Închide meniul

Ioan Andone, dezvăluiri despre cine l-a îndepărtat de la CFR Cluj în primul mandat: „Cred că din cauza lui”

Reclamă

Sebastian Cristian Publicat: 24 decembrie 2022, 11:30

Ioan Andone, dezvăluiri despre cine l-a îndepărtat de la CFR Cluj în primul mandat: Cred că din cauza lui”

Ioan Andone a dezvăluit cine l-a îndepărtat de la CFR Cluj în primul mandat

Profimedia

Ioan Andone, dezvăluiri despre cine l-a îndepărtat de la CFR Cluj. Fostul antrenor și internațional român a rememorat episodul petrecut în primul mandat la formația din Gruia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cel poreclit „Fălcosul” a câștigat titlul în Liga 1 alături de CFR Cluj în sezonul 2007-2008 și a calificat astfel echipa în grupele Ligii Campionilor. Din păcate pentru antrenor, la începutul sezonului următor, oficialii clubului au hotărât să-l înlocuiască. Pe banca ardelenilor sosea atunci italianul Maurizio Trombetta.

Ioan Andone, dezvăluiri despre cine l-a îndepărtat de la CFR Cluj în primul mandat

Andone nu s-a putut bucura la acea vreme de roadele muncii sale, mai ales că formația clujeană a întâlnit echipe de renume în grupele Champions League: AS Roma, Chelsea și Bordeaux.

Acum, la aproximativ 15 ani distanță, fostul antrenor a comentat situația petrecută atunci, găsind și un răspunzător pentru plecarea sa de la CFR.

„Dezamăgirea a fost foarte mare atunci. Cred că din cauza asta, a lui Iuliu Mureșan. S-a gândit el că e momentul, că în campionat… Campionatul e campionat, cupele europene sunt cupe europene. Nu întâmplător i-a antrenat Trombetta cinci zile şi au câştigat la Roma. Hai, mă, ce vorbeşti, mă. Erau antrenaţi din timp de mine…

Reclamă

Eu caut să îi înţeleg. Au făcut o prostie, că ei au pierdut, nu eu, că eu mi-am găsit iar altă echipă. Cât am vrut să antrenez, am antrenat. Când n-am mai vrut, am zis «STOP». Eu am fost foarte clar. 

Dacă vrei, şi acum îmi găsesc echipă, dar nu mai vreau. Nu mai am entuziasm. Atunci eram nebun. Uită-te câte echipe am avut în carieră şi de câte ori o iei de la capăt. În fotbal, an de an o iei de la capăt”, a declarat Andone pentru orangesport.ro.

Ioan Andone, convins că România nu va mai juca la un Campionat Mondial

„Eu speram sincer acum să ne calificăm pentru că era generația care a făcut semifinala la Campionatul European de tineret, pentru că au urcat 7-8-10 jucatori la echipa mare, dar încă nu. Pentru că ei nu prea joacă la echipele lor de club. Sportul nu a fost o prioritate naționala pentru nici un Guvern din România în ultimii 30 de ani.

Reclamă 4 / 0/3

Deci ne lipsesc multe, e vechea poveste, la jucătorii tineri care apar la Liga 1, joacă un an de zile și după pleacă afară pe 2-3 milioane. Ei nici nu demonstrează în campionatul românesc, 3-4-5 ani sau să joace în primavara europeană, indiferent de competiție, și ei imediat merg la o echipă din Vest.

Ajung acolo ori pe bancă ori în tribună, ori și când joacă dezamagesc, la ei e o concurență foarte mare, pentru ei au apărut foarte multe lucuri noi fața de generațiile noastre. Fotbalistul român nu are disciplină si nu muncește”, a spus Ioan Andone, în exclusivitate pentru AntenaSport.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:42 „Nu poţi să te dai în spectacol!” Florinel Coman a aflat cum e viaţa în Qatar: „Mâncare bună, plaje şi acces la orice” 16:27 Surpriză la FCSB! Jucătorul pe care Gigi Becali îl vrea în primul 11: „Va intra și va juca titular” 15:31 Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Va reprezenta România la iahting! 15:22 „Toată lumea așteaptă titlul!” Elias Charalambous, declarație în forță înainte de FCSB – Farul! 14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara 14:41 Reacția lui Gigi Becali, după ce a aflat că Risto Radunovic e pe lista lui CFR Cluj! Mesaj direct pentru vedeta de la FCSB 14:17 QPR – Leeds LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:00). Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier Leauge! Echipele probabile 14:07 NEWS ALERTDaniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice 13:47 Mircea Lucescu, Ion Ţiriac şi Nicolae Badea, super-proiect la unicul Dinamo: „Au avut o întâlnire cei trei” 13:30 „Să vină targa, să mă ia!” Romario, declarație fabuloasă după ce s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani! Vezi toate știrile
Citește și