Închide meniul

România ar putea organiza EURO U21! UEFA a aprobat dosarul de candidatură. Stadioanele care ar putea găzdui meciuri

Reclamă

Silviu Corneanu Publicat: 17 septembrie 2020, 14:26 / Actualizat: 12 mai 2021, 9:36

România ar putea organiza EURO U21! UEFA a aprobat dosarul de candidatură. Stadioanele care ar putea găzdui meciuri

Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Arena Națională ar putea găzdui meciuri de la EURO 2023

Arena Națională, Ghencea, Giulești, Arcul de Triumf, Maria Anastasovici, Ilie Oană, Cluj Arena și Dr. Constantin Rădulescu, sunt stadioanele din România care ar putea găzdui meciuri. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În mod surprinzător, lipsește una dintre cele mai frumoase arene din țară. Este vorba despre Ion Oblemenco, din Craiova.

UEFA a aprobat candidatura României pentru EURO 2021

După EURO 2020 și EURO U19 din 2021, România ar putea găzdui încă un turneul final european, cel Under 21 din 2023, anunță FRF.

UEFA a anunțat Federația Română de Fotbal că a aprobat dosarul de candidatură depus pentru EURO U21 din 2023, turneul final unde se vor stabili și cele patru reprezentante europene la Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris. Jucătorii ce vor fi eligibili pentru această ediție sunt cei născuți începând cu 1 ianuarie 2000.

Competiția se desfășoară începând din 1978, iar ediția din 2023 ar fi cea cu numărul 24. Până în prezent, cele mai multe titluri continentale la această categorie de vârstă le au Italia și Spania, câte 5, fiind urmate de Anglia, Rusia, Olanda și Germania, fiecare cu câte două.

Reclamă

România a bifat până acum două participări, în 1998 și în 2019, iar pentru ediția din 2021 tricolorii U21 pregătiți de Adrian Mutu sunt la trei meciuri distanță de o nouă calificare.

La Euro U21 participă, începând de la ediția de anul viitor ce va fi găzduită de Ungaria și Slovenia, 16 echipe. Acestea sunt împărțite în 4 grupe, iar cele mai bune două clasate se califică în sferturile de finală.

UEFA va anunța gazda turneului final din 2023 în luna decembrie. În cazul în care România va obține organizarea EURO U21, cele 31 de partide vor fi găzduite pe 8 stadioane din patru orașe, București, Giurgiu, Ploiești și Cluj-Napoca:

Reclamă 4 / 0/3

Stadioanele din România care vor putea găzdui meciuri la EURO U21

  • Arena Națională – București
  • Ghencea – București
  • Giulești – București
  • Arcul de Triumf – București
  • “Marin Anastasovici” – Giurgiu
  • “Ilie Oană” – Ploiești
  • Cluj Arena – Cluj-Napoca
  • “Dr. Constantin Rădulescu” – Cluj-Napoca

Federația Română de Fotbal mulțumește autorităților locale precum și administratorilor stadioanelor respective pentru ajutorul oferit în elaborarea dosarului de candidatură.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur va fi invitatul lui Dan Pavel (10:30). Poveşti de senzaţie ale pilotului român 9:06 „Cum vrei să te respectăm?” Fatih Terim a cedat nervos, după umilința suferită de Panathinaikos! Scandal cu arbitrii în Grecia 8:34 Pierdere importantă pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul! Un titular ratează meciul care poate decide titlul din Liga 1 8:26 Viorel Moldovan nu a mai avut răbdare cu o vedetă de la FCSB, după Sepsi – FCSB 2-2: „Bine măcar că ajunge la finalizare” 8:22 Gigi Becali și-a făcut toate calculele de titlu, în miez de noapte: „De ce să am emoții!” Ce primă oferă 0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” Vezi toate știrile
Citește și