Procesul privind palmaresul Stelei se rejudecă. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul făcut de FCSB şi a fixat primul termen al procesului pentru luna noiembrie. Vestea este una uriaşă pentru Gigi Becali.
Potrivit digisport.ro, instanţa a acceptat recursul făcut de vicecampioana României în dosarul 48951/3/2017 privind palmaresul celor de la Steaua Bucureşti.
Procesul privind palmaresul Stelei se rejudecă
”Deși decizia din apel a fost favorabilă FCSB, în sensul că instanța a constatat că palmaresul echipei Steaua după anul 2003 nu aparține CSA, iar actuala echipă de fotbal a Armatei nu este continuatoarea echipei istorice Steaua București, am formulat recurs.
Instanța supremă trebuie să lămurească natura juridică a instituției de drept a palmaresului sportiv și respectiv dacă palmaresul unei echipe de fotbal căreia i s-a asigurat continuitatea sportivă și competițională, este unic și aparține entității juridice care o deține în prezent”, a declarat avocatul FCSB, Adrian Căvescu, pentru sursa citată anterior.
Instanța ”a respins excepţia nulităţii recursurilor, invocată de intimatul-reclamant Clubul Sportiv al Armatei, Steaua Bucureşti. Admite, în principiu, recursul declarat de pârâta SC Fotbal Club FCSB împotriva deciziei nr. 1034A din 28 iunie 2021 şi a încheierii din 10 mai 2021, pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti. Fixează termen la 3 noiembrie 2022”, se arată documentul publicat pe scj.ro.
Gigi Becali a subliniat mereu că palmaresul din perioada 1998-2003 nu se află în acest moment nici la CSA Steaua, nici la FCSB. „Asociația Fotbal Club Steaua București” ar deține toate trofeele din acel interval.
Gigi Becali: „Palmaresul nu se divizează!”
„Ce să spun cu Armata? Nu e clar? Nu are calitate procesuală activă din 1998. Ce înseamnă asta? Că la revedere! Nu mai poți cere palmaresul din 1998, că l-ai dat.
Palmaresul nu se divizează. Dacă l-ai dat, nu-l mai ai. Dacă nu-l mai ai, spune-mi unde este. Instanța va spune că nu-l mai are pentru că l-a predat la Asociație, dar nu va spune că e al lui FCSB, pentru că nu s-a cerut asta. Instanța nu dă ce nu ceri.
Ce au cerut ei? CSA a cerut ca Instanța să constate că la ei este palmaresul. Instanța a zis că, din 1998, ei nu mai sunt în măsura să ceară palmaresul. N-ai calitate să o mai faci. Pentru că în 1998 tu ai dat palmaresul.
În motivare va spune: ‘Nu are calitate procesuală pentru că în 1998 s-a desființat secția de fotbal și a predat palmaresul la Asociația Fotbal Club Steaua București’.
Nu a zis nimeni că palmaresul rămâne în aer. Nu a spus Instanța că palmaresul rămâne în aer”, a declarat Gigi Becali, în luna iulie a anului trecut, în exclusivitate pentru Antena Sport.
Comandantul CSA din 1998 a aruncat în aer scandalul FCSB – CSA Steaua
Cristian Gațu, fostul campion mondial la handbal, a dezvăluit șirul evenimentelor care au dus la preluarea echipei de fotbal din cadrul CSA de către Viorel Păunescu, iar ulterior de Gigi Becali.
După ce și-a încheiat cariera fabuloasă de sportiv, Cristian Gațu a devenit comandat în cadrul CSA, în 1997. Acesta a povestit că, un an mai târziu, „s-a hotărât desprinderea secției de fotbal de CSA, prin proces civil al divizării”.
„Când a revenit PD la Guvernare, domnul Babiuc l-a chemat pe Păunescu și i-a spus să mai organizeze din nou Adunarea Generală, dar fără mine, pentru că a vrut să mă dea afară. Așa au cooptat persoane noi, iar unul propus era Vova Cohn, prieten al lui Babiuc, doar că era prea dinamovist.
Prin domnul Păunescu l-am cunoscut pe Gigi Becali, la Intercontinental, când pregătea A.G. Aceasta a fost în 2003 și am participat ca invitat. Erau două tabere, Becali și Păunescu, iar ședința a fost condusă de fratele lui Viorel, Constantin Păunescu. Erau acolo toți campionii de la Sevilla în spatele meu și chiar mă întrebau cu cine să voteze.
Cristian Gaţu: „Fără Becali, Steaua se desfiinţa”
Au semnat toti cei prezenți. Trecerea către domnul Becali a fost votată și de toți campionii europeni, prezenți acolo. Nu știu dacă acolo s-a semnat și pentru stemă, imn și steag. În Statutul, la care am lucrat chiar eu, se scria că AFC preia totul. Tradiție, glorie sportiva și continuitate. Că CSA cedează totul.
În 1998 s-a hotărât, cu concursul domnului Babiuc, desprinderea secției de fotbal de CSA, prin proces civil al divizării, echipa de fotbal cu atributele ei, loc în clasament, coeficient european, tradiții glorioase și continuitate sportivă au trecut la AFC, la domnul Păunescu. Prin toate actele și prin dorința armatei, echipa lui Becali e Steaua. Din punctul meu de vedere este aceeasi echipă. Prezența domnului Becali a însemnat viață, pe care i-a dat-o acestui club, pentru că banii i-a dat.
Fără Păunescu și Becali, Steaua nu mai era nimic, nu că divizia a cincea. Mai rău, se desființa. Am fost nevoiți să facem trecerea, altfel nu mai existam. Gigi Becali nu a furat Steaua. Din 2003, AFC Steaua Bucuresti putea să facă orice voia cu patrimoniul său, să o înstrăineze. Verificați Statul de bază pe care s-a făcut acest lucru”, a spus Cristian Gațu, pentru Gold FM.
Cum arată palmaresul lui FCSB și CSA Steaua în acest moment
CSA Steaua
20 de titluri naționale
19 cupe ale României
3 Supercupe ale României
1 Cupă a Campionilor Europeni
1 Supercupă a Europei
FCSB
5 titluri naționale
3 cupe ale României
2 Supercupe ale României
2 cupe ale Ligii
Palmaresul din perioada 1998-2003
1 titlu național
1 cupă a României
1 Supercupă a României
- Procesul privind palmaresul Stelei se rejudecă
- Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)
- PAOK - Levadiakos e live în AntenaPLAY, duminică, de la 19:30
- Cele mai tari meciuri din NBA şi NHL sunt LIVE în AntenaPLAY
- Dinamo a prezentat oficial un nou jucător! Al doilea transfer al iernii realizat de „câini”
- Farul – UTA Arad LIVE SCORE (17:00). Duel tare între Gică Hagi şi Mircea Rednic! Arădenii, fără portar de rezervă. Echipele de start
- Ce se va întâmpla cu Marius Şumudică, dacă Rapid nu va prinde play-off-ul! Victor Angelescu a făcut anunţul