UPDATE

UEFA a anunţat care e continuatoarea Stelei, între FCSB şi CSA! Comunicatul făcut public

De Dragoș Vasile
Publicat: 10 iunie 2022, 15:55

UEFA a anunţat care e continuatoarea Stelei, între FCSB şi CSA. Forul european le-a răspuns celor de la Asociația Steaua 1947, care au trimis o scrisoare cu privire la conflictul de identitate dintre clubul patronat de Gigi Becali şi „militari”.

Reclamă
UEFA a anunţat care e continuatoarea Stelei, între FCSB şi CSA

Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

În comunicat se arată faptul că, potrivit prevederilor regulamentului FIFA, FCSB este privită drept continuatoarea Stelei Bucureşti.

Reclamă

Update: Președintele Asociației Steaua 1947 a dat asigurări că răspunsul UEFA este real.

„Noi suntem, ca asociație, afiliați la Football Supporters’ Association. Cu ajutorul lor, am trimis la UEFA mai multe întrebări pe care le puteți regăsi și în comunicatul dat. Încă de la început, cei de la UEFA ne-au spus că răspunsul va întârzia, dar noi eram interesați să aflăm punctul lor de vedere.

Celor care susțin că este un fake le transmit să se uite că am dat mailul original, nu am făcut capturi de ecran, cum au făcut alții. Prin răspunsul primit de la UEFA, fiecare înțelege ce crede că trebuie să înțeleagă.

Diferența dintre data în care am primit răspunsul (n.r. 20 mai) și momentul în care am ales să-l publicăm (n.r. 10 iunie) în presă are legătură cu strategia noastră și cu alte chestiuni de ordin juridic”, a declarat Mihai Dincă, potrivit digisport.ro.

Reclamă

Update: Ultraşii din Peluza Sud AS47 susţin că scrisoarea primită de Asociația Steaua 1947 este falsă şi nu reprezintă, de fapt, scrisoarea UEFA.

UEFA a anunţat care e continuatoarea Stelei, între FCSB şi CSA

„Dragă președinte al Asociației Steaua 1947, ne cerem scuze pentru răspunsul întârziat.

1. UEFA respectă și aplică regulamentul FIFA în special atunci când este vorba de spețe sportive, bine definite în regulamentul anterior specificat. FCSB este considerată ca fiind aceeași entitate sportivă fotbalistică, cu Steaua București, datorită respectării articolului 15, paragraful 4, din regulamentul FIFA. Având în vedere faptul că, atât în 1998 cât și în 2003, toate elementele de identificare conform regulamentului FIFA au fost respectate, UEFA concluzionează faptul că ulterior respectării regulamentului, acțiunile sunt retroactive și nu afectează sub nicio formă identificarea aceluiași club.

2. La începutul anilor 1990, UEFA a trimis recomandări către asociațiile și federațiile afiliate la UEFA. Recomandările constau în respectarea fair play-ului financiar și moral din partea cluburilor deținute de stat în totalitate, față de cluburile private. În recomandările trimise către asociațiile și federațiile naționale afiliate la UEFA, se specifică faptul că orice club susținut în totalitate de un minister al statului, ar trebui să își privatizeze activitatea sportiv fotbalistică și aceasta să continue sub conducerea unui privat.

3. UEFA nu poate obliga asociațiile și federațiile naționale afiliate la aceasta să respecte recomandările trimise având în vedere că nu sunt susținute de un articol de lege, însă toate recomandările au fost aplicate și respectate de toate asociațiile și federațiile afiliate la UEFA.

4. Dreptul asupra unui palmares sportiv fotbalistic este stabilit de către comisia de disciplină FIFA (FDC), la fel și recunoașterea succesiunii sportive.

5. Conform efectului de lucru judecat în speța palmaresului de către comisia de disciplină FIFA, acesta aparține activității sportive în formă continuă care îl realizează neîntrerupt și nu aparține unor forme juridice.

6. Conform asociațiilor și federațiilor naționale afiliate la UEFA, astăzi nu mai există niciun club de fotbal care să fie în totalitate sub conducerea unui minister de stat, toate fiind reorganizate ca și entități juridice private.

7. Preluarea și transmiterea unui coeficient care aparține unui club se face prin recunoașterea și respectarea articolului 15, paragraful 4, din regulamentul FIFA, comisia de disciplină (FDC) urmând să verifice dacă sunt respectate cerințele aferente și în caz contrar să atenționeze asociațiile și federațiile naționale care, la rândul lor, sunt obligate să modifice și să actualizeze datele privind coeficientul.

8. Un palmares sportiv fotbalistic aparține de activitatea sportivă în formă continuă. Astfel încât dacă o altă activitate sportivă nou înființată ar revendica un palmares sportiv de la o altă activitate sportivă neîntreruptă, atunci cererea ar urma să fie nulă și lipsită de sens”, a fost răspunsul celor de la UEFA.

Gigi Becali, convins că palmaresul Stelei va ajunge la FCSB

Gigi Becali e convins că palmaresul Stelei va ajunge la FCSB, în cele din urmă. Latifundiarul din Pipera a oferit prima reacție după vestea uriașă primită de la Instanță. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunțat că procesul privind palmaresul Stelei va fi rejudecat.

Becali consideră că nici „hotărârea iniţială nu ne dezavantaja”. Latifundiarul din Pipera este convins că CSA Steaua va pierde procesul, iar FCSB va câștiga întregul palmares.

„De fapt, hotărârea iniţială nu ne dezavantaja. Spunea că palmaresul până în 1998 este al CSA, după este al FCSB. Sau 2003, nu contează. Prin alte cuvinte era la noi. Palmaresul nu este diviziat şi este al celui care are continuitatea. Dacă te-ai născut ieri, cum să spui că ai 100 de ani? Eu v-am spus că voi câştiga toate înapoi… şi palmares, şi numele. Ei nu vor putea folosi numele Steaua, îl vom anula în instanţă.

În civil trebuie să ceri probe. Ei trebuiau să ceară proba cu expertiza, dar nu au cerut. Au făcut ei o expertiză care nu se ia în seamă. Acum judecătorul o să-i spună că nu au expertiză, le respinge din start. Va dura 2-3 ani, s-a suspendat până se judecă astea. După noi o să cerem revizuirea la hotărârea aia şi o să înceapă peste 4-5 ani. Câştigăm astea, câştigăm revizuirea… Steaua. După nu mai ai cum să ceri prejudiciu, Steaua e FCSB.

Cum am furat eu Steaua, nu se rugau ei de mine? Am furat-o cu zeci de milioane de euro. Înseamnă că generalii au făcut fraudă, sau că UEFA. Eu am fost chemat să ajut, am dat bani.”, a spus Gigi Becali, pentru digisport.ro.

Reclamă
Citește și:

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
24
iun.
23:03
Mihai Stoichiță l-a făcut praf pe Ladislau Boloni: „Ai avut naționala pe tavă! O iei sau nu o iei?”
24
iun.
22:33
Fanii Universității Craiova, val de ironii după ce echipa lor nu a făcut niciun transfer
24
iun.
22:03
VideoJucătorii de la CFR Cluj s-au înghesuit pe telefoane să-l vadă pe David Popovici cum iese campion mondial!
24
iun.
21:42
VideoOctavian Popescu încercat senzații tari! „Perla” de la FCSB a zburat cu parapanta EXCLUSIV
24
iun.
21:04
Ladislau Boloni, prezentat oficial la Metz: „Vreau să fiu iubit! Pot face compromisuri!”
24
iun.
20:57
VideoO echipă din Turcia are cei mai înfocaţi suporteri! Fanii s-au bucurat şi când au fost martorii unei cereri în căsătorie
24
iun.
20:41
Robert Glinţă s-a calificat în finală la 50 de metri spate, la Campionatul Mondial de Nataţie
24
iun.
20:30
FotoAnamaria Prodan, umilinţă pentru Corina Caciuc: „Trecutul o îngroapă, e celebră!”. Sfat pentru Laurenţiu Reghecampf: „Dacă mai ascultă de amantă…”
24
iun.
20:25
România U19 – Slovacia U19 0-1. Tricolorii, înfrângere dramatică în minutul 90+5! Selecționata lui Adrian Văsâi și-a luat adio de la Mondialul U20
24
iun.
20:10
Alex Chipciu nu va juca în derby-ul CFR Cluj – U Cluj. Anunțul făcut de mijlocaș: „E o clauză!”
Pe același subiect
Liga 1 • 24 iun., 21:42
Octavian Popescu încercat senzații tari! „Perla” de la FCSB a zburat cu parapanta EXCLUSIV
Victor Piţurcă, în timpul unei partide
Liga 1 • 24 iun., 10:11
Victor Piţurcă, răspuns tranşant în privinţa lui Octavian Popescu: „Aşteptam mai mult de la el”
Mihai Stoica, în timpul unui meci disputat de FCSB
Liga 1 • 23 iun., 23:41
Mihai Stoica îi ia apărarea jucătorului „dispărut” de la FCSB! Mesaj clar pentru Gigi Becali: „Nu e uzat, şi-a corectat problemele!”
Close