Închide meniul

Tensiuni între puterile din fotbalul românesc! LPF cere eliminarea regulii U21 din Liga 1. Ce alternativă a propus

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 22 ianuarie 2021, 15:42

Tensiuni între puterile din fotbalul românesc! LPF cere eliminarea regulii U21 din Liga 1. Ce alternativă a propus

Mediafax Foto / Dragos Savu via Hepta

LPF cere eliminarea regulii U21

LPF cere eliminarea acestei reguli, iar cel care s-a pronunțat în acest sens a fost Justin Ștefan, secretarul general al Ligii. Regula U21 a fost fentată de majoritatea antrenorilor din Liga 1, care i-au schimbat adesea pe tinerii jucători după doar câteva minute sau chiar secunde. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

LPF cere eliminarea regulii U21 

"Regula a fost impusă de FRF, iar eu sunt unul dintre contestatarii acelei reguli. Nu i s-a dovedit eficiența, iar în fotbalul profesionist trebuie să bagi în teren cel mai bun 11, nu cel mai bun 10 sau cel mai bun 9. De aceea se face acea schimbare, ca să se ocolească acea regulă”, a spus Justin Ștefan, pe pagina oficială de Facebook a celor de la LPF. 

Secretarul general al Ligii Profesioniste cere eliminarea regulii U21 din Liga 1. Justin Ștefan propune ca această să rămână valabilă doar la nivelul eșaloanelor inferioare.  

“Astfel de reguli s-ar potrivi mult mai bine la Liga 2, la Liga 3, iar la Liga 1 putem să vorbim de o anumită formă de premiere pentru cluburile care formează jucători tineri și îi folosesc în meciurile oficiale. 

Această regulă ar trebui, mai devreme sau mai târziu, să dispară. Știu că se face un PR bun cu ea, dar ne interesează să avem echipe puternice în Liga 1. Dacă tu mergi în cupele europene cu o echipă, iar în România ești obligat să bagi unul sau doi jucători U21, lucrurile sunt altfel", a mai explicat Justin Ștefan. 

Reclamă

Aproape toate echipele au efectuat schimbări în timpul meciurilor pentru a sfida această regulă. Singurele formații care nu au recurs la astfel de metode sunt FCSB, Chindia, FC Voluntari și Viitorul. 

Ce propune LPF 

Vicepreședintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Robert Pongracz, cere și el eliminarea regulii U21 din Liga 1. Acesta spune că echipele ar trebui încurajate să folosească tineri jucători prin acordarea de diferite premii. 

"În alte campionate, nu există o regulă cum avem noi, ci alte metode pentru a forma jucători tineri. Și noi am propus la un moment dat ca cei care folosesc jucătorii să primească un bonus financiar sau ceva care să-i motiveze să facă acest lucru. Ligile din străinătate s-au axat mai mult pe această metodă", a spus Robert Pongracz. 

Reclamă 4 / 0/3

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:55 VIDEOYokohama – Al Ain, finala Ligii Campionilor Asiei! Japonezii au învins dramatic Ulsan la loviturile de departajare 15:51 Marius Şumudică a dat cărţile pe faţă după ce FCSB a ajuns la un pas de titlu. Ce a spus despre Mihai Stoica 15:40 EXCLUSIV„Mă rog la Dumnezeu să fie tare” Mesajul unui patron din Liga 1 pentru Olimpiu Moruţan, după accidentarea teribilă a jucătorului! 15:24 EXCLUSIVCând va fi operat Olimpiu Moruţan în Turcia! Galata se implică şi ea! Detalii despre intervenţia chirurgicală a lui „Oli” 15:09 EXCLUSIVValeriu Iftime a vorbit cu Gigi Becali după victoria uriaşă a lui FC Botoşani cu Dinamo. Ce i-a transmis latifundiarul din Pipera 14:43 Daniel Niculae, criticat dur după ce a spus că Şumudică e o variantă foarte bună pentru Rapid: „Lipsă de respect pentru Lobonţ” 14:06 Premii uriaşe la Saudi Smash 2024. Bernadette Szocs luptă pentru trofeu, în AntenaPLAY 13:41 Pompiliu Popescu îi dă o veste teribilă lui Olimpiu Moruţan: „Puţini au mai revenit la un nivel bun după o astfel de accidentare” 12:53 „Va juca în Liga Campionilor” Anunţul lui Gigi Becali despre jucătorul care îl va costa aproape 500.000 de euro! 12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! Vezi toate știrile
Citește și