Închide meniul

Gigi Becali, convins că palmaresul Stelei va ajunge la FCSB. Reacţie categorică: „Voi câştiga tot! Cum am furat eu Steaua?”

Antena Sport Publicat: 17 mai 2022, 21:46

Gigi Becali, convins că palmaresul Stelei va ajunge la FCSB. Reacţie categorică: „Voi câştiga tot! Cum am furat eu Steaua?

Cristian Gaţu, noi declaraţii despre conflictul CSA Steaua - FCSB

Gigi Becali, în timpul unei conferinţe de presă / Hepta

  • Gigi Becali, convins că palmaresul Stelei va ajunge la FCSB
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Gigi Becali, convins că palmaresul Stelei va ajunge la FCSB, în cele din urmă. Latifundiarul din Pipera a oferit prima reacție după vestea uriașă primită de la Instanță. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunțat că procesul privind palmaresul Stelei va fi rejudecat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Becali consideră că nici „hotărârea iniţială nu ne dezavantaja”. Latifundiarul din Pipera este convins că CSA Steaua va pierde procesul, iar FCSB va câștiga întregul palmares.

Gigi Becali, convins că palmaresul Stelei va ajunge la FCSB

„De fapt, hotărârea iniţială nu ne dezavantaja. Spunea că palmaresul până în 1998 este al CSA, după este al FCSB. Sau 2003, nu contează. Prin alte cuvinte era la noi. Palmaresul nu este diviziat şi este al celui care are continuitatea.

Reclamă

Dacă te-ai născut ieri, cum să spui că ai 100 de ani? Eu v-am spus că voi câştiga toate înapoi… şi palmares, şi numele. Ei nu vor putea folosi numele Steaua, îl vom anula în instanţă.

În civil trebuie să ceri probe. Ei trebuiau să ceară proba cu expertiza, dar nu au cerut. Au făcut ei o expertiză care nu se ia în seamă. Acum judecătorul o să-i spună că nu au expertiză, le respinge din start.

Reclamă

Va dura 2-3 ani, s-a suspendat până se judecă astea. După noi o să cerem revizuirea la hotărârea aia şi o să înceapă peste 4-5 ani. Câştigăm astea, câştigăm revizuirea… Steaua. După nu mai ai cum să ceri prejudiciu, Steaua e FCSB.

Cum am furat eu Steaua, nu se rugau ei de mine? Am furat-o cu zeci de milioane de euro. Înseamnă că generalii au făcut fraudă, sau că UEFA. Eu am fost chemat să ajut, am dat bani.”, a spus Gigi Becali, pentru digisport.ro.

Procesul privind palmaresul Stelei se rejudecă

Instanţa a acceptat recursul făcut de vicecampioana României în dosarul 48951/3/2017 privind palmaresul celor de la Steaua Bucureşti.

Reclamă 4 / 0/3

Deși decizia din apel a fost favorabilă FCSB, în sensul că instanța a constatat că palmaresul echipei Steaua după anul 2003 nu aparține CSA, iar actuala echipă de fotbal a Armatei nu este continuatoarea echipei istorice Steaua București, am formulat recurs.

Instanța supremă trebuie să lămurească natura juridică a instituției de drept a palmaresului sportiv și respectiv dacă palmaresul unei echipe de fotbal căreia i s-a asigurat continuitatea sportivă și competițională, este unic și aparține entității juridice care o deține în prezent”, a declarat avocatul FCSB, Adrian Căvescu, pentru sursa citată anterior.

Instanța ”a respins excepţia nulităţii recursurilor, invocată de intimatul-reclamant Clubul Sportiv al Armatei, Steaua Bucureşti. Admite, în principiu, recursul declarat de pârâta SC Fotbal Club FCSB împotriva deciziei nr. 1034A din 28 iunie 2021 şi a încheierii din 10 mai 2021, pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti. Fixează termen la 3 noiembrie 2022”, se arată documentul publicat pe scj.ro.

Comandantul CSA din 1998 a aruncat în aer scandalul FCSB – CSA Steaua

Cristian Gațu, fostul campion mondial la handbal, a dezvăluit șirul evenimentelor care au dus la preluarea echipei de fotbal din cadrul CSA de către Viorel Păunescu, iar ulterior de Gigi Becali.

După ce și-a încheiat cariera fabuloasă de sportiv, Cristian Gațu a devenit comandat în cadrul CSA, în 1997. Acesta a povestit că, un an mai târziu, „s-a hotărât desprinderea secției de fotbal de CSA, prin proces civil al divizării”.

Când a revenit PD la Guvernare, domnul Babiuc l-a chemat pe Păunescu și i-a spus să mai organizeze din nou Adunarea Generală, dar fără mine, pentru că a vrut să mă dea afară. Așa au cooptat persoane noi, iar unul propus era Vova Cohn, prieten al lui Babiuc, doar că era prea dinamovist.

Prin domnul Păunescu l-am cunoscut pe Gigi Becali, la Intercontinental, când pregătea A.G. Aceasta a fost în 2003 și am participat ca invitat. Erau două tabere, Becali și Păunescu, iar ședința a fost condusă de fratele lui Viorel, Constantin Păunescu. Erau acolo toți campionii de la Sevilla în spatele meu și chiar mă întrebau cu cine să voteze.

Reclamă

Cristian Gaţu: „Fără Becali, Steaua se desfiinţa”

Au semnat toti cei prezenți. Trecerea către domnul Becali a fost votată și de toți campionii europeni, prezenți acolo. Nu știu dacă acolo s-a semnat și pentru stemă, imn și steag. În Statutul, la care am lucrat chiar eu, se scria că AFC preia totul. Tradiție, glorie sportiva și continuitate. Că CSA cedează totul.

În 1998 s-a hotărât, cu concursul domnului Babiuc, desprinderea secției de fotbal de CSA, prin proces civil al divizării, echipa de fotbal cu atributele ei, loc în clasament, coeficient european, tradiții glorioase și continuitate sportivă au trecut la AFC, la domnul Păunescu. Prin toate actele și prin dorința armatei, echipa lui Becali e Steaua. Din punctul meu de vedere este aceeasi echipă. Prezența domnului Becali a însemnat viață, pe care i-a dat-o acestui club, pentru că banii i-a dat.

Fără Păunescu și Becali, Steaua nu mai era nimic, nu că divizia a cincea. Mai rău, se desființa. Am fost nevoiți să facem trecerea, altfel nu mai existam. Gigi Becali nu a furat Steaua. Din 2003, AFC Steaua Bucuresti putea să facă orice voia cu patrimoniul său, să o înstrăineze. Verificați Statul de bază pe care s-a făcut acest lucru”, a spus Cristian Gațu, pentru Gold FM.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
9:29 Modul incredibil prin care avocaţii încearcă să îl scape pe Mario Iorgulescu de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare 9:26 Bernadette Szocs, după victoria uriaşă cu Adriana Diaz, de la Incheon: „Dacă voi juca aşa, va urma un alt rezultat mare” 9:05 Carlos Alcaraz, eliminat de Grigor Dimitrov din sferturile turneului de la Miami! Principalul favorit a fost spulberat de bulgar 8:43 Schimbări uriașe la FCSB. Cinci jucători, gata să plece de la echipa lui Gigi Becali chiar dacă vor câștiga titlul 8:42 Andrei Nicolescu a anunţat măsuri dure după ce Dinamo va juca 4 meciuri cu porţile închise: „Ca la aeroport!” 8:32 VIDEOEliza Samara a făcut show în ultimele două puncte ale meciului cu Wang Yidi. A fost aplaudată şi de adversara de la Incheon 8:30 VIDEOBernadette Szocs – Adriana Diaz 3-0. Bernie, victorie uriaşă şi calificare în sferturile WTT Champions Incheon 2024 7:50 VIDEOEliza Samara – Wang Yidi 1-3, live în AntenaPLAY. Românca a jucat senzaţional, dar s-a oprit în optimi la WTT Champions Incheon 28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
Vezi toate știrile