Închide meniul

Gică Hagi, interviu spectaculos în Marca! Regele le-a explicat spaniolilor cum a bătut-o pe FCSB. Ce spune de dubla Barcelonei cu Galatasaray

Dan Roșu Publicat: 9 martie 2022, 9:16

Reclamă
Gică Hagi, interviu spectaculos în Marca! Regele le-a explicat spaniolilor cum a bătut-o pe FCSB. Ce spune de dubla Barcelonei cu Galatasaray

Gică Hagi, interviu spectaculos în Marca

Getty

Întrebat cum ar pregăti un meci ca antrenor al unui club modest contra unei echipe superioare, precum Barcelona, ”Regele” a răspuns: ”L-aș pregăti așa cum am făcut-o în România, contra fostei Steaua. Și am câștigat. Am organizat o partidă în care ei să nu aibă timp și spațiu să gândească. Am fost agresivi și am atacat. Dacă nu marchezi, nu învingi. Trebuie să știi și ce să faci când mingea e la tine. Și, apropo, am bătut cu 2-0”, a spus Hagi, pentru Marca.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Hagi a explicat și care e amintirea cea mai importantă ca jucător al Barcelonei: ”Cel mai important este că m-a adus Johan Cruyff. Am fost fotbalist datorită lui, după ce am văzut Ajax dn anii 70. Era deja incredibil. Am învățat stilul de joc și îl aplic și acum, ca antrenor: fotbalul total, sistem 4-3-3. Vreau să câștig în urma unui fotbal bun, nu doar să câștig. Tot conceptul pornește de acolo”.

Gică Hagi, înainte de Barcelona – Galatasaray: Este echipa mai bună

Gică Hagi a prefațat duelul din optimile Europa League, dintre Barcelona și Galatasaray, fostele sale echipe. El a jucat pe Camp Nou două sezoane, 94-95 și 95-96, câștigând o Supercupă a Spaniei și marcând 7 goluri în 35 de meciuri.

La Galata, el văzut unul dintre jucătorii care au adus o creștere uriașă a fotbalului din Turcia. Cupa UEFA, Supercupa Europei și patru titluri naționale sunt trofeele cele mai importante adjudecate de Gică, în perioada 1996-1991.

”Barcelona este echipa mai bună, evident, cu toate că ambele echipe se află într-o perioadă de tranziție. Barcelona și-a revenit după venirea lui Xavi și este favorita certă.

Reclamă

De la Galata, îmi plac Marcao, atacantul Mohamed și, cel mai mult, puștiul Kerem Aktürkoglu. Există și doi români la Galata, Cicâldău și Moruțan. De partea cealaltă, Barcelona a suferit după plecarea lui Lionel Messi, asta e clar. Trebuie să îi dăm mai mult timp lui Xavi pentru a forma un grup câștigător.

În curând, Barcelona va putea spera la trofee. Xavi are mentalitatea potrivită. Nu mi-aduc aminte de el, în 1996, era extrem de tânăr. Între timp, ca număr 8, a devenit unul dintre cei mai buni jucători din istorie”, a mai spus Hagi.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:00 LIVE VIDEOSlovenia – România se joacă ACUM, în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său 10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” Vezi toate știrile
Citește și