Închide meniul

Gigi Becali râde de CSA Steaua și de evenimentul prin care „militarii” aniversează 75 de ani de la înființare: „Au ceva la cap?”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 7 iunie 2022, 12:19

Gigi Becali râde de CSA Steaua și de evenimentul prin care „militarii aniversează 75 de ani de la înființare: „Au ceva la cap?

Gigi Becali îl vrea pe Jefte Betancor la FCSB

Gigi Becali, în cadrul unei conferinţe de presă / Hepta

Gigi Becali a râs de CSA Steaua și de evenimentul prin care „militarii” aniversează 75 de ani de la înființare. Palmaresul Stelei București rămâne în continuare un subiect extrem de discutat în România, iar patronul FCSB nu evită să trimită „săgeți” către echipa din Liga a 2-a de fiecare dată când are ocazia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Becali a avut o nouă declarație acidă la adresa CSA Steaua, astăzi, în ziua în care echipa din Ghencea organizează un eveniment special, prin care marchează 75 de ani de la înființare.

Gigi Becali râde de CSA Steaua și de evenimentul prin care „militarii” aniversează 75 de ani de la înființare

Latifundiarul din Pipera n-a fost impresionat de acțiunea „militarilor” și a amintit că aceștia și-au reluat activitatea fotbalistică în urmă cu câțiva ani, pornind din Liga a 4-a.

„Aia n-are cum să fie că s-a născut acum 3 ani (n.r. – 5 ani, despre CSA Steaua). Ei zic că acel copil de 3 ani are 75 de ani. Păi dacă are 3 ani, cum să aibă 75? Au ceva la cap? E simplu, ca bună ziua. Dacă te-ai născut acum 3 ani, cum să ai 75?”, a spus Gigi Becali, pentru Pro Arena.

În această seară, CSA va organiza un meci special în Ghencea, în care se vor duela legendele Stelei și nume răsunătoare care au evoluat la echipa națională, de-a lungul timpului.

Reclamă

Mesajul FCSB în ziua în care Steaua București împlinește 75 de ani de la înființare

Tot astăzi, FCSB a postat un mesaj în mediul online prin care sărbătorește, la rândul său, 75 de ani de la înființare.

„FCSB aniversează astăzi, 7 iunie, 75 de ani de la înființarea celui mai mare club din istoria fotbalului românesc. În 1947, printr-un ordin al Ministrului Armatei Regale, Generalul Mihail Lascăr, lua naștere ASA București, iar primul meci din istorie al echipei a avut loc pe data de 24 august 1947.

De-a lungul timpului, echipa a avut cinci denumiri: ASA București (Asociația Sportivă a Armatei), în perioada 1947-1948, CSCA (Clubul Sportiv Central al Armatei) între 1948 și 1949, CCA București (Casa Centrală a Armatei) între 1950 si 1961, iar denumirea Steaua București a fost adoptată în 1961. Odată cu deciziile ÎCCJ, clubul nostru a fost obligat să își schimbe denumirea în Fotbal Club FCSB.

Reclamă 4 / 0/3

Secția de fotbal a devenit privată în totalitate la începutul anilor 2000, fiind preluată de la Clubul Sportiv al Armatei, în conformitate cu prevederile FIFA și UEFA și a continuat tradiția glorioasă la nivel profesionist și în noul mileniu!”, a scris FCSB, pe contul oficial de Facebook.

Procesul privind palmaresul Stelei se rejudecă

Deși decizia din apel a fost favorabilă FCSB, în sensul că instanța a constatat că palmaresul echipei Steaua după anul 2003 nu aparține CSA, iar actuala echipă de fotbal a Armatei nu este continuatoarea echipei istorice Steaua București, am formulat recurs.

Instanța supremă trebuie să lămurească natura juridică a instituției de drept a palmaresului sportiv și respectiv dacă palmaresul unei echipe de fotbal căreia i s-a asigurat continuitatea sportivă și competițională, este unic și aparține entității juridice care o deține în prezent”, a declarat avocatul FCSB, Adrian Căvescu, pentru sursa citată anterior.

Instanța ”a respins excepţia nulităţii recursurilor, invocată de intimatul-reclamant Clubul Sportiv al Armatei, Steaua Bucureşti. Admite, în principiu, recursul declarat de pârâta SC Fotbal Club FCSB împotriva deciziei nr. 1034A din 28 iunie 2021 şi a încheierii din 10 mai 2021, pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti. Fixează termen la 3 noiembrie 2022”, se arată documentul publicat pe scj.ro.

Gigi Becali a subliniat mereu că palmaresul din perioada 1998-2003 nu se află în acest moment nici la CSA Steaua, nici la FCSB. „Asociația Fotbal Club Steaua București” ar deține toate trofeele din acel interval.

Cum arată palmaresul lui FCSB și CSA Steaua în acest moment

CSA Steaua:

20 de titluri naționale
19 cupe ale României
3 Supercupe ale României
1 Cupă a Campionilor Europeni
1 Supercupă a Europei

Reclamă

FCSB:

5 titluri naționale
3 cupe ale României
2 Supercupe ale României
2 cupe ale Ligii

Palmaresul din perioada 1998-2003:

1 titlu național
1 cupă a României
1 Supercupă a României

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:37 LIVE VIDEOLeicester – Southampton 1-0. Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League 21:51 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out cu 3 etape înainte de final 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! 21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj 21:00 LIVE VIDEOAl Hilal – Al Ain se joacă ACUM, AntenaPLAY! Se stabileşte prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 20:45 Romario Benzar, scos cu ambulanţa de pe teren în Botoşani – Dinamo! Fault teribil comis de Hakim Abdallah 20:40 FC Botoşani – Dinamo 2-1. Dezastru pentru „câini”, care au primit un alt gol în prelungiri! „Roş-albii”, pe loc de retrogradare! Vezi toate știrile
Citește și