Închide meniul

Ionuț Chirilă, planul genial prin care încearcă să dea peste cap clasamentul din Liga 1. „Tacticizare dusă la paroxism”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 10 octombrie 2021, 15:37

Ionuț Chirilă, planul genial prin care încearcă să dea peste cap clasamentul din Liga 1. „Tacticizare dusă la paroxism

Verdictul lui Ionuţ Chirilă, după transferul stelar al lui Radu Drăguşin la Tottenham:

Ionuț Chirilă, la conferinţa de presă / Captură Facebook Academica Clinceni

Deși Clinceni este pe ultimul loc în Liga 1, fără victorie în acest sezon și doar trei puncte acumulate, antrenorul ilfovenilor vrea să dea peste cap clasamentul Ligii 1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ionuț Chirilă, planul genial prin care încearcă să dea peste cap clasamentul din Liga 1

Cum va face Chirilă asta? Noul tehnician al revelației campionatului trecut a încropit un super-plan, bazat pe „tacticizare dusă la paroxism”.

„Vreau să construim jocul. Suntem o echipă mică, putem face rezultate împotriva unor echipe cu valori individuale net superioare prin o organizare a jocului, cu tacticizare dusă la paroxism. Când joci împotriva unor echipe în care un singur jucător are salariu întregii mele echipe, asta trebuie făcut.

Doar așa poți echilibra diferența de valoare individuală față de echipe precum CFR, Craiova, FCSB, singurele din România cu stabilitate financiară. Este o muncă îngrozitor de grea, am luat o echipă cu două puncte după nouă etape și nu am avut posibilitatea de a face vreun transfer.

Trebuie să ridici nivelul valoric al jucătorilor pe care îi ai la dispoziție. Am mare încredere în jucătorii mei, având în vedere creșterea vădită a jocului de la meciul cu FCSB la cel cu Botoșani, apoi la amicalul de ieri. Important este să creștem ca joc, să ne construim frumos”, a spus Ionuț Chirilă, potrivit digisport.ro.

Reclamă

Ionuț Chirilă are până acum trei meciuri la Academica Clinceni: două înfrângeri și o remiză. A pierdut 1-2 cu FC Buzău, divizionară secundă, în Cupa României, și 2-3 cu FCSB, în Liga 1. Remiza a venit cu FC Botoșani, 1-1, tot în campionat.

Ionuț Chirilă, salvatorul fotbalului românesc

Ionuț Chirilă a folosit mulți jucători tineri la Clinceni de când a venit. El preferă să-și riște postul doar ca să promoveze puști. Antrenorul susține că doar așa se poate ridica nivelul fotbalului românesc.

„Trebuie să-ți riști profesia ca să dai credit jucătorilor tineri. Altfel nu ai cum să crești nivelul fotbalului românesc. Vor veni jucătorii străini care vor bloca elanul tinerilor străini. Vor avea de suferit naționalele și Liga 1. Campionatul în continuare mi se pare la un nivel mediocru”, a spus Ionuț Chirilă, la conferința de presă de după meciul Academica Clinceni – FC Botoșani 1-1.

Reclamă 4 / 0/3

În meciul cu FC Botoșani, Chirilă a titularizat doi puști, pe Ștefan Dobre (20 de ani) și pe Marius Cioiu (21 de ani). În repriza a doua, l-a mai aruncat în luptă și pe Valentin Dumitrache (18 ani).

Cu FCSB, dintre puști, Chirilă l-a trimis în primul „11” doar pe Cioiu, dar la introdus în repriza a doua și pe Valentin Dumitrache.

Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
25
apr.
23:05
„S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB
25
apr.
22:53
UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek
25
apr.
22:47
FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui!
25
apr.
22:41
Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor
Vezi toate știrile
Citește și