Închide meniul

Ioan Andone intervine în conflictul dintre Gică Hagi și Dănuț Lupu: „Greșește! El e numărul unu!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 14 februarie 2023, 22:48

Ioan Andone intervine în conflictul dintre Gică Hagi și Dănuț Lupu: „Greșește! El e numărul unu!

Ioan Andone, în timpul unei conferinţe de presă / EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Ioan Andone intervine în conflictul dintre Gică Hagi și Dănuț Lupu. După ce Lupu a declarat că Hagi nu este „Regele fotbalului românesc”, Andone îl contrazice. Fostul internațional îl consideră pe Gică cel mai bun fotbalist dat vreodată de România.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Dănuț Lupu greșește. I-am avut colegi pe amândoi, mai mici decât mine amândoi, Gică Hagi e numărul 1. El e un tip de jucător tehnic care se compară cu Hagi, pe alt calapod. Dobrin, am apucat să joc și eu 2-3 meciuri împotriva lui, nu-l cunoaștem. Eu sunt convins că Dănuț Lupu nu avea cum să joace împotriva lui Dobrin. Dobrin avea tehncia statica, Hagi făcea totul în viteză.

Ioan Andone intervine în conflictul dintre Gică Hagi și Dănuț Lupu

Era foarte greu să joace amândoi într-o echipă (n.r Hagi și Lupu). Aia a fost o șansă (n.r. meciul cu Danemarca, din preliminariile Campionatului Mondial 1990).

Eu îți spun din prisma unui om care a antrenat 20 și ceva de ani. Nu joci cu doi jucători care nu fac faza de apărare. Calitatea lor tehnică, jos pălăria. Acum, fiecare om are o opinie, dar Gică e, poate, cel mai important din fotbalul românesc. Asta e părerea mea.

Dobrin se asemăna cu Dănuț Lupu, mai mult static. Cu toate că și Dănuț când lua viteză nu-l oprea nimeni”, a spus Ioan Andone, conform sport.ro.

Reclamă

Dănuţ Lupu, atac neaşteptat asupra lui Gică Hagi

Dănuţ Lupu a lansat un atac neaşteptat asupra lui Gică Hagi, pe care nu vrea să îl numească „Rege”, aşa cum este supranumit fostul lider al Generaţiei de Aur. Lupu susţine că la Real Madrid şi Barcelona, Hagi ar fi fost mai mult rezervă.

„Hai să-ți spun ceva. Jos pălăria în fața lui Gică ca fotbalist, dar a jucat doar la Galatasaray și echipa națională. La echipa națională, la ce jucători eram pe vremea aia, nu era greu să joci doar când ai mingea. Execuții, jos pălăria, nu îi reproșează nimeni nimic, dar nici lumea nu poate să îmi impună mie că e ‘Rege”. Da! (n.r – Dobrin a fost ‘Rege’).

Gândește-te că Dobrin a stat trei săptămâni în Spania, s-au rugat ăia de la Real Madrid de el și el n-a vrut să stea. Gândește-te că Balaci, la 28 de ani, nu se accidenta. Nu, la Real Madrid și Barcelona nu a jucat (n.r – Hagi), ci a făcut parte din lot. Hai să fim serioși! A jucat la Galatasaray și la echipa națională.

Reclamă 4 / 0/3

La Brescia? Uitați-vă câte meciuri are în trei ani de zile (n.r – a jucat două sezoane la Brescia). El, la un moment dat, m-am certat cu el tot din cauza faptului că vorbea urât de nea Mircea (n.r – Mircea Lucescu). Dacă nea Mircea nu îl ținea trei ani la Brescia, Gică era într-o perioadă foarte proastă și putea să dispară.

Și totuși, nea Mircea l-a ajutat enorm de mult. N-a avut o perioadă acum vreo 10 ani când întreba ce antrenor e nea Mircea? Răutăți din astea de generație, că era cu nea Puiu (n.r – Anghel Iordănescu)”, a spus Dănuț Lupu, citat de fanatik.ro.

Cifrele lui Gică Hagi la Barcelona și Real Madrid

În cele două sezoane petrecute la Real Madrid, Gică Hagi a marcat 20 de goluri în 84 de meciuri. În tricoul blaugrana, şi-a trecut în cont 11 reuşite, în 51 de prezenţe. Alături de gruparea blanco, Gică a câştigat Supercupa Spaniei.

Cele mai multe trofee adjudecate de Gică Hagi au venit la Steaua şi la Galatasaray. Alături de militari, şi-a trecut în palmares trei titluri, Supercupa Europei şi două Cupe ale României. Cu turcii, a luat 4 titluri, două Cupe ale Turciei, două Supercupe, o Cupa UEFA şi o Supercupă a Europei.

Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:14 Gică Hagi și-a anunțat obiectivul, înainte de FCSB – Farul! Pentru ce luptă „marinarii”, la meciul care poate decide campioana 10:35 „Are un caracter prea frumos!” Mihai Stoica nu crede că Risto Radunovic o va trăda pe FCSB! A exclus un nou „caz Bălgrădean” 10:15 Sebastian Vettel a numit cei mai buni piloți de Formula 1™ din istorie! A vorbit și despre cel mai mare rival 9:50 Dinamo – Voluntari LIVE TEXT 20:00. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! „Câinii” nu își mai permit niciun pas greșit 9:28 „Imediat îl condamnă lumea!” Mihai Stoica sare în apărarea lui Ștefan Târnovanu. Ce a spus despre greșeala portarului 8:52 Denis Alibec e la retrogradare și poate ajunge gratis la FCSB! Anunțul care îi dă speranțe lui Gigi Becali 8:35 Mihai Stoica, dezvăluiri cutremurătoare despre accidentarea lui Alexandru Pantea: „Nu va fi apt pentru pregătirea de vară!” 8:15 Florinel Coman va merge la vraciul Marijana! Mihai Stoica, dezvăluiri despre starea vedetei. Verdict despre participarea la EURO 8:11 Anunţ de ultim moment despre transferul dorit de Gigi Becali pentru Dream Team-ul de Liga Campionilor de la FCSB 7:40 Jucătorul de la CFR Cluj care l-a făcut praf pe Adi Mutu şi apoi şi-a anunţat plecarea: „Nu are caracter, a vrut să se salveze” Vezi toate știrile
Citește și