arăta primul 11 de la FCSB, în Champions League! Numele surpriză propus de la Rapid de Basarab Panduru Vezi toate știrile
Citește și