Închide meniul
NEWS ALERT

Înalta Curte de Casație și Justiție, decizie în procesul dintre FCSB şi CSA pentru marca Steaua! Ce a hotărât instanţa

Dragoș Vasile Publicat: 15 martie 2022, 19:37

Reclamă
Înalta Curte de Casație și Justiție, decizie în procesul dintre FCSB şi CSA pentru marca Steaua! Ce a hotărât instanţa

ÎCCJ va da decizia în procesul pentru palmares dintre FCSB şi CSA Steaua

CSA Steaua și FCSB / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Înalta Curte de Casație și Justiție, decizie în procesul dintre FCSB şi CSA pentru marca Steaua

„Azi, 15.03.2022, Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat Decizia nr. 490/2022, în recursurile declarate de FCSB și de CSA împotriva deciziei Curții de Apel București.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vă amintim că, în dosarul nr. 11509/3/2017, FCSB a cerut anularea respectiv decăderea tuturor mărcilor STEAUA aparținând CSA și constatarea mărcii notorii STEAUA aparținând FCSB, din anul 2003.

Curtea de Apel București a admis în parte acțiunea, deși a constatat că niciuna dintre mărcile STEAUA înregistrate de CSA nu au fost efectiv folosite și a decăzut CSA din 4 mărci ale portofoliului CSA de 8 mărci înregistrate cu denumirea STEAUA.

Pentru restul mărcilor, Curtea de Apel a refuzat să judece cauza, considerând că există autoritate de lucru judecat din dosarul anterior, în care Înalta Curte a anulat marca Steaua aparținând FCSB (pe atunci Fotbal Club Steaua București S.A.)

Decizia acum definitivă a Înaltei Curți vine în sprijinul criticilor din recursul depus de FCSB, potrivit cărora nu există autoritatea de lucru judecat și mai ales, nu există o marcă notorie a CSA cu denumirea STEAUA, în condițiile în care aceștia din urmă nici măcar nu au folosit mărcile în perioada 2003 – 2017.

Reclamă

„Curtea de Apel București va trebui să judece în totalitate dosarul depus de FCSB”

În rejudecare, Curtea de Apel București va trebui să judece în totalitate dosarul depus de FCSB, în care existau dovezi puternice că marca notorie STEAUA le aparține începând cu anul 2003 când au preluat clubul, pe fondul încetării folosirii acestei mărci de către CSA, din anul 1998.

Soluția ÎCCJ este următoarea: Respinge cererea de repunere pe rol a cauzei formulată de recurentul -reclamant Fotbal Club FCSB S.A, ca nefondată. Admite recursurile declarate de pârâtul Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti şi de reclamantul Fotbal Club FCSB S.A. împotriva deciziei nr. 682A din 25 aprilie 2019 şi a hotărârii intermediare nr.1491 din 27 noiembrie 2018, ambele pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IV-a civilă. Casează deciziile şi trimite cauza, spre rejudecare, la aceeaşi curte de apel. Definitivă.

Așa cum se observă a admis și recursul CSA, lucru des întîlnit când pronunță casarea cu rejudecare, FCSB are însă de câștigat având calitatea de reclamant și decizia Curții de apel îi era favorabilă doar în parte FCSB, acum în rejudecare instanța de apel va fi obligată să se pronunțe asupra mărcii notorii, neînregistrate, aparținând FCSB, și asupra decăderii întregului portofoliu de mărci STEAUA al CSA, aspect refuzat inițial de instanța de apel sub umbrela unei pretinse mărci notorii.

Reclamă 4 / 0/3

„Decizia este favorabilă FCSB”

În ultima perioadă, jurisprudența Înaltei Curți s-a schimbat în sensul că, pentru a fi notorie, o marcă trebuie să facă în primul rând obiectul folosirii publice, serioase, cu titlul de marcă, ori din probele administrate de CSA niciuna dintre mărcile din portofoliu nu au făcut obiectul folosirii.

Decizia este astfel favorabilă FCSB, deoarece se respinge autoritatea de lucru judecat inițial reținută de instanța de apel și oblige instanța de apel, în rejudecare, să cerceteze obiectiv cauza, fără a se ascunde sub umbrela unei pretinse notorietăți demult apuse a mărcilor Steaua, înregistrate furibund de CSA în perioada de după 1998″, se arată într-un comunicat al casei de avocatură care a reprezentat interesele FCSB-ului.

Gigi Becali, dezvăluiri incredibile în presa străină despre războiul dintre FCSB şi CSA Steaua

Gigi Becali pregăteşte o lovitură de proporţii. Latifundiarul din Pipera a făcut dezvăluiri incredibile în presa străină despre războiul dintre FCSB şi CSA Steaua. Patronul vicecampioanei este convins că va câştiga războiul cu clubul Armatei.

Gigi Becali a făcut dezvăluiri importante în presa britanică. în care a anunţat că numele „Steaua” va reveni în posesia sa. Clubul lui Becali nu mai are drept de folosință al numelui Steaua București.

„Am vrut doar să râd de ei. Echipa Armatei nu are niciun viitor. Trebuie să-și schimbe forma de organizare și nu o pot face. Acea echipă cheltuie banii statului degeaba. Nu pot să joace fotbal profesionist. Vom câștiga proces după proces.

Sincer, îmi plac mai mult nouă sigla și noul nume, dar contează pentru fani să le recuperăm și cred că tribunalul ne va da dreptate în cele din urmă. Sunt optimist că numele se va întoarce la mine”, a declarat Gigi Becali, conform bbc.com.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
0:06
Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!”
23:55 VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul 23:50 Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute 23:37 Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena! 23:20 Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva” 23:00 „Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră 22:50 Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos! 22:23 Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii 22:11 Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo 21:35 Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani! Vezi toate știrile
Citește și