Mesajul fanilor lui „U” Cluj înainte de barajul cu Dinamo. „Să respectăm frăția!”

De Alexandru Ivan
Publicat: 21 mai 2022, 11:22

Fanii lui „U” Cluj au transmis un mesaj de mobilizare înaintea barajului de promovare/retrogradare cu „frații” de la Dinamo. Peluza Șepcile Roșii susține că prietenia dintre cele două galerii trebuie să continue și după baraj.

Reclamă
Fanii lui "U" Cluj, într-un meci

Fanii lui "U" Cluj, într-un meci / Hepta

„Peluza Șepcile Roșii pretinde respect pentru ceea ce este și ce o definește! Facem aici referire la iubirea necondiționată pentru „U”, principiile urmate și acțiunile asumate în numele Universității Cluj, precum și la frăția pe care o avem și cu care ne mândrim cu Câinii Roșii. Peluza Șepcile Roșii îndeamnă la echilibru și rațiune!

Reclamă

Mesajul fanilor lui „U” Cluj înainte de barajul cu Dinamo

Fără a ne justifica, enunțăm valori, principii și motive întemeiate care au construit cea mai trainică relație dintre suporteri din România, frăția dintre Șepcile Roșii și Câinii Roșii. O facem din iubire pentru Universitatea Cluj, de dragul clujenilor care merită respectul nostru, de dragul frațior dinamoviști, din respect pentru Dinamo, de dragul oricui are o fărâmă de iubire pentru cele două echipe care se întâlnesc pe teren într-o întrecere sportivă. În teren și doar acolo se va da „lupta”! Cel mai bun să fie sărbătorit, aplaudat și respectat de către toți!
Alături de fidelitate, onoare, loialitate și unitate, definiția Ultras se bazează pe dreptul la exprimare, cu condiția ca opinia exprimată să fie caracterizată de maturitate. Nu cerem nimănui să își asume frăția noastră, este greu să o faci la un îndemn, tocmai pentru că relația noastră nu-i una de conjunctură, complexitatea ei trebuie înțeleasă, valorile ei descoperite și învățate iar importanța ei trebuie simțită cu sufletul, mai presus de judecata minții.

Reclamă

Fiecare individ are aproape pe cineva care își investește pasiunea în altceva, în ceva diferit, mai ușor sau mai dificil de înțeles, dar în virtutea relației umane, a respectului și principiilor comune avute, cei doi își respectă alegerile și stau umăr lângă umăr pentru binele comun. În cazul nostru binele comun este „U” Cluj, în cazul fraților binele lui Dinamo, în cazul frăției noastre valorile și principiile care ne leagă, care mai presus de vremuri și rezultate este despre oameni care au stat aproape, suporterii.
„Respectul se dovedește când prețuiești moștenirea primită.” – RJ
Asta se face simplu și omenește, atunci când cu bucurie vrem să stăm împreună la beri, să ascultăm o poveste și „fapte de arme”. Să învățăm din greșeli și să ne amintim cu mândrie realizările. Să respectăm frăția! Să respectăm loialitatea dovedită, să respectăm suferințele care ne-au unit, să întreținem idealurile comune care ne-au ținut și ne țin aproape, să visăm la viitor și să punem umăr lângă umăr în fața încercărilor de orice fel.

„U” Cluj și Dinamo sunt înfrățite

Cei care ne cântă prohodul sau prevad „partajul”, urmează în viață valori atât de precare, încât mintea lor nu poate să perceapă și să proceseze legăturile noastre sudate în mulți ani, om cu om, brigadă cu brigadă, Peluză cu Peluză. Ei nu înțeleg cum o astfel de legătură frățească poate să treacă peste sport, peste fotbal, peste rezultate. Ei nu au cum să înțeleagă pentru că nu au mentalitatea necesară, poate nu știu ce e prietenia, loialitatea, onoarea, ajutorul reciproc și alte valori care ne-au unit. Dacă o fac din răutate să fie ignorați, dacă o fac din neștiință să fie tolerați!
U Cluj si Dinamo joaca în teren, dar Șepcile Roșii și Câinii Roșii se bucură la fiecare revedere, se susțin și se încurajează reciproc, comunică, beau bere pe terase, cântă și-și împărtășesc bucuriile și supărările. Cine înțelege aceste diferențe între ce semnifică întrecerea sportivă a echipelor și relația dintre suporteri, să respecte, cine încă nu o face, să se străduiască mai mult să înțeleagă, informația este accesibilă! Cine nu vrea să înțeleagă îl îndemnăm să stea deoparte.

Timp de o săptămână, în jurul unei întreceri sportive, frații își vor susține fiecare simbolul iubit, noi vom cânta „Haide U!”.
La sfârșit vom respecta învingătorii și învinșii deopotrivă și vom merge mai departe împreună! Adevăratele lupte și războaie sunt în altă parte și trebuie purtate de noi uniți, umăr lângă umăr și spate în spate.

Frați până la moarte și dincolo de ea!
Numa’ gânduri sănătoase!
Haide „U”!”, se arată în mesajul transmis pe Facebook de Peluza Șepcile Roșii.

PCH, primă de 40.000 de euro pentru Dinamo – „U” Cluj

Jucătorii lui Dinamo vor fi recompensați cu o primă de 40.000 de euro, dacă câștigă barajul de retrogradare/promovare cu „U” Cluj. Banii au fost strânși de suporterii din PCH (Peluza Cătălin Hîldan).

Fanii din PCH au anunțat, vineri, că au adunat 40.000 de euro, sumă care va ajunge în conturile jucătorilor lui Dinamo, dacă câștigă barajul cu „U” Cluj.

„Un dinamovist cu inimă mare, care nu concepe ca Dinamo să nu continue în Liga 1, a venit cu propunerea ca băieții lui Dusan Uhrin să primească o primă pentru un rezultat pozitiv în barajul pentru Liga 1. Nu doar propunerea, nu doar vorbe, ci și banii. 25.000€. In câteva ore, alți dinamoviști au fost de acord să contribuie cu câte 5.000€ fiecare.

S-a ajuns la 40.000€. Suntem convinși că jucătorii nu vor juca cu gândul la primă, ci o vor face cu gândul la cariera lor și la istoria lui Dinamo. Le mulțumim tuturor celor care sunt cu toată inima pentru Dinamo în aceste zile! Și noi putem contribui. Prin prezența noastră pe stadion și prin câteva bilete virtuale, în cazul în care nu ajungem la meciuri”, a anunțat PCH, pe Facebook.

Reclamă
Citește și:

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
20:45 VIDEOLaszlo Balint vrea să-l facă uitat pe Laurenţiu Reghecampf la Universitatea Craiova: „Schimbăm ce a fost sezonul trecut!” 20:28 David Popovici s-a întors în România după ce a câştigat două medalii de aur la Campionatul Mondial de la Budapesta! 19:32 Ion Ţiriac, mesaj categoric pentru toţi românii: „Eu nu am văzut aşa ceva în 32 de ani! Europa n-o să aibă niciodată ce are România!” 19:19 FotoTransformare uluitoare în numai 18 luni. Cum a ajuns un student „anorexic” să devină „cel mai înfricoşător om din lume”! 19:04 VIDEOEXCLUSIV | Raul Silva, noul fundaş al Universităţii Craiova, a ajuns în cantonamentul din Austria! Oltenii, show total în amicalul cu Arminia Bielefeld 18:34 Florinel Coman, gata să fie din nou „Mbappe de România”! Discursul laudativ al lui Andrei Miron, naşul vedetei de la FCSB 18:13 Andrei Miron a rupt tăcerea după despărţirea de FCSB! Mesaj pentru Gigi Becali: „Am fost puţin supărat pentru că această plecare a venit aşa!” 17:37 Condiţiile în care Gigi Becali va „sparge” banca pentru transferuri la FCSB. Anunţul lui Mihai Stoica 17:27 FotoClipe de coşmar în Campionatul Naţional de Ciclism. Părinţii lui Eduard Grosu, loviţi cu maşina de antrenorul lui CSA Steaua: „Să vină poliţia. A intrat intenţionat, să ne răstoarne!” 17:14 Laszlo Balint a început „revoluţia” pentru titlu la Universitatea Craiova! Oltenii transferă gratis din Portugalia
Pe același subiect
Dinamo
Liga 2 • 16:47
Proporţiile dezastrului de la Dinamo, după retrogradarea în Liga 2. „Primim apă cu porţia. Dacă ne accidentăm, suntem terminaţi”
Codruţ Sandu, pe stadionul Ghencea
Fotbal • 14:13
Rapid a transferat o „perlă” de la CSA Steaua. Suporterii „militarilor” și-au ieșit din minți: „Așa l-am pierdut și pe David Popovici!”
Erik Lincar, într-un interviu pentru Antena Sport
Liga 1 • 25 iun., 20:42
Ce a spus Erik Lincar despre revenirea lui Alex Chipciu la echipa națională, după transferul la U Cluj. „Poate să fie unul dintre lideri!”
Close