Închide meniul

Gigi Becali, investigat de UEFA după ce a recunoscut că a pariat pe Nordsjaelland – FCSB. Anunțul oficialilor de la Nyon

Reclamă

Alex Ioniță Publicat: 23 august 2023, 18:34

Gigi Becali, investigat de UEFA după ce a recunoscut că a pariat pe Nordsjaelland – FCSB. Anunțul oficialilor de la Nyon

Gigi Becali, investigat de UEFA după ce a recunoscut că a pariat pe Nordsjaelland - FCSB

Gigi Becali, la o conferinţă de presă / Profimedia Images

Gigi Becali, investigat de UEFA după ce a recunoscut că a pariat pe Nordsjaelland – FCSB. Latifundiarul a intrat în atenția oficialilor de la Nyon, care au fost sesizați de FRF, după ce acesta a recunoscut că a pariat pe calificarea echipei sale, la duelul cu vicecampioana din Danemarca.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

FCSB a fost eliminată de danezii de la Nordsjaelland în turul 3 preliminar al UEFA Conference League. După meci, Gigi Becali a recunoscut că a pariat 20.000 de euro pe o eventuală calificare a echipei sale în play-off-ul competiției.

Gigi Becali, investigat de UEFA după ce a recunoscut că a pariat pe Nordsjaelland – FCSB. Oficialii de la Nyon au confirmat ancheta

Oficialii forului european au confirmat faptul că investighează declarațiile făcute de Gigi Becali, după „dubla” cu danezii de la Nordsjaelland.

„Confirmăm că, în conformitate cu regulamentul disciplinar UEFA, cazul este examinat de inspectorii din cadrul Comisiei de Disciplină și Etică din cadrul UEFA”, au transmis oficialii de la Nyon, potrivit sport.ro.

În urma pariului plasat, Gigi Becali a încălcat articolul 12 din regulamentul UEFA. Acesta poartă numele de „Integritatea meciurilor și competițiilor și aranjarea meciului”. În cadrul regulamentului este descris modul în care toate persoanele sau cluburile care participă în competițiile europene ar trebui să își deșfășoare activitatea:

Reclamă

„Toate persoanele supuse regulilor și regulamentelor UEFA trebuie să se abțină de la orice comportament care dăunează sau ar putea deteriora integritatea meciurilor și competițiilor și trebuie să coopereze pe deplin cu UEFA în orice moment în eforturile sale de a combate un astfel de comportament”, se arată într-un paragraf din articolul respectiv.

De asemenea, oficialii UEFA au descris și modurile în care integritatea este încălcată. Forul european descrie practic că este interzis ca reprezentanții cluburilor să parieze, direct sau indirect, pe meciurile din competiție.

Totodată, în regulamentul intern al Federației Române de Fotbal este prevăzută sancțiunea pe care o poate primi patronul FCSB. Spre deosebire de situația pe plan european, pe plan intern doar patronul vicecampioanei riscă sancțiuni. Acesta ar putea fi penalizat cu o suspendare pentru 2 ani, dar și o amendă în valoare de 300.000 de lei.

Reclamă 4 / 0/3

Totuși, dacă va fi găsit vinovat pe plan european, acțiunea lui Gigi Becali ar putea să ducă la suspendarea FCSB-ului. Astfel, echipa patronată de latifundiar nu ar mai putea participa, pentru o anumită perioadă, în competițiile organizate de UEFA.

Gigi Becali, reacţie dură în scandalul cu pariurile

Gigi Becali a avut o reacţie dură în scandalul cu pariurile, după ce a recunoscut că a pariat pe meciul echipei sale. Latifundiarul din Pipera a lansat și un atac la adresa lui Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

„N-au ce face ei. Prima dată, ca FRF, trebuie să verifici. Şi tu ai calitatea asta. N-am pariat nimic. Unul a vrut să parieze, şi a pariat. Vreau să pun şi eu cota respectivă. A pus omul 20 şi ceva de mii de euro.

La mintea lui Burleanu…Mai lasă-mă cu tâmpeniile, cu prostiile”, a declarat Gigi Becali pentru digisport.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și