Închide meniul

Răzvan Burleanu, reacţie fermă în privinţa schimbării Legii Sporturilor: „Avem nevoie de intervenţia statului!”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 20 aprilie 2023, 21:08

Răzvan Burleanu, reacţie fermă în privinţa schimbării Legii Sporturilor: „Avem nevoie de intervenţia statului!

Răzvan Burleanu, reacţie fermă în privinţa schimbării Legii Sporturilor

Răzvan Burleanu, într-o conferință de presă / Hepta

Răzvan Burleanu a avut o reacţie fermă în privinţa schimbării Legii Sporturilor. Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal susţine că CSA Steaua poate promova în Liga 1 doar dacă această iniţiativă a lui Vasile Dîncu este dusă până la capăt, sau mai există varianta ca forma de organizare să fie schimbată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

CSA Steaua ar putea promova încă de la finalul actualului sezon, în cazul în care Legea Sporturilor se va schimba. Vestea a stârnit un val de reacţii în fotbalul românesc.

Răzvan Burleanu, reacţie fermă în privinţa schimbării Legii Sporturilor

Răzvan Burleanu a declarat că nici nu susţine, dar nici nu este împotriva schimbării Legii Sporturilor. Preşedintele FRF este de părere că statul ar putea ajuta fotbalul românesc, dat fiind faptul că CSA Steaua este un club susţinut de bani publici.

De asemenea, Burleanu a mai declarat că în unele momente, este chiar nevoie de intervenţia statului, pentru a se dezvolta anumite ramuri din sportul românesc, precum infrastructura sau academiile.

„Ar trebui să clarificăm aspectul acesta al promovării cluburilor de drept public. Lucrurile nu sunt atât de clare. CSA Steaua este un club de drept public, iar conform Legii Sportului nu poate intra în Liga Profesionistă. În momentul de față ai două posibilități de a ajunge în Liga 1: ori se modifică legea, ori se modifică forma de organizare.

Reclamă

Federația era arătată cu degetul că de ce nu lăsăm un club în Liga 1. Ceea ce contează este să putem avea o dezbatere reală la ceea ce înseamnă rolul fotbalului în stat. În opinia mea, consider că statul trebuie să fie un partener puternic în dezvoltarea fotbalului. Economia de piață nu permite cluburilor noastre să ne luptăm cu echipele mari în acest moment.

Personal, ca președinte de Federație, nu ne poziționăm nici împotrivă, dar nici în favoarea (n.r. modificării Legii Sportului).

Ai nevoie pe termen scurt de intervenția statului, dar în cele patru direcții pe care le-am mai zis: infrastructură, academii, fotbal în școli și educație”, a declarat Răzvan Burleanu, pentru digisport.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Vasile Dîncu, optimist că CSA Steaua va promova în Liga 1

Vasile Dîncu este optimist că CSA Steaua va promova în Liga 1. Fostul ministru al Apărării crede că Legea Sportului va fi modificată cu certitudine, însă recunoaște că va fi dificil ca formația din Ghencea să promoveze încă din acest sezon.

Vasile Dîncu speră ca echipa lui Daniel Oprița să evolueze în Liga 1 încă din sezonul viitor, chiar dacă acest lucru presupune un proces legislativ mai complicat.

„N-am avut nicio așteptare vizavi de rezultat la acest meci. M-am dus la spectacolul tribunei și al fotbalului în general.

E un proiect care încearcă să facă un pic de dreptate, pentru că nu poți să interzici prin legi unei echipe să joace într-o ligă.

Nu este simplu (n.r. – ca amendamentele propuse de el să treacă până la finalul acestui sezon). Procesul legislativ este un pic mai complicat, vom vedea”, a spus Vasile Dîncu potrivit sport.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:09 Costel Gâlcă, după ce echipa lui a învins-o în prelungiri pe Rapid: „Puteam câștiga la 3 goluri diferență” 29
apr.
23:52
Basarab Panduru l-a atacat pe Dan Şucu: „Te faci de râs, te-ai trezit că nu vinzi mobilă aici!”
29
apr.
23:50
VIDEOPreston North End – Leicester City 0-3 a fost în AntenaPLAY. Oaspeţii au făcut spectacol total în Championship
29
apr.
23:41
„Nu trebuie să acordăm atenţie rezultatelor” Bogdan Lobonţ, reacţie surprinzătoare după Rapid – Universitatea Craiova 1-2
29
apr.
23:36
Mircea Lucescu, semnal de alarmă pentru Rapid: „E imposibil să câştigi aşa campionatul”! Sfatul pe care i l-a dat lui Dan Şucu!
29
apr.
23:00
Corona Braşov a scris istorie în voleiul românesc şi a câştigat titlul naţional
29
apr.
22:57
Scene halucinante după Rapid – Universitatea Craiova 1-2! Iacob a sărit să îl bată pe un suporter! Reacţia lui după incident
29
apr.
22:46
Universitatea Craiova a învins-o pe Rapid în prelungiri şi a urcat pe locul 2 în play-off! Cum arată acum clasamentul
29
apr.
22:37
Cum a fost surprinsă Diana Şucu după golul lui Rapid, în timp ce Daniel Niculae îl îmbrăţişa pe Dan Şucu
29
apr.
22:35
Rafael Nadal s-a calificat în optimi la Madrid. Gest de mare campion al „Matadorului”
Vezi toate știrile
Citește și