Închide meniul

Gabi Tamaș, reacție categorică în scandalul licențelor de antrenor: „Mourinho a avut vreun beneficiu? Legile trebuie să fie pentru toți!”

Cosmin Cioboată Publicat: 25 ianuarie 2023, 17:24

Reclamă
Gabi Tamaș, reacție categorică în scandalul licențelor de antrenor: „Mourinho a avut vreun beneficiu? Legile trebuie să fie pentru toți!

Gabi Tamaș a semnat cu Concordia Chiajna în această iarnă

Gabi Tamaș a semnat cu Concordia Chiajna în această iarnă / Hepta

Gabi Tamaș a oferit o reacție categorică în scandalul licențelor de antrenor. Fundașul de 39 de ani, ajuns la Concordia Chiajna, consideră că toți cei care vor să obțină licența PRO de antrenor trebuie să parcurgă pașii programului implementat de Federația Română de Fotbal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În prezent, în fotbalul românesc, există un scandal uriaș între Lucian Burchel, directorul Școlii Federale de Antrenori, și cei de la FCSB. Mihai Pintilii conduce antrenamentele vicecampioanei, deși nu are carnet de antrenor. Burchel a anunțat că va trimite cazul lui Pintilii la Comisia de Disciplină a FRF.

Gabi Tamaș, reacție categorică în scandalul licențelor de antrenor: „Mourinho a avut vreun beneficiu?”

Gabi Tamaș a fost întrebat despre scandalul actual din fotbalul românesc. Fostul fundaș de la Dinamo și FCSB a spus că „legile trebuie să fie pentru toți”.

Fundașul a evidențiat faptul că el are diploma de BAC și că a terminat Facultatea de Sport, lucruri cu care personaje precum Mirel Rădoi și Mihai Pintilii nu se pot lăuda.

În același timp, Gabi Tamaș susține că foștii jucători care au făcut performanță în Liga 1 și la echipa națională ar putea beneficia de un ajutor din partea Federației, în vederea obținerii carnetului de antrenor.

Reclamă
Reclamă

„Eu nu fac școala de antrenori în Moldova! Normal că durează, de unde știți că nu m-am pregătit din timp? Poate o să aveți o surpriză!

Legile trebuie să fie pentru toți! Dumneavoastră dacă vreți să vă apucați de școala de antrenori, nu trebuie să urmați pașii respectivi? Mourinho a avut vreun beneficiu?

Nu am citit legea, dar legea ar trebui să fie pentru toți. Noi, că am jucat nu știu câte meciuri la echipa națională și am făcut ceva în fotbalul românesc, poate avem vreun beneficiu sau vreun ajutor. Dar cred că există așa ceva din partea Federației.

Reclamă

Eu am BAC-ul luat, am terminat Facultatea de Sport. Am urmat pașii care trebuie să fie urmați. Vreau să fac și școala de antrenori, să-mi iau și licențele. Vreau să fac și management pe fotbal. După care voi lua decizia corectă”, a declarat Gabi Tamaș.

Nana Falemi îl critică pe Mihai Pintilii, în scandalul licenţelor

Nana Falemi îl critică pe Mihai Pintilii, în scandalul licenţelor. Şeful Şcolii de Antrenori, Lucian Burchel, cere suspendara lui Pinti, pentru că a dat indicaţii din postura de delegat al FCSB, el nedeţinând licenţa PRO.

Falemi susţine că Gică Hagi a fost prezent la cursurile Federaţiei, chiar dacă era nevoit să lipsească de la antrenamentele lui Bursaspor, echipă pe care o antrena în acel moment (2003).

„Nu cred că e o problemă cu şcoala. Gică Hagi era la Bursa şi venea la licenţa PRO. E Gică Hagi. Lipsea de la antrenamente şi venea să studieze pentru licenţa Pro.

Ca să îmi iau licenţa UEFA, am făcut cursuri doi ani. Din perspectiva mea, e treaba lui Pintilii ce face, dacă poate să antreneze şi are rezultate, bravo lui. E o treabă generală. Pintilii iese în evidenţă, pentru că Federaţia a ajuns la un moment zero, după care nu mai merge. Până acum, a mers.

Au fost mulţi antrenori care au antrenat cu dispensă în Liga 1, ori aveau licenţă inferioară şi s-au înscris în timp ce antrenau în Liga 1. Dacă nu mă înşel, Contra, Olăroiu au antrenat în Liga 1, care ulterior s-au înscris la licenţă. Dacă Gigi Becali l-a angajat pe Pintilii, mă bucur pentru el. Câştigă o pâine, câştigă un ban, îşi hrăneşte familia, bravo lui!

Falemi se implică în scandalul momentului din fotbalul românesc: „Şcoala de Antrenori durează nişte mii de ore!

Din perspectiva Federaţiei şi al suporterului de fotbal, dacă vrem să vedem un fotbal de calitate, nu putem să vedem situaţii de genul ăsta, pe termen lung, fotbalul înseamnă ştiinţă şi îţi trebuie studii pentru asta. Sunt multe lucruri pe care să le înveţi într-o şcoală. Un club are mai multe departamente şi tu trebuie să ştii despre ele.

Şcoala de Antrenori durează nişte mii de ore. În Spania şi Italia, durează poate de trei ori mai mult. Ne uităm de ce englezii joacă bine, sau de ce spaniolii antrenează mereu peste tot în lume. E o chestie de educaţie, de cultură şi de şcoală. O parte de educaţie o ai din familie, restul primeşti de la şcoală.

Nu e realist. Nu-şi dă seama ce face. Nu mai merge acum. Dacă ştii că nu eşti regulamentar… E ca şi cum treci pe roşu şi te răţoieşti la poliţist. Îmi place Pintilii ca jucător. A jucat pe poziţia mea. Are o atitudine bună pe bancă. Nu l-am văzut cum antrenează”, a spus Falemi, în cadrul emisiunii AS.ro LIVE.

Reclamă
Recomandări

Reuşeşte FCSB să o învingă şi pe PAOK în Europa League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
13:00

LIVE VIDEOAdina Diaconu – Yee Lok Lam, în AntenaPLAY. Andreea Dragoman, învinsă dramatic la China Smash 2024

13:00

Simona Halep revine pe teren! Fostul număr 1 mondial a făcut anunțul: „Mai devreme decât mă așteptam”

12:40

WADA a făcut apel și cere suspendarea lui Jannik Sinner! Cât riscă să stea departe de teren numărul 1 mondial

12:18

Jaqueline Cristian, revenire fabuloasă cu Barbora Krejcikova! A salvat patru mingi de meci și s-a calificat în turul 3 la Beijing

12:15

Gigi Becali nu se mai uită la bani și a luat o decizie drastică la FCSB: „Lasă, bă, că dau eu două milioane de euro!”

11:00

„Vrei război? Acum e război!” Pep Guardiola, reacție de necrezut după ce a auzit declarațiile rivalilor din Premier League

1 FotoDavid Popovici a refuzat un cadou de o valoare uriaşă, în România! „Îl scot la licitaţie” 2 FotoAdelina Chivu, dezvăluiri tulburătoare despre cea mai cumplită accidentare a lui Cristi Chivu: „Era într-o euforie că n-a murit” 3 VIDEOAdina Diaconu, victorie clară cu Balazova la China Smash 2024! Competiţia este exclusiv în AntenaPLAY 4 „Un moment greu!” Vlad Chiricheş, dezvăluiri despre suferinţa prin care a trecut la FCSB. Cât l-au afectat criticile lui Becali 5 VIDEOAl Ahly – Zamalek 1-1 (3-4 d.l.d). Zamalek a câştigat Supercupa CAF după un meci nebun. Dramatism total în AntenaPLAY 6 „Îi măresc contractul şi îi iau un apartament!” Ce jucător va răsplăti Gigi Becali, după FCSB – RFS 4-1
Citește și