Închide meniul

Golgheterii României! Florin Tănase, într-o galerie selectă a fotbalului românesc, alături de Gică Hagi, Dudu Georgescu, Ion Oblemenco sau Gică Craioveanu

Reclamă

Antena Sport Publicat: 28 aprilie 2022, 16:40

Golgheterii României! Florin Tănase, într-o galerie selectă a fotbalului românesc, alături de Gică Hagi, Dudu Georgescu, Ion Oblemenco sau Gică Craioveanu

Florin Tănase este căpitanul celor de la FCSB

Florin Tănase, după ce a marcat un gol / SportPictures via Hepta

Golgheterii României! Florin Tănase poate intra într-o galerie selectă a fotbalului românesc, alături de Gică Hagi, Ion Oblemenco, Dudu Georgescu, Gheorghe Constantin, Ștefan Dobay sau Gică Craioveanu. Pentru a reuși acest lucru, căpitanul de la FCSB trebuie să câștige titlul de golgheter și în acest sezon.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sezonul precedent, Tănase a ieșit golgheter cu 24 de reușite, iar acum are 18 goluri și mai sunt patru etape de disputat. ”Decarul” de la FCSB este urmărit de Jefte Betancor, care are 15 reușite, până acum. Tănase poate egala un record vechi de 60 de ani al roș-albaștrilor. Ultimul jucător care a reușit această performanță pentru ei fiind Gheorghe Constantin.

Gheorghe Constantin a ieșit de trei ori, la rând, golgheterul Ligii 1. Jucătorul celor de la CCA a înscris 20 de goluri în sezonul 59-60, a avut 22 de reușite în 60-61 și 24 în 61-62. Acesta a egalat atunci performanța lui Ștefan Dobay , care a ieșit tot de trei ori, la rând, golgheterul României. Jucătorul care a cucerit de cele mai multe ori, la rând, titlul de golgheter în Liga 1 este Dudu Georgescu. Acesta a reușit să iasă cel mai bun marcator din campiont de patru ori la rând.

Șase jucători au cucerit titlul de golgheter de două ori la rând în Liga 1

În afară de cei menționați mai sus, care au cucerit titlul de golgheter în Liga 1 de trei sau patru ori la rând, alți șase jucători au mai reușit să iasă golgheteri de două ori consecutiv.

Înainte de 90, au mai cucerit titlul de golgheter de două ori Titus Ozon, legenda oltenilor, Ion Oblemenco, fostul jucător de la ITA Arad, Ladislau Bonyhadi, și Gică Hagi, pe când era la Sportul Studențesc.

Reclamă

După 1990, doar Gheorghe Craioveanu și George Țucudean au mai reușit performanța să cucerească titlul de golgheter de două ori, la rând, în Liga 1. Trebuie spus că Țucudean a terminat în unul din sezoane la egalitate cu Gnohere.

Golgheterii României, din 2000 până în prezent

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:35 „Are un caracter prea frumos!” Mihai Stoica nu crede că Risto Radunovic o va trăda pe FCSB! A exclus un nou „caz Bălgrădean” 10:15 Sebastian Vettel a numit cei mai buni piloți de Formula 1™ din istorie! A vorbit și despre cel mai mare rival 9:50 Dinamo – Voluntari LIVE TEXT 20:00. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! „Câinii” nu își mai permit niciun pas greșit 9:28 „Imediat îl condamnă lumea!” Mihai Stoica sare în apărarea lui Ștefan Târnovanu. Ce a spus despre greșeala portarului 8:52 Denis Alibec e la retrogradare și poate ajunge gratis la FCSB! Anunțul care îi dă speranțe lui Gigi Becali 8:35 Mihai Stoica, dezvăluiri cutremurătoare despre accidentarea lui Alexandru Pantea: „Nu va fi apt pentru pregătirea de vară!” 8:15 Florinel Coman va merge la vraciul Marijana! Mihai Stoica, dezvăluiri despre starea vedetei. Verdict despre participarea la EURO 8:11 Anunţ de ultim moment despre transferul dorit de Gigi Becali pentru Dream Team-ul de Liga Campionilor de la FCSB 7:40 Jucătorul de la CFR Cluj care l-a făcut praf pe Adi Mutu şi apoi şi-a anunţat plecarea: „Nu are caracter, a vrut să se salveze” 0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 Vezi toate știrile
Citește și