Închide meniul

Sfatul lui Ilie Poenaru pentru Gigi Becali! „Favoritul” patronului FCSB a dezvăluit ce schimbare ar face în primul „11”: „Nu participă mult la faza de atac!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 6 martie 2022, 15:06

Sfatul lui Ilie Poenaru pentru Gigi Becali! „Favoritul patronului FCSB a dezvăluit ce schimbare ar face în primul „11: „Nu participă mult la faza de atac!

Gigi Becali, patronul FCSB-ului

Hepta

Ilie Poenaru consideră că Malcom Edjouma, mijlocașul adus recent de FCSB, ar trebui folosit mai ofensiv, iar în rolul său, de mijlocaş defensiv, să fie introdus Adrian Șut, fostul său elev de la Academica Clinceni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gigi Becali, sfătuit de Ilie Poenaru în privinţa liniei de mijloc de la FCSB

La începutul sezonului, Gigi Becali îl elogia pe Adrian Șut, despre care spunea că va fi „cel mai mare fotbalist al României”. Între timp, mijlocaşul de 22 de ani a ieşit din planurile patronului clubului din Berceni.

„Totul depinde de cum sunt văzuți Edjouma și Șut. Eu cred că Edjouma poate evolua ca număr 6, în 4-3-3, dar trebuie să ai o linie de apărare foarte bună și exactă, iar fundașii centrali să rezolve toate problemele și duelurile unu contra unu când sunt expuși de plecările lui.

Edjouma e un fotbalist care împinge jocul destul de mult, apare la finalizare, îi place golul. Se transformă într-un inter sau evoluează chiar ca număr 10.

Închizătorul, numărul 6, trebuie să reprezinte un echilibru. Asta poate face Șut. Chiar și Ovidiu Popescu poate fi. Închizătorul trebuie să facă legătură dintre apărare și atac și trebuie să fie un scut pentru apărare, el coboară și închide zonele.

Reclamă

Nu participă mult la faza de atac pentru că se pregătește de ofensiva adversă. Un număr 6 trebuie să fie bun la alunecări, în duelurile unu contra unu, să câștige duelurile aeriene.”, a declarat Ilie Poenaru, pentru gsp.ro.

Ilie Poenaru ar putea deveni antrenorul lui FCSB

Poenaru a mai purtat negocieri și în trecut cu Gigi Becali, dar nu s-a ajuns la un numitor comun. Șansele lui au crescut după ce a plecat de la Gaz Metan Mediaș și a devenit liber de contract. Poenaru a recunoscut că patru echipe sunt interesate să îi ofere un contract.

Am mai fost dorit al FCSB, dar deocamdată FCSB are antrenor. E într-o competiție, la fel ca alte cluburi cu care au fost tatonări. Nu ar fi fair-play să vorbesc. Patru cluburi m-au tatonat, iar două cluburi au fost mai insistente și au sunat de mai multe ori. Spui că se vorbește de mine la FCSB la nivel de conducere. Sunt pe listă… Asta doar mă poate bucura. Dar nu am discutat cu nimeni. Sunt pe lista mai multor cluburi.

Reclamă 4 / 0/3

Până la urmă, nici blindarea unui contract nu reprezintă o siguranță. Nu mai e nimic sigur în fotbalul de la noi. E vorba de altceva. Eu sunt alt gen. Îmi place să colaborez cu toți din club, cu patronul, președintele și managerul. Discut cu toți. Ascult părerea oricui, a patronului, a președintelui. Fiecare are viziunea lui„, a declarat Ilie Poenaru pentru gsp.ro.

Poenaru e sigur că, dacă ar ajunge la FCSB, ar reuși să-l convingă pe patron să nu se implice. Anunță că are pregătită tactica pentru a nu-i suna telefonul în timpul meciurilor.

Ilie Poenaru: „Cel mai bine e să mergi zi de zi și să discuți cu patronul”

Domnul Becali își dorește anumite lucruri. E normal să-și dorească, având în vedere cât cheltuiește. Am văzut reacția dumnealui după meciul cu Farul, referitor la anumiți jucători. Are dreptate. De ce? Îți spun cuvintele dânsului «Am plătit pe jucători, plătesc niște salarii foarte mari și aștept performanță». Sunt jucători în care dânsul crede. Important e vestiarul, important e grupul. Și jucătorii de la care aștepți să fie decisivi, depind de ceilalți.

Eu nu cred că niciun patron nu se implică în antrenamente. De aici pleacă totul. Cel mai bine e să mergi zi de zi și să discuți cu patronul, să ai discuții interminabile. Trebuie să argumentezi, să spui ce-ți dorești și cum vezi tu lucrurile și ce se întâmplă la antrenamente. Trebuie să-i ceri să te lase să-i arăți și să-i demonstrezi că ce-i spui tu și ce se întâmplă la antrenamente se va reflecta în teren. Dacă lucrurile astea se vor întâmpla la meci, sunt sigur că orice conducător va zice «Frate, omul știe ce trebuie să facă. Hai să-l lăsăm»„, a mai spus Poenaru.

Ilie Poenaru a antrenat în 106 meciuri din Liga 1 și are un procentaj de victorii de 27.4%. Marius Croitoru stă mult mai bine: 37.5% în 104 partide.

Ilie Poenaru a mai fost ofertat de Gigi Becali, ultima oară chiar după plecarea lui Edi Iordănescu. Mutarea nu s-a putut realiza pentru că tehnicianul antrenase deja două echipe, Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș, iar regulamentul nu permite trei echipe într-un an.

Citește și:

 

Reclamă

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și