Închide meniul

Gigi Becali, făcut praf în L`Equipe: „Ultra-ortodox și misogin, se consideră trimisul lui Dumnezeu pe pământ”

Reclamă

Alex Ioniță Publicat: 3 august 2023, 10:27

Gigi Becali, făcut praf în L`Equipe: Ultra-ortodox și misogin, se consideră trimisul lui Dumnezeu pe pământ”

Gigi Becali a pus capăt zvonurilor

Gigi Becali, patronul FCSB / Profimedia

Gigi Becali, făcut praf în L`Equipe. Jurnaliștii francezi nu l-au menajat pe patronul celor de la FCSB, pe care îl consideră unul dintre conducătorii „capricioși” de cluburi din Europa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Publicația franceză a criticat declarațiile controversate ale latifundiarului din Pipera și au remarcat mai multe comentarii rasiste sau homofobe, prin care patronul vicecampioanei a ajuns în centrul atenției.

Gigi Becali, făcut praf în L`Equipe. Ce au scris francezii despre latifundiar

Jurnaliștii francezi de la publicația L`Equipe l-au făcut praf pe Gigi Becali, printr-un articol amplu în care i-au fost analizate declarațiile controversate. De asemenea, pentru sursa citată anterior, a vorbit și Viorel Moldovan, care a fost legitimat, în perioada în care activa ca și fotbalist, la Nantes.

Totuși, fostul mare component al echipei naționale le-a dezvăluit jurnaliștilor din Hexagon că Gigi Becali nu mai este atât de vocal pe cât era altă dată și că a făcut „un pas înapoi”.

„Patronul FCSB este cunoscut pentru derapajele populiste, rasiste și homofobe de mai bine de 20 de ani. A cumpărat clubul în 2003 (făcea parte din conducere din 1998), câștigător (n.r. – clubul) al Cupei Campionilor Europeni în 1986. ‘În ultima vreme s-a mai liniștit. A atins o anumită cumințenie’, a declarat Viorel Moldovan, fost atacant la FC Nantes.

Reclamă

‘S-a axat pe religia ortodoxă, a devenit foarte credincios. Mult mai mult decât era deja’, a mărturisit o altă sursă.

Totuși, Becali și religia au o istorie îndepărtată. Cel care se consideră „trimisul lui Dumnezeu” pe Pământ are un tablou al lui Leonardo Da Vinci, la palat.

În curtea palatului se află o curce din lemn, înaltă de patru metri, vizibilă de pe bulevarul Aviatorilor, una dintre principalele artere din București. Stilul său vestimentar a evoluat. A lăsat deoparte cămășile cu nasturii desfăcuți. Noul Becali se îmbracă în negru, are imprimată o curce roșie pe pălărie. Este atât de credincios, încât termină fiecare discuție cu -Domnul să vă ajute-”, și-au început articolul jurnaliștii din Franța.

Reclamă 4 / 0/3

Francezii nu l-au menajat pe Gigi Becali: „Adept al violenței verbale”

„Nu acceptă homosexualitatea. Queen și melodia We are the champions sunt interzise pe stadion. Adept al violenței verbale, dar și fizice. După meciul cu Middlesbrough, din 2006, le-a ordonat gărzilor de corp să dea afară o jurnalistă, deoarece nu i-a plăcut o întrebare. Gorilele au îndeplinit ordinele și au scos-o pe tânără.

Trei ani mai târziu le-a cerut să-i găsească hoții limuzinei sale și așa au făcut: au tras asupra unei mașini în care se aflau trei oameni, înainte de a-i sechestra trei ore într-un imobil.

Fiu al unor crescători de oi, născut în micul sat Zagna, avea și alte probleme în trecut. Nu a ezitat să numească „maimuță” un comentator negru sau să nu transfere pe Florent Sinama-Pongolle.

‘Nicoliță (fost jucător la Nantes și Saint Etienne) mi-a spus de Pongolle. Că este incredibil, că face ce vrea cu mingea. Dar aici, nimeni nu face ce vrea, fac doar ce vreau eu. Mi-a spus că e creștin, dar e negru…’, se arată în articolul publicat de francezi, citat de sport.ro.

Totuși, nu este pentru prima dată când Gigi Becali ajunge în atenția presei internaționale. Un alt exemplu de articol dedicat latifundiarului ar putea fi cel apărut în presa din Grecia, în anul 2021, atunci când FCSB a jucat Supercupa României cu CFR Cluj.

La acel moment, publicația elenă sport-fm.gr a remarcat faptul că actuala vicecampioană a României a făcut toate cele 5 schimbări de la pauză. Atunci, grecii au titrat: „Pur și simplu… Becali!”.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:02 Gabi Balint, ironie uluitoare după ce FCSB a câştigat titlul! Mesajul care îi va provoca o criză de nervi lui Gigi Becali 8:48 Foto„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!” 8:41 „E lipsa de respect!” Întrebarea care l-a scos din minţi pe Gică Hagi, după ce FCSB a devenit campioana României 8:32 Mihai Stoica a dezvăluit cine i-a spart arcada la petrecerea de titlu a FCSB-ului! Răspuns savuros: „A scăpat şi fără galben” 8:22 „Am făcut ofertă!” Gigi Becali, asalt total pentru un jucător al lui Gică Hagi. Răspunsul primit imediat de la Gică Popescu 0:05 Gică Hagi, discurs uriaş după ce FCSB a câştigat campionatul: „Trebuie să vorbim mai puţin şi să-i felicităm!” 27
apr.
23:33
VideoJucătorii de la FCSB au întrerupt conferința lui Charalambous și au declanșat nebunia: „Campionii, campionii!”
27
apr.
23:18
„Sunt antrenor de marcă!” Gigi Becali, reacţie savuroasă după triumful FCSB-ului: „Mă întorc la muls oile acum!”
27
apr.
23:16
Florinel Coman, după titlul cucerit de FCSB după 9 ani: „Golul lui Băluţă a fost cel mai emoţionant”
27
apr.
23:14
Octavian Popescu l-a imitat pe „Dodel” Tănase după ce FCSB a câștigat titlul: „Bravo vouă, bă!”
Vezi toate știrile
Citește și