Închide meniul

Scandal în Liga 2! UTA contestă sistemul impus de FRF. Cum se poate încheia sezonul

Antena Sport Publicat: 14 mai 2020, 10:31

Reclamă
Scandal în Liga 2! UTA contestă sistemul impus de FRF. Cum se poate încheia sezonul

SportPictures / Ciprian Petcut / Sport Pictures via hepta

Scandal în Liga 2! UTA contestă sistemul impus de FRF. Cum se poate încheia sezonul

Potrivit GSP, reprezentanții celor de la UTA Arad, formație care mai are doar cinci puncte avans față de CS Mioveni și Turris, vor ataca decizia de înjumătățire a punctelor la TAS. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ședința de la FRF nu are valoare juridică, ci trebuie votată în Comitetul Executiv, iar când va fi oficial decizia poate fi contestată.

Sezonul din Liga 2 se va încheia cu un play-off

FRF a ajuns la un acord cu majoritatea cluburilor din Liga 2, iar regulamentul se va schimba în plin sezon. Astfel, primele șase clasate se vor lupta pentru promovare într-un play-off.

Situația le convine de minune celor de la Rapid și Petrolul care s-au apropiat de liderul Ligii 2 și au acum șanse reale de a promova. Mini-campionatul de cinci etape ar urma să se reia pe data de 4 iulie și se va încheia pe 5 august. Echipele clasate pe locurile 7-18 vor intra direct în vacanță. Niciuna dintre ele nu va retrograda

Clasamentul din playoff-ul Ligii 2

Reclamă
Reclamă

UTA Arad, reacție dură la adresa FRF

Clubul UTA Arad a reacționat printr-un comunicat oficial, postat pe site-ul oficial.

"Federația Română de Fotbal a prezentat pentru vot trei scenarii de încheiere a competiției Ligii a II-a. Se știa de dinainte că două din aceste trei scenarii vor primi foarte puține voturi, deoarece nu se pot realiza logistic și financiar. Cum s-a și întâmplat, de fapt. Scenariul 1: jucarea tuturor celor 14 etape rămase – 1 vot, scenariul 2: play-off / play-out cu înjumătățire de puncte – 0 voturi, scenariul 3: doar play-off cu înjumătățire de puncte – 15 voturi.

Federația Română de Fotbal nu a prezentat niciun scenariu viabil, fără înjumătățire de puncte, în care să primeze meritul sportiv.

Reclamă

Respectăm votul democratic al cluburilor din Liga a II-a, vom demonstra pe teren forța UTA-ei. Menționăm că F.R.F., organizator și al competiției Liga a III-a, a validat scenarii în care echipele care conduceau clasamentele seriei cu minim 3 puncte au fost promovate direct, arbitrând astfel cu măsură diferită eșaloanele la care este organizator", se arată în comunicatul UT-ei Arad.

Reclamă
Recomandări

Reuşeşte FCSB să o învingă şi pe PAOK în Europa League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
8:50

Ilie Dumitrescu a remarcat în FCSB – RFS 4-1 un jucător pe care Gigi Becali l-a făcut praf în trecut: „Dă consistenţă jocului”

8:41

La mulţi ani, Simona Halep! Marea noastră campioană împlineşte 33 de ani şi e aproape de revenirea în circuit

8:30

Ce a spus antrenorul lui Tottenham după eliminarea lui Radu Drăguşin din meciul cu Qarabag: „Nu i-am transmis nimic”

7:59

Florin Tănase, reacţie fabuloasă după FCSB – RFS 4-1: „Doar trei goluri am văzut, la unul eram pe jos”! Ce a spus de Gigi Becali

7:00

Andreea Dragoman, victorie dramatică la China Smash 2024, competiţie care e live în AntenaPLAY! Ioana Sîngeorzan joacă la 09:30

0:25

Daniel Bîrligea, în extaz după ce a marcat primul său gol la FCSB: „Asta am vrut să arăt!”. Cui a dedicat victoria

1 FotoMihaela Cambei, uimită de gestul uriaş al lui Ion Ţiriac! Răsturnare de situaţie: „Era vorba de David Popovici” 2 FotoAdelina Chivu, anunţ despre revenirea lui Cristi Chivu în fotbalul românesc: „Crezi că mai înţelege ceva de aici?” 3 FCSB – RFS 4-1. FCSB a dat recital la debutul în grupa principală din Europa League. Darius Olaru, „dublă” spectaculoasă! 4 Tottenham, victorie clară cu Qarabag, după ce Drăguşin a fost eliminat! Ajax a făcut spectacol cu Beşiktaş! Rezultatele serii 5 FotoLewis Hamilton şi-a ales favoritul dintre Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo: „La finalul zilei sunt fanul lui” 6 Program prelungit şi trasee modificate pentru mai multe linii STB, pentru meciul FCSB – RFS. Anunţul făcut
Citește și