Închide meniul

Helmut Duckadam, elogiu pentru un fost coechipier de la Steaua: „Se vorbește foarte puțin de el! A fost senzațional”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 23 februarie 2023, 15:55

Helmut Duckadam, elogiu pentru un fost coechipier de la Steaua: „Se vorbește foarte puțin de el! A fost senzațional

Cât de frumoasă este fiica cea mare a lui Helmut Duckadam

Helmut Duckadam l-a lăudat la scenă deschisă pe Dumitru Stângaciu / Antena Sport

Helmut Duckadam (63 de ani) a avut un elogiu superb pentru un fost coechipier de la Steaua. „Eroul de la Sevilla” l-a lăudat la scenă deschisă pe Dumitru Stângaciu (58 de ani). Retras din activitate în 2000, Stângaciu a fost rezerva lui Duckadam în perioada glorioasă din Ghencea. El a fost rezervă în 1986, în finala Cupei Campionilor Europeni câștigată de Steaua la loviturile de departajare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În anul următor, Dumitru Stângaciu a fost titular în Supercupa Europei. Steaua s-a impus în meciul respectiv contra lui Dinamo Kiev, cu scorul de 1-0.

Helmut Duckadam, elogiu pentru un fost coechipier de la Steaua: „Se vorbește foarte puțin de el!”

Per total, Dumitru Stângaciu a cucerit 13 trofee în perioada petrecută la Steaua, între 1984 și 1995.

FCM Brașov, Olt Scornicești, Vanspor și Kocaelispor sunt celelalte formații pentru care a mai apărat de-a lungul carierei.

Helmut Duckadam a rămas cu amintiri frumoase legate de Dumitru Stângaciu. „Eroul de la Sevilla” consideră că fostul portar, ajuns la 58 de ani, reprezintă un exemplu pentru tinerii goalkeeperi.

Reclamă

În plus, Duckadam a atras atenția asupra faptului că se vorbește prea puțin despre fostul său coleg, în ciuda performanțelor uriașe bifate în carieră.

Helmut Duckadam nu l-a uitat pe Dumitru Stângaciu: „A fost un coleg senzațional!”

„Voiam să spun că se vorbește foarte puțin de el, de un coleg fantastic, de Dan Stângaciu. Ar fi un exemplu foarte bun pentru tinerii portari, chiar și pentru Popa, de la Craiova, care a avut acea problemă.

Dan Stângaciu a fost un coleg senzațional, care niciodată n-a fost invidios că nu joacă. Doi ani a fost rezerva mea, apoi a jucat, a jucat și Supercupa Europei, 1-0 cu Dinamo Kiev, după care a venit Silviu Lung și a fost dat la FC Scornicești un sezon. Apoi s-a reîntors la Steaua.

Reclamă 4 / 0/3

În total a câștigat opt campionate, două Cupe ale României, o Cupă a Turciei, Supercupa Europei, deci cred că e un exemplu fatastic. După ce ai fost rezervă în finala Cupei Campionilor Europeni și titular în Supercupa Europei, să fii trimis la Scornicești și apoi să ai aceste performanțe denotă tărie de caracter. E un exemplu pentru tinerii portari”, a spus Helmut Duckadam, potrivit digisport.ro.

Marius Lăcătuș și Helmut Duckadam, despre conflictul dintre CSA Steaua și FCSB

Marius Lăcătuș, Helmut Duckadam și Gabi Balint au discutat despre conflictul dintre FCSB și CSA Steaua. Legendele care au câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1986 au păreri împărțite în ceea ce privește identitatea celei mai titrate formații din fotbalul românesc.

Marius Lăcătuș și Gabi Balint sunt de partea celor de la CSA Steaua, în timp ce Helmut Duckadam o susține pe FCSB. Aceștia s-au contrat cu privire la identitatea echipei.

„Hai să ne înțelegem, una e să fie FCSB, alta e să fie Steaua. Eu vorbesc de numele echipei. Eu am antrenat Steaua, cea care juca în Ghencea. Dacă nu ieșeau toate problemele astea la iveală probabil că rămânea așa. Din moment ce nu mai porți numele de Steaua înseamnă că nu ești Steaua”, a spus Marius Lăcătuș.

„FCSB e continuatoarea, care a evoluat în Europa și peste tot. La ora actuală UEFA o recunoaște ca o continuare e echipei din 1986. Mă refer strict la echipă care a continuat”, a replicat Duckadam.

  • Marius Lăcătuș: „Pentru mine Steaua e Steaua. Clubul Armatei, din Liga 2”.
  • Helmuth Duckadam: „Pentru mine este cea care nu a retrogradat niciodată. Adică FCSB”.
  • Gabi Balint: „Pentru mine Steaua e aia pentru care am jucat și câștigat atunci Cupa Campionilor Europeni. În ziua de azi e Steaua Armatei”.
Recomandări
  • Helmut Duckadam, elogiu pentru un fost coechipier de la Steaua
  • „Se vorbește foarte puțin de el! A fost senzațional”

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:03 Fanii au luat cu asalt casele de bilete, înainte de FCSB – Rapid! Se va bate recordul de asistenţă din acest sezon 12:00 LIVE VIDEOFIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola | Antrenamentele sunt ACUM în AntenaPLAY 11:57 VIDEORed Bull a atins o bornă fabuloasă în Formula 1™, după ce Max Verstappen a obținut pole-position-ul în China 11:20 VIDEOMax Verstappen va pleca din pole-position în Marele Premiu al Chinei! Cursa e duminică (10:00) pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY! 10:43 Dan Petrescu a fost dorit la FCSB! Motivul pentru care nu s-a înţeles cu Gigi Becali: „Am stat până dimineaţa să discutăm!” 10:04 FCSB – Rapid, LIVE TEXT, 20:30! Roş-albaştrii, la un pas de titlu! Lobonţ va debuta pe banca giuleştenilor! Echipele probabile 9:30 Cum a reacţionat David Popovici când i-a fost doborât recordul mondial: „Mi-ar fi plăcut să fie doar al meu!” 9:11 VIDEO„A făcut precum Gundogan” Spaniolii nu au milă de Charles Leclerc, după ce s-a plâns de Carlos Sainz în China! Scandal la Ferrari 9:05 Adrian Mititelu, în „război” cu Ionel Ganea: „Am intervenit la echipa ca să joace fiul lui!” 8:38 „CFR Cluj să se gândească bine la meciul acesta!” Gică Hagi, euforic după ce Farul i-a umilit pe clujeni! Jucătorul remarcat Vezi toate știrile
Citește și