Închide meniul

Noi detalii despre noul stadion al lui Dinamo! Lucian Bode a dezvăluit în ce stadiu se află proiectul: „În septembrie ar începe demolarea!”

Viviana Moraru Publicat: 17 mai 2023, 11:50

Reclamă
Noi detalii despre noul stadion al lui Dinamo! Lucian Bode a dezvăluit în ce stadiu se află proiectul: În septembrie ar începe demolarea!”

Pas uriaş pentru noul stadion al lui Dinamo

Noul stadion Dinamo/ Facebook CS Dinamo

Lucian Bode a oferit noi detalii despre noul stadion al lui Dinamo. Ministrul Afacerilor Interne speră ca arena să fie cea mai frumoasă din țară, el subliniind faptul că aceasta va respecta cele mai înalte standarde UEFA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dinamo nu a jucat niciun meci pe arena din Ștefan cel Mare, în acest sezon. După ce s-au plimbat la Giurgiu, Clincei sau Chiajna, „câinii” au ajuns la varianta stadionului Arcul de Triumf, pe care evoluează în prezent.

Lucian Bode a oferit noi detalii despre noul stadion al lui Dinamo

Lucian Bode a dezvăluit că proiectul a fost finalizat de către arhitect, iar în următoarea perioada, se va aștepta aprobarea din partea Guvernului, pentru ca lucrările să demareze.

„Ne dorim şi sperăm să fie cel mai frumos stadion din România. Arhitectul a finalizat în urmă cu doar câteva zile proiectul şi am putut să prezentăm azi pentru prima oară macheta, această proiecţie 3D. Acum suntem în linie dreaptă pentru a înainta documentele către Guvern.

Urmează apoi Hotărârea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici, apoi licitaţia pentru demolare pentru că ne dorim ca în luna septembrie să înceapă lucrările de demolare”, a precizat Bode la finalul galei organizate la Ateneul Român din Capitală cu ocazia aniversării a 75 de ani de la înfiinţare a CS Dinamo.

Reclamă

Lucian Bode o vrea pe Dinamo în Liga 1

Ministrul şi-ar dori ca noul Stadion Dinamo să fie inaugurat de formaţia alb-roşie cu un meci cu Universitatea Craiova.

„Iar pentru inaugurare mi-aş dori un meci cu Craiova. Eu am mai spus că din 1984 ţin cu Universitatea Craiova. Ştiu că e atipic ca în Bucureşti un ardelean să ţină cu Universitatea… dar nu mai contează”, a spus zâmbind ministrul.

Lucian Bode speră ca Dinamo să promoveze în Liga 1 la finalul actualului sezon, să iasă din insolvenţă şi în 2026 să poată juca pe noua arenă în cupele europene.

Reclamă 4 / 0/3

Este important ca Dinamo să ajungă în acest an în Liga I. Pentru că în cursul zilei de azi am avut o discuţie foarte bună cu unul dintre cei care s-au angajat să susţină financiar echipa de fotbal Dinamo, cea care acum e în Liga a II-a. I-am felicitat pentru rezultatul obținut cu CSA.

E foarte important ca Dinamo să iasă din insolvenţă, să îşi rezolve problemele, şi mai târziu să asigurăm pepiniera clubului prin academia cde fotbal şi să fim parteneri în acest proiect Dinamo 2026 când sperăm noi să avem şi echipă de cupe europene şi stadion la cele mai înalte standarde”, a spus Bode.

Clubul Sportiv Dinamo a sărbătorit, marţi seara, 75 de ani de la înfiinţare în cadrul unei gale organizate la Ateneul Român din Capitală, ocazie cu care a fost prezentată în premieră macheta noului Stadion Dinamo a cărei valoare se ridică la peste 700 de milioane de lei.

Arena multifuncţională va avea 25.059 de locuri, va fi încadrată conform clasificărilor UEFA în categoria 4 Elite, şi va conţine şi alte spaţii precum un muzeu, un amfiteatru, un hotel, un restaurant şi chiar şi un helioport.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:25 Toni Petrea a transmis un avertisment, după ce FCSB a luat prima oară titlul după o pauză de 9 ani: „Sper să nu fie un accident” 16:17 „A fost un meci plin de emoţii pentru noi în faţa Ungariei”. Peter Balasz, prima reacţie după victoria uriaşă a României 15:12 Judd Trump, eliminat de la Campionatul Mondial de snooker! Jak Jones, victoria carierei 14:51 Bogdan Lobonţ, criticat de Robert Niţă: „Dacă eram Oaidă, îi ziceam `Ia, mă, tricoul și joacă tu!`” 14:07 Red Bull pierde „creierul” echipei, care e la un pas să semneze cu Ferrari! Plecare de ultim moment anunţată 13:57 Veste uriaşă pentru Gică Hagi! Proiect de 75 de milioane de euro la Constanţa: „De când aşteptam asta” 13:16 Brazilia îl omagiază pe Ayrton Senna, la 30 de ani de la moartea fostului mare campion 13:14 Răzvan Lucescu, cerut la Rapid în locul lui Bogdan Lobonţ: „L-aş alege şi în locul lui Mircea Lucescu!” 13:13 VIDEORomânia – Ungaria 2-1. Victorie istorică la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A, live în AntenaPLAY 12:27 VIDEOCremonese – Pisa 2-1 şi Lecco – Sampdoria (19:00), în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B Vezi toate știrile
Citește și