Închide meniul

PMB a actualizat clauzele pentru închirierea Arenei Naționale. Câți bani trebuie să plătească FCSB și Rapid

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 1 aprilie 2022, 17:30

PMB a actualizat clauzele pentru închirierea Arenei Naționale. Câți bani trebuie să plătească FCSB și Rapid

Arena Națională e cel mai mare stadion din România

AS.ro

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a actualizat clauzele contractului de închiriere a stadionului Arena Națională pentru evenimentele sportive din anul competiţional 2022-2023.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nicușor Dan a precizat că PMB a încheiat deja acorduri pentru următorul an competițional cu FCSB și Rapid. Giuleștenii ar putea să dispute meciuri pe Arena Națională și în sezonul viitor, deși și-au inaugurat recent propriul stadion. 

PMB a actualizat clauzele pentru închirierea Arenei Naționale

„Am spus de mai multe ori că eficientizarea managementului Arenei Naţionale e unul dintre obiectivele mele în acest mandat. PMB a actualizat de aceea clauzele contractului de închiriere a stadionului pentru evenimentele sportive din anul competiţional 2022-2023. Principala modificare se referă la plata în avans a chiriei şi a costurilor de operare a stadionului, fiind vorba de o procedură des întâlnită în plan internaţional.

Municipalitatea urmăreşte astfel evitarea acumulării de datorii din partea cluburilor sportive şi echilibrarea balanţei de venituri şi cheltuieli înregistrate la Arena Naţională. Noul contract aferent sezonului 2022-2023 a fost deja semnat cu Fotbal Club FCSB S.A. şi Fotbal Club Rapid 1923 S.A., urmând ca şi celelalte cluburi care vor dori să joace pe Arena Naţională să respecte acelaşi cadru”, a scris Nicuşor Dan, vineri, pe Facebook.

Potrivit noilor clauze stabilite de PMB, tarifele minime aferente închirierii Arenei Naționale vor fi următoarele:

Reclamă

– Meci din cadrul campionatului intern de fotbal – 13.000 euro/eveniment / fără TVA;

– Meci din cadrul Cupei Ligii sau a Cupei României – 13.000 euro/eveniment / fără TVA;

– Meci din cadrul UEFA Champions League – 28.000 euro/eveniment / fără TVA;

Reclamă 4 / 0/3

– Meci din cadrul UEFA Europa League – 23.000 euro/eveniment / fără TVA;

– Servicii de operare stadion Arena Naţională – 10.000 euro/meci(eveniment) / fără TVA.

 Arena Națională, transformată în spațiu de cazare pentru refugiați

Războiul dintre Rusia și Ucraina are consecințe și asupra sportului. România a sărit în ajutorul refugiaților ucraineni. Oamenii care fug de conflictul militar pot să primească adăpost la Arena Națională din București.

Același Nicușor Dan a anunțat că Municipiul București are aproximativ 25 de mii de locuri pentru cazare de urgență, cele mai multe dintre acestea regăsindu-se la stadionul Arena Națională. Refugiații vor beneficia de mâncare și asistență medicală.

„Am convocat o discuție cu responsabili din Primăria Capitalei și din instituțiile subordonate pentru a evalua resursele pe care le putem pune la dispoziție dacă autoritățile guvernamentale ne solicită sprijinul pentru refugiații de război din Ucraina.

Avem un număr estimat de 25.000 de locuri pentru cazarea de urgență (cea mai mare parte la Arena Națională, dar și în săli de sport din mai multe școli), inclusiv paturi de campanie și saci de dormit. Avem și 150 de locuri de cazare pentru refugiați aflați în situații mai dificile (de pildă părinți cu copii mici).

De asemenea, putem oferi circa 5.000 de porții de mâncare pe zi prin cantinele sociale ale Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București și putem pune la dispoziție asistență medicală, pentru cei care au nevoie, în cele 19 spitale ale Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

Reclamă

E momentul să arătăm solidaritate cu cetățenii ucraineni care suferă din cauza războiului și care au nevoie de ajutorul nostru”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:50 Scandal Mircea Rednic – Dorinel Munteanu, după UTA – Oţelul 3-1: „Nu vorbeşti de antrenorul advers când pierzi” 20:30 Rafael Nadal, în turul 2 la ATP Masters Madrid! A trecut în două seturi de un adversar de 16 ani 20:13 „S-a lăsat ispitit de bani!” Helmut Duckadam, atac direct la adresa lui Andrei Vlad! Verdict dur despre rezerva de la FCSB 20:10 Universitatea Craiova – CFR Cluj LIVE TEXT (21:45). Oltenii lui Costel Gâlcă atacă locul 2 din Liga 1! Echipele de start 20:03 George Puşcaş a fost operat! Cât va lipsi de pe teren atacantul naţionalei 19:27 Dorinel Munteanu şi-a luat la ţintă jucătorii după înfrângerea cu UTA: „Greşeli de curtea şcolii, dezamăgirea e mare” 19:26 „Am urmărit tot sezonul!” Federico Piovaccari nu a uitat-o pe FCSB! Mesaj superb pentru jucătorii lui Gigi Becali 19:12 Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! A învins-o pe Alexandra Eala cu 6-3, 6-7 (6/8), 6-4 19:12 FotoJucătorii legendari ai lui Dinamo s-au reunit, la 40 de ani de la meciul cu Liverpool, din semifinalele Cupei Campionilor! 18:53 S-a schimbat formatul de la Billie Jean King Cup! Cum este afectată echipa națională a României Vezi toate știrile
Citește și