Închide meniul

Mihai Pintilii a început cursurile pentru licenţa A în Moldova. Cristi Săpunaru, prezent şi el la Chişinău

Alex Masgras Publicat: 26 iunie 2023, 20:20

Reclamă
Mihai Pintilii a început cursurile pentru licenţa A în Moldova. Cristi Săpunaru, prezent şi el la Chişinău

Mihai Pintilii continuă studiile la Școala de Antrenori din Moldova

Mihai Pintilii / Captură FMF TV

Mihai Pintilii a început cursurile pentru licenţa A în Moldova. Aflat în centrul atenţiei sezonul trecut pentru că nu are licenţă de antrenor, Pintilii continuă studiile în Republica Moldova, la Chişinău, acolo unde a obţinut şi licenţa B UEFA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cristi Săpunaru, căpitanul Rapidului, face şi el cursul de licenţiere UEFA la Chişinău, chiar dacă încă se află în activitate. Săpunaru a obţinut licenţa B UEFA tot la Chişinău şi s-a înscris acum pentru licenţa A UEFA.

Mihai Pintilii a început cursurile pentru licenţa A în Moldova. Cristi Săpunaru, prezent şi el la Chişinău

Astăzi au început cursurile pentru licenţa A UEFA a Şcolii Federale de Antrenori de la Chişinău. Printre cei înscrişi se numără mai mulţi foşti internaţionali moldoveni, dar şi români precum Mihai Pintilii, Cristi Săpunaru sau Ovidiu Herea.

„Cred că o să avem un curs de licenţă A foarte interesant din care vom avea de învăţat, cum am avut de învăţat şi la cursul precedent, de acum un an de zile, la licenţa B, din care chiar am avut de învăţat şi am progresat.

În continuare vom progresa, vom avea mult mai mult, pentru că ne vom axa pe seniori, exact ce ne trebuie nouă la licenţa A”, a spus Mihai Pintili pentru fmf.md.

Reclamă

Cristi Săpunaru a obţinut şi el licenţa B UEFA la Chişinău, iar căpitanul Rapidului îşi doreşte să obţină licenţa A tot în Republica Moldova.

„Am făcut licenţa B aici şi mi-a plăcut foarte mult şi vreau şi licenţa A. Îmi doresc foarte mult să continui mai departe aici”, a spus şi Cristi Săpunaru.

Potrivit fmf.md, cursul este împărțit în 6 module plus al 7-lea, perioadă în care studenții vor susține Master Testul pentru obținerea Diplomei A UEFA.

Reclamă 4 / 0/3
  • 1. Modul 1. 26-28 iunie 2023, Chișinău
  • 2. Modul 2. 8-10 august 2023, Chișinău
  • 3. Modul 3. 23-25 octombrie 2023, Chișinău
  • 4. Modulele 4-6. Pe parcursul anului 2024
  • 5. Perioada susținere Master Test: iunie 2024

Motivul pentru care Mihai Pintilii a refuzat să fie secundul lui Edi Iordănescu la naţională

Mihai Pintilii susţine că are o relaţie foarte bună cu Edi Iordănescu, motiv pentru care selecţionerul ar fi dorit să-l aibă secund pe „Pinti” la echipa naţională. Cei doi se cunosc foarte bine din perioada în care Iordănescu Jr. era antrenor la FCSB.

Cu toate acestea, Pintilii a fost de părere că nu este momentul să facă pasul către echipa naţională, deşi a vorbit despre acest fapt cu Edi Iordănescu. „Pinti” a mai dezvăluit că FRF s-a opus acestui lucru, deoarece tehnicianul de la FCSB nu este posesor de licenţă PRO.

„Îi mulţumesc lui Edi că s-a gândit la mine să mă pună secund la naţională. A fost atunci o discuţie, dar nu s-a putut. Federaţia a spus că nu am licenţele necesare. Chiar dacă Edi mă cunoştea foarte bine, nu era momentul meu să merg. La naţională e nevoie de linişte”, a declarat Mihai Pintilii, pentru orangesport.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:33 Transferul lui Denis Drăguş a intrat în linie dreaptă! Standard şi-a dat acordul! Anunţul presei din Turcia 9:13 „Cristi Chivu, o variantă pentru Rapid?” Răspunsul dat imediat de Victor Angelescu! Mesaj şi despre Mircea Lucescu 8:39 Carlo Ancelotti, semnal de alarmă după Bayern Munchen – Real Madrid 2-2: „A fost momentul nostru de slăbiciune!” 8:39 Thomas Tuchel, mesaj acid către „galactici”, după Bayern Munchen – Real Madrid 2-2: „Au marcat două goluri din două ocazii” 8:26 „Să avem o seară magică acasă!” Reacţia lui Vinicius, după ce a fost „eroul” lui Real Madrid în duelul cu Bayern 8:02 30 de ani de la moartea lui Ayrton Senna. 1 mai, una dintre cele mai triste zile din istoria sportului mondial 0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
30
apr.
23:37
Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena!
Vezi toate știrile
Citește și