Închide meniul
UPDATE

UEFA a anunţat care e continuatoarea Stelei, între FCSB şi CSA! Comunicatul făcut public

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 10 iunie 2022, 15:55

UEFA a anunţat care e continuatoarea Stelei, între FCSB şi CSA! Comunicatul făcut public

ÎCCJ va da decizia în procesul pentru palmares dintre FCSB şi CSA Steaua

CSA Steaua și FCSB / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

UEFA a anunţat care e continuatoarea Stelei, între FCSB şi CSA. Forul european le-a răspuns celor de la Asociația Steaua 1947, care au trimis o scrisoare cu privire la conflictul de identitate dintre clubul patronat de Gigi Becali şi „militari”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În comunicat se arată faptul că, potrivit prevederilor regulamentului FIFA, FCSB este privită drept continuatoarea Stelei Bucureşti.

Update: Președintele Asociației Steaua 1947 a dat asigurări că răspunsul UEFA este real.

„Noi suntem, ca asociație, afiliați la Football Supporters’ Association. Cu ajutorul lor, am trimis la UEFA mai multe întrebări pe care le puteți regăsi și în comunicatul dat. Încă de la început, cei de la UEFA ne-au spus că răspunsul va întârzia, dar noi eram interesați să aflăm punctul lor de vedere.

Celor care susțin că este un fake le transmit să se uite că am dat mailul original, nu am făcut capturi de ecran, cum au făcut alții. Prin răspunsul primit de la UEFA, fiecare înțelege ce crede că trebuie să înțeleagă.

Reclamă

Diferența dintre data în care am primit răspunsul (n.r. 20 mai) și momentul în care am ales să-l publicăm (n.r. 10 iunie) în presă are legătură cu strategia noastră și cu alte chestiuni de ordin juridic”, a declarat Mihai Dincă, potrivit digisport.ro.

Update: Ultraşii din Peluza Sud AS47 susţin că scrisoarea primită de Asociația Steaua 1947 este falsă şi nu reprezintă, de fapt, scrisoarea UEFA.

UEFA a anunţat care e continuatoarea Stelei, între FCSB şi CSA

„Dragă președinte al Asociației Steaua 1947, ne cerem scuze pentru răspunsul întârziat.

Reclamă 4 / 0/3

1. UEFA respectă și aplică regulamentul FIFA în special atunci când este vorba de spețe sportive, bine definite în regulamentul anterior specificat. FCSB este considerată ca fiind aceeași entitate sportivă fotbalistică, cu Steaua București, datorită respectării articolului 15, paragraful 4, din regulamentul FIFA. Având în vedere faptul că, atât în 1998 cât și în 2003, toate elementele de identificare conform regulamentului FIFA au fost respectate, UEFA concluzionează faptul că ulterior respectării regulamentului, acțiunile sunt retroactive și nu afectează sub nicio formă identificarea aceluiași club.

2. La începutul anilor 1990, UEFA a trimis recomandări către asociațiile și federațiile afiliate la UEFA. Recomandările constau în respectarea fair play-ului financiar și moral din partea cluburilor deținute de stat în totalitate, față de cluburile private. În recomandările trimise către asociațiile și federațiile naționale afiliate la UEFA, se specifică faptul că orice club susținut în totalitate de un minister al statului, ar trebui să își privatizeze activitatea sportiv fotbalistică și aceasta să continue sub conducerea unui privat.

3. UEFA nu poate obliga asociațiile și federațiile naționale afiliate la aceasta să respecte recomandările trimise având în vedere că nu sunt susținute de un articol de lege, însă toate recomandările au fost aplicate și respectate de toate asociațiile și federațiile afiliate la UEFA.

4. Dreptul asupra unui palmares sportiv fotbalistic este stabilit de către comisia de disciplină FIFA (FDC), la fel și recunoașterea succesiunii sportive.

5. Conform efectului de lucru judecat în speța palmaresului de către comisia de disciplină FIFA, acesta aparține activității sportive în formă continuă care îl realizează neîntrerupt și nu aparține unor forme juridice.

6. Conform asociațiilor și federațiilor naționale afiliate la UEFA, astăzi nu mai există niciun club de fotbal care să fie în totalitate sub conducerea unui minister de stat, toate fiind reorganizate ca și entități juridice private.

7. Preluarea și transmiterea unui coeficient care aparține unui club se face prin recunoașterea și respectarea articolului 15, paragraful 4, din regulamentul FIFA, comisia de disciplină (FDC) urmând să verifice dacă sunt respectate cerințele aferente și în caz contrar să atenționeze asociațiile și federațiile naționale care, la rândul lor, sunt obligate să modifice și să actualizeze datele privind coeficientul.

Reclamă

8. Un palmares sportiv fotbalistic aparține de activitatea sportivă în formă continuă. Astfel încât dacă o altă activitate sportivă nou înființată ar revendica un palmares sportiv de la o altă activitate sportivă neîntreruptă, atunci cererea ar urma să fie nulă și lipsită de sens”, a fost răspunsul celor de la UEFA.

Gigi Becali, convins că palmaresul Stelei va ajunge la FCSB

Gigi Becali e convins că palmaresul Stelei va ajunge la FCSB, în cele din urmă. Latifundiarul din Pipera a oferit prima reacție după vestea uriașă primită de la Instanță. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunțat că procesul privind palmaresul Stelei va fi rejudecat.

Becali consideră că nici „hotărârea iniţială nu ne dezavantaja”. Latifundiarul din Pipera este convins că CSA Steaua va pierde procesul, iar FCSB va câștiga întregul palmares.

„De fapt, hotărârea iniţială nu ne dezavantaja. Spunea că palmaresul până în 1998 este al CSA, după este al FCSB. Sau 2003, nu contează. Prin alte cuvinte era la noi. Palmaresul nu este diviziat şi este al celui care are continuitatea. Dacă te-ai născut ieri, cum să spui că ai 100 de ani? Eu v-am spus că voi câştiga toate înapoi… şi palmares, şi numele. Ei nu vor putea folosi numele Steaua, îl vom anula în instanţă.

În civil trebuie să ceri probe. Ei trebuiau să ceară proba cu expertiza, dar nu au cerut. Au făcut ei o expertiză care nu se ia în seamă. Acum judecătorul o să-i spună că nu au expertiză, le respinge din start. Va dura 2-3 ani, s-a suspendat până se judecă astea. După noi o să cerem revizuirea la hotărârea aia şi o să înceapă peste 4-5 ani. Câştigăm astea, câştigăm revizuirea… Steaua. După nu mai ai cum să ceri prejudiciu, Steaua e FCSB.

Cum am furat eu Steaua, nu se rugau ei de mine? Am furat-o cu zeci de milioane de euro. Înseamnă că generalii au făcut fraudă, sau că UEFA. Eu am fost chemat să ajut, am dat bani.”, a spus Gigi Becali, pentru digisport.ro.

Recomandări
  • UEFA a anunţat care e continuatoarea Stelei, între FCSB şi CSA
  • România – Finlanda va fi în direct la Antena 1, 11 iunie, de la 21.45

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:47 „E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1 23:40 Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00) 23:32 „Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj 23:30 Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări! 23:23 Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă” 23:07 Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1 22:59 Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi 22:46 Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac” 22:33 Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off 22:15 Farul Constanța – CFR Cluj 5-1. Umilinţă pentru ardeleni! Louis Munteanu, Cojocaru şi Grameni s-au întrecut în goluri fabuloase! Vezi toate știrile
Citește și