Închide meniul

LPF, taxată pentru fondul salarial. "2.000.000 de lei pentru 20 și ceva de angajați!" Războiul pe tema VAR capată noi dimensiuni

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 7 martie 2021, 7:29 / Actualizat: 12 mai 2021, 8:14

LPF, taxată pentru fondul salarial. "2.000.000 de lei pentru 20 și ceva de angajați!" Războiul pe tema VAR capată noi dimensiuni

Mediafax Foto / Marian Ilie via Hepta

Război total între FRF și LPF

LPF și FRF sunt în război total. Echipele din Liga 1 cer disperate introducerea arbitrajului video, dar cele două puteri din fotbalul românesc se ceartă pe cine ar trebui să suporte costurile. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gino Iorgulescu a declarat că Federația trebuie să achite integral toate cheltuielile pentru aducerea VAR-ului în România. Mihai Stoichiță, director general la FRF, a replicat prin aducerea în discuție a fondului de salarii de la LPF.

LPF, taxată pentru fondul de salarii

”Am înțeles că ei își dau niște salarii exagerate pentru nivelul nostru. Am înțeles că sunt 2.000.000 de lei pentru 20 și ceva de angajați. Și ei vor să finanțăm noi acest proiect al VAR-ului. Cupa României e organizată de FRF și probabil că va fi prima care va beneficia de VAR", a spus Mihai Stoichiță, la Digi Sport. 

Liga 1 va trebui să aștepte pentru VAR chiar dacă FRF și LPF vor ajunge la un acord comun. Instruirea arbitrilor durează între 8 și 10 luni.

"Să zicem că ne înțelegem cu Liga și implementăm VAR, dar asta nu se va întâmpla decât după opt-zece luni. Arbitrii trebuie instruiți, vom pierde o brigadă de arbitri pe etapă, cei mai buni arbitri trebuie să stea în camera VAR.

Reclamă

N-a spus nimeni că n-avem nevoie de VAR, ne dorim VAR. Dacă se va ajunge la o soluție între cele două foruri, introducerea sistemului va dura”, a mai spus Mihai Stoichiță.

Dintre echipele din Liga 1, FCSB s-a arătat dispusă să suporte o parte din costuri pentru implementarea VAR. Gigi Becali e dispus să plătească până la 150.000 de euro.

Gino Iorgulescu l-a amenințat pe Răzvan Burleanu cu TAS

Gino Iorgulescu, președintele LPF, l-a amenințat pe Răzvan Burleanu că va merge la TAS, dacă FRF refuză să plătească pentru implementarea sistemului VAR în Liga 1. 

Reclamă 4 / 0/3

"Dânșii îi pregătesc pe arbitri, dânșii îi deleagă, ei îi trag la răspundere și au toate atributele. Atunci noi să plătim? Ei ar plăti în locul nostru? Să vedem dacă se poate să mergem la TAS într-un fel sau altul. Noi nu putem face această cheltuială legal, atunci vedem ce se întâmplă, nu vom sta așa", a declarat Gino Iorgulescu.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și