Închide meniul

Victor Pițurcă, dezvăluiri despre al doilea mandat al lui Nicolae Dică la FCSB: „El nu și-a mai dorit să se întoarcă”

Sebastian Cristian Publicat: 26 decembrie 2022, 17:12

Reclamă
Victor Pițurcă, dezvăluiri despre al doilea mandat al lui Nicolae Dică la FCSB: El nu și-a mai dorit să se întoarcă”

Mioveni - Petrolul, LIVE SCORE

Nicolae Dică/ Profimedia

Victor Pițurcă a făcut dezvăluiri despre al doilea mandat al lui Nicolae Dică la FCSB. Fostul selecționer e de părere că antrenorul piteștean nu și-ar mai fi dorit să revină pe banca roș-albaștrilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Totuși, Nicolae Dică s-a întors pe banca tehnică a roș-albaștrilor, dar revenirea nu a fost una de succes. Victor Pițurcă consideră că antrenorul nu avea alte soluții la dispoziție.

Victor Pițurcă, dezvăluiri despre al doilea mandat al lui Nicolae Dică la FCSB

Mai mult decât atât, fostul selecționer crede că majoritatea antrenorilor români au mari probleme în Liga 1, fiind nevoiți să accepte condiții neprielnice impuse de patroni.

Sfatul său pentru tehnicieni e să pună clauze clare în contract, astfel încât să-și poată desfășura activitatea corespunzător.

„Îl vedem pe Dică, pe care l-am văzut foarte, foarte supărat. Și are dreptate. Eu sunt sigur că nu şi-a mai dorit să mai vină la FCSB, dar ce era să facă? El are nevoie să antreneze şi toţi trebuie să antreneze. Dacă stau, nu e bine pentru ei, îi uită lumea.

Reclamă

În fotbalul românesc, 80% dintre antrenori sunt obligați să facă anumite compromisuri. Altfel nu antrenează. Ce sfat pot eu să le dau eu? Ca să îşi desfășoare activitatea ca profesionişti, cel mai important e ce semnează. 

Dacă semnezi un contract, e bine şi pentru patron, şi pentru tine, ca antrenor. Ai posibilitatea să îţi desfășori activitatea cum vrei tu.  Eşti la mâna patronului, că te dă patronul afară după două săptămâni. Ai discuții cu patronul și sugerează cine trebuie să joace. Spune: «Am dat bani pe el, vreau să îl vând». Și atunci nu mai introduci în teren ce vrei tu.

Niciodată nu o să-l mulţumeşti, poate doar să câştigi campionatul, să duci echipa în Champions League şi să-i aduci 20-30 de milioane. Probabil ar fi mulţumit pe moment, că după o perioadă se uită”, a spus Victor Pițurcă la OrangeSport.

Reclamă 4 / 0/3

Ce spune Nicolae Dică despre o eventuală revenire la FCSB

Antrenorul piteștean a vorbit recent despre posibilitatea unei reveniri pe banca vicecampioanei României. Antrenorul a condus formația bucureșteană în două rânduri, însă susține că nu și-ar mai dori să se întoarcă pe banca tehnică a roș-albaștrilor.

După ce și-a dat demisia de la FCSB pe 1 noiembrie, Dică exclude fără să stea pe gânduri varianta unei întoarceri la FCSB, dat fiind contextul în care a plecat de la club, dar și dezamăgirile acumulate pe parcursul celor două mandate.

„Am spus că nu! (n.r. despre o posibilă revenire la FCSB). Am fost de două ori acolo ca antrenor principal și am spus că este de ajuns. Am avut trei luni contract cu FCSB în care am reușit o performanță, aceea de a merge în grupele Conference League și pentru mine a însemnat foarte mult”, a declarat Nicolae Dică, pentru sport.ro.

În același timp, antrenorul crede că prestația modestă din Europa a fost cauza pentru care relația dintre el și conducere s-a deteriorat.

„De asta am fost schimbat. Cele două jocuri cu Silkeborg au fost așa, totul s-a întors împotriva mea, chiar dacă reușisem calificarea în grupe. Nu s-au uitat acele jocuri și unul dintre motive acesta a fost, că am și plecat”, a spus Dică, potrivit aceleiași surse citate anterior.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:45 VIDEOMax Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu de Formula 1 de la Miami (Antena 3 CNN şi AntenaPLAY, 23:00) 22:35 Promisiunea lui Kopic după ce Dinamo a ajuns într-o situaţie dramatică: „Vom lupta până la final, vom lupta pentru club!” 22:20 Ahmed Bani, la pământ după ce Dinamo a fost egalată de U Cluj: „Trebuia să câștigăm cu orice preț!” 22:02 Cum arată clasamentul în playout după U Cluj – Dinamo 3-3. Situaţie disperată pentru echipa lui Kopic 21:31 NEWS ALERTReal Madrid e noua campioană a Spaniei! Echipa lui Ancelotti a câştigat titlul cu 4 etape înainte de final 21:29 Erling Haaland, cifre fabuloase la Manchester City! Starul norvegian a făcut show și a marcat patru goluri 21:00 VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abby Pulling a câștigat prima cursă, live în AntenaPLAY 20:42 „S-au înțeles!” Mihai Stoica a anunțat transferul lui Florinel Coman! Ultimele detalii despre negocieri 20:35 U Cluj – Dinamo 3-3! „Câinii”, egalați în minutul 90+1! Au nevoie de un miracol pentru a nu retrograda 20:29 Motivul pentru care Ianis Hagi nu a revenit la Farul, înainte de EURO 2024: „Era huiduit de 200-300 de spectatori” Vezi toate știrile
Citește și