Închide meniul

Viorel Hizo, despre momentele cumplite trăite la Revoluție: „Nevastă-mea urla la telefon că nu știa nimic despre copil!”

Reclamă

Cosmin Olteanu Publicat: 25 decembrie 2022, 17:17

Viorel Hizo, despre momentele cumplite trăite la Revoluție: Nevastă-mea urla la telefon că nu știa nimic despre copil!”

Viorel Hizo, despre momentele cumplite trăite la Revoluție

Viorel Hizo, în timpul unei conferințe de presă/hepta

Viorel Hizo a vorbit despre momentele cumplite trăite la Revoluție!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În timpul revoluției din 1989, Viorel Hizo (75 de ani) era antrenor la Inter Sibiu, club susținut de Nicu Ceaușescu, al 3-lea fiu al lui Nicolae Ceaușescu.

Viorel Hizo, despre momentele cumplite trăite la Revoluție

Viorel Hizo susține că, în momentul în care a pornit Revoluția, se afla în Casablanca. Însă, s-a întors de urgență în România, cu ajutorul lui Nicu Ceaușescu, deoarece fiul său făcea armata la Securitate la Lugoj.

„Eram în Casablanca, la un turneu pe care îl organizase Nicu Ceaușescu. Ne spusese «v-ați comportat foarte bine în campionat, trei săptămâni sunteți în vacanță în Casablanca». Am jucat două meciuri, pe urmă a venit Revoluția.

Fiul meu făcea armata la Securitate la Lugoj. Cum să mai stau în Casablanca? Nevastă-mea mă suna, urla la telefon că nu știa nimic despre copil de patru, cinci zile. Nicu s-a ocupat să venim cât mai rapid acasă. Escala era la Lisabona și toate biletele erau vândute, dar a rezolvat”, a declarat Viorel Hizo, pentru gsp.ro.

Reclamă

Viorel Hizo: „Nicu Ceaușescu ne ajuta și ca finanțare!”

Totodată, Viorel Hizo a vorbit despre implicarea pe care Nicu Ceaușescu o avea în sportul din Sibiu.

„Da, Nicu Ceaușescu ne ajuta și ca finanțare. El spunea «tot orașul trebuie să ajute sportul!». Și veneau bani la fotbal, la baschet, la handbal, la călărie. Sibiul era foarte bun în sport, nu exista lot de gimnastică fără o sportivă din Sibiu!

La fotbal, Nicu era turbat să le batem pe Steaua, pe Dinamo. Uneori reușeam, pe Dinamo am bătut-o cu 1-0 când avea echipa aia bună a lui Lucescu, cu Rednic, cu Andone, cu Klein, cu Vaișcovici. A dat Majearu golul nostru”, a mai spus Viorel Hizo.

Reclamă 4 / 0/3

Ultima dată, Viorel Hizo a antrenat-o pe Ceahlăul Piatra Neamț, în 2013.

Recomandări
  • Viorel Hizo, despre momentele cumplite trăite la Revoluție

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:02 „Nu e normal!” LPF a explicat de ce FCSB nu poate sărbători titlul după derby-ul cu Rapid, dacă va deveni campioană! 17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită 17:22 „Plecăm cu prima șansă!” Ștefan Târnovanu, mesaj de luptă înaintea derby-ului cu Rapid! Verdict despre lupta pentru titlu 17:06 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 aprilie 2024 16:58 „Asta îi ajută!” Ioan Andone știe ce avantaj are Dinamo în lupta pentru salvarea de la retrogradare! 16:43 Dan Petrescu a început revoluția la CFR Cluj! Primul jucător care pleacă de la echipa lui Neluțu Varga 16:36 Gică Hagi, genial când a fost întrebat de Manchester City – Real Madrid: „M-ai prins în ofsaid! Am şi momente din astea!” 16:26 PAOK – Club Brugge LIVE SCORE (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Meciurile serii din Europa 16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile Vezi toate știrile
Citește și