Închide meniul

OFICIAL! Dinamo are datorii uriaşe, de peste 6 milioane de euro! Ministerul de Finanţe a făcut publice cifrele horror

Reclamă

Antena Sport Publicat: 11 iunie 2021, 19:38

OFICIAL! Dinamo are datorii uriaşe, de peste 6 milioane de euro! Ministerul de Finanţe a făcut publice cifrele horror

Dinamo nu mai sperie pe nimeni

Hepta

Ministerul de Finanţe a publicat datoriile pe care le avea Dinamo la stat la finalul anului 2020.. Astfel, datoriile lui Dinamo erau de 29.777.473 lei, ceea ce în euro înseamnă 6.050.000, scrie doardinamo.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La această sumă se adaugă şi datoriile pe care le are clubul către jucători şi alte părţi.

Dinamo are datorii uriaşe, de peste 6 milioane de euro

Ioan Andone a fost primul care a dezvăluit care sunt datoriile clubului. Andone ar fi vrut să se implice financiar alături de Mircea Lucescu şi Ionuţ Lupescu, însă s-au răzgândit.

„Deci nu era problema banilor. Dar ce facem cu datoria de 7 milioane? Nu sunt la Negoiță, sunt la ANAF, la terți. 38 de milioane de lei. Ce faci cu astea? Ne vindem casele, ce facem?

Unele datorii sunt la Negoiță, să zicem că te duci și te mai acceptă să le eșalonezi. La Negoiță sunt unu-două milioane, nu știu, cam acolo. Păi nici nu sunt puse alea cu jucătorii spanioli care s-au dus la UEFA.

Reclamă

Au de plătit încă doi ani. Deci 38 de milioane are datorii Lotus Internațional, asta e informația mea. Aia e problema. Nu e problema la 500.000 de euro.

Cine mai intră să plătească? Că nu plătești 7, dar plătești două-trei. Cu Negoiță mai eșalonezi, mai dai bani și la ANAF, aia e reeșalonare.

DDB poate să strângă 2 milioane – 2,5 milioane. Tu, dacă îți faci o echipă de primele 6, îți trebuie bani, dar poți să mai iei vreo două milioane și din drepturile TV. Sigur mai poți să strângi ceva sponsori, dacă se vede că au plecat acești șarlatani. Dar în câți ani îți plătești datoriile?”, a spus Ioan Andone la Digisport.

Reclamă 4 / 0/3

De asemenea, veniturile au fost de 16.371.316 lei, adică 3.320.000 euro. În schimb, cheltuielile au fost de 21.902.166 de lei, adică de 4.450.000 de euro. Astfel, așa cum era de așteptat, societatea a ieșit în pierdere, mai exact puțin peste 1.100.000 de euro.

Cifra de afaceri a fost la sfârșitul anului 2020 de 15.667.061 de lei, iar numărul de angajați de 108.

Prunea l-a atacat pe Ionuţ Negoiţă pentru situaţia clubului

Florin Prunea îl consideră pe Ionuţ Negoiţă pentru situaţia dezastruoasă în care a ajuns Dinamo.

Nu înseamnă că dacă o societate cere falimentul sau insolvența altei societăți, asta se va și întâmpla. Se va judeca. Înțeleg că e vorba de o firmă de pază de la Săftica. E clar că, indiferent de efortul pe care-l fac băieții ăștia, Dinamo nu mai poate continua așa, Dinamo are nevoie de un patron, de un investitor.

Trebuie să plătești jucătorii pentru munca depusă, apoi să se negocieze rezilierea contractului. Eu cred că va fi un an foarte greu pentru Dinamo, de sacrificiu. E clar că trebuie să se renunțe la jucătorii care nu vor să mai rămână, cărora nu li se mai pot plăti salariile”, a mai spus Florin Prunea.

Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:12 Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! A învins-o pe Alexandra Eala cu 6-3, 6-7 (6/8), 6-4 19:12 FotoJucătorii legendari ai lui Dinamo s-au reunit, la 40 de ani de la meciul cu Liverpool, din semifinalele Cupei Campionilor! 18:53 S-a schimbat formatul de la Billie Jean King Cup! Cum este afectată echipa națională a României 18:38 UTA – Oţelul 3-1. Mircea Rednic, pe primul loc în playout! Arădenii au făcut spectacol la meciul cu echipa lui Dorinel Munteanu 18:35 FotoOlimpiu Moruţan a fost operat chiar de ziua lui! Anunţul presei din Turcia 18:24 Reacția lui Carlo Ancelotti, după ce Xavi a decis să rămână la Barcelona. Mesaj sincer despre decizia rivalului 18:18 Un fost jucător legendar al Craiovei e total dezamăgit de FCU Craiova: „Poate să o bată şi o echipă de Divizia C”! 17:43 Marius Ştefănescu, reacţie fabuloasă despre transferul la FCSB: „Dau eu ca să plec, dacă aşa a spus patronul”! 17:43 Neluțu Varga a pus ochii pe o vedetă de la FCSB! Patronul face tot posibilul pentru ca Dan Petrescu să ia titlul cu CFR Cluj 17:20 „Uită-te la el!” Ionel Ganea l-a făcut praf pe Bogdan Lobonț! Atac direct la adresa antrenorului de la Rapid Vezi toate știrile
Citește și