Închide meniul
NEWS ALERT

Gareth Bale și-a anunțat retragerea din fotbal la 33 de ani!

Alexandru Ivan Publicat: 9 ianuarie 2023, 17:25

Gareth Bale și-a anunțat retragerea din fotbal la 33 de ani!

Gareth Bale și-a anunțat retragerea din fotbal la 33 de ani!

Gareth Bale, cu trofeul Champions League / Twitter

  • Gareth Bale și-a anunțat retragerea din fotbal la 33 de ani!
  • își agață ghetele în cui după o carieră fabuloasă

 

Gareth Bale și-a anunțat retragerea din fotbal la numai 33 de ani. Fostul jucător de la Real Madrid și Tottenham își agață ghetele în cui după o carieră fabuloasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„După o analiză atentă și atentă, îmi anunț retragerea imediată din fotbalul de club și internațional. Mă simt incredibil de norocos că mi-am realizat visul de a practica sportul pe care îl iubesc. Mi-a oferit cu adevărat unele dintre cele mai bune momente din viața mea. Am atins cele mai înalte culmi în cele 17 sezoane și asta va fi imposibil de reprodus, indiferent de ce îmi rezervă capitolul viitor.

Gareth Bale și-a anunțat retragerea din fotbal la 33 de ani

De la prima mea atingere la Southampton până la ultima mea cu LAFC și toate celelalte, au modelat o carieră de club pentru care am o imensă mândrie și recunoștință. De asemenea, să joc pentru țara mea de 111 ori și să fiu căpitanul ei a fost cu adevărat un vis devenit realitate.

Reclamă

Îmi arăt recunoștința tuturor celor care și-au jucat rolul de-a lungul acestei călătorii. Mă simt îndatorat față de mulți oameni pentru că m-au ajutat să-mi schimb viața și să-mi modelez cariera într-un mod la care nu aș fi putut visa când am început acest drum, la 9 ani.

Pentru cluburile mele anterioare, Southampton, Tottenham, Real Madrid și, în sfârșit, LAFC. Toți managerii și antrenorii mei anteriori, personalul din spate, colegii de echipă, toți fanii dedicați, agenții mei, prietenii și familia mei uimitoare, impactul pe care l-ați avut este incomensurabil.

Reclamă

Părinții mei și sora mea, fără dăruirea voastră în acele zile de început, fără o bază atât de puternică, nu aș scrie această declarație chiar acum, așa că vă mulțumesc că m-ați pus pe această cale și pentru sprijinul vostru neclintit.

Soția mea și copiii mei, dragostea și sprijinul vostru m-au ajutat. Ați fost lângă mine în momentele bune și mai puțin bune. M-ați inspirat să fiu mai bun și sa vă fac mândri.

Așadar, trec la următoarea etapă a vieții mele. O perioadă de schimbare și tranziție, o oportunitate pentru o nouă aventură…„, este scrisoarea de adio postată de Gareth Bale, luni, pe contul oficial de Twitter.

Reclamă 4 / 0/3

Gareth Bale a jucat 9 ani la Real Madrid

Născut în Cardiff, Țara Galilor, Gareth Bale a crescut în academia celor de la Southampton, după care a fost cumpărat de Tottenham Hotspur, în 2007. A jucat peste 200 de partide la clubul londonez, pentru care a reușit 72 de goluri și 60 de assist-uri.

În 2013, Real Madrid a plătit peste 100 de milioane de lire sterline ca să-l transfere pe Gareth Bale de la Tottenham, mutare care a deținut timp de trei ani recordul all-time al transferurilor. Galezul e al doilea cel mai scump transfer din istoria „galacticilor”, după Eden Hazard, care a costat 115 milioane de euro, venit de la Chelsea, în 2019.

În tricoul blanco, Bale a reușit 106 goluri și 67 pase decisive în 258 de apariții. Printre realizările sale se numără cinci titluri UEFA Champions League, trei titluri de campion în La Liga, trei Supercupe ale Europei, patru campionate Mondiale ale cluburilor, o Cupă a Spaniei și trei Supercupe ale Spaniei.

Bale a părăsit-o pe Real Madrid în vara trecută, când a semnat cu americanii de la Los Angeles FC. Contractul său cu formația din MLS expira peste șase luni, însă galezul a decis să-i pună capăt acum, prin retragerea din fotbal.

Gareth Bale a dus Țara Galilor la EURO și la Campionatul Mondial

În perioada lui Gareth Bale, Țara Galilor a cunoscut cele mai mari performanțe din istoria recentă. Cu starul lui Real Madrid în teren, galezii au mers la două Campionate Europene consecutive, dar și la un Mondial.

La EURO 2016, Țara Galilor a fost una dintre surprizele turneului, reușind să ajungă până în semifinale, unde a fost eliminată de viitoarea câștigătoare a trofeului, Portugalia. La acel turneu final, Gareth Bale a reușit trei goluri.

Reclamă

La EURO 2020, Bale a reușit două assist-uri, iar Țara Galilor a atins faza optimilor, unde a fost învinsă de Danemarca.

Ultimul turneu final al lui Gareth Bale la echipa națională a fost Campionatul Mondial din Qatar, unde a înscris un gol, dar Țara Galilor nu a trecut de faza grupelor.

În total, Gareth Bale a adunat 111 meciuri pentru Țara Galilor, pentru care și-a făcut debutul în 2006.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” 14:24 Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu 14:03 Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes 13:25 Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor” 13:24 Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj! Poate prinde transferul carierei în Premier League sau Serie A 12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Gică Hagi a fost la baza lui Real Madrid, înainte de Columbia - România
Fotbal • 27 mart., 21:47
Gică Hagi a fost la baza lui Real Madrid, înainte de Columbia – România: „M-am întâlnit cu Ancelotti!”
Vinicius a izbucnit în lacrimi la conferinţa de presă!
La Liga • 25 mart., 18:40
FOTO
Vinicius a izbucnit în lacrimi la conferinţa de presă! Motivul pentru care starul brazilian nu a mai rezistat
Kylian Mbappe a spus ce se întâmplă în prezent la PSG, după ce s-a aflat că merge la Real
La Liga • 24 mart., 15:47
„Voi ajunge la EURO cu mintea limpede” Kylian Mbappe a spus ce se întâmplă în prezent la PSG, după ce s-a aflat că merge la Real!
Endrick, viitorul atacant de la Real Madrid, a marcat pe Wembley primul gol pentru naţionala Braziliei, la doar a treia selecţie
Fotbal extern • 23 mart., 22:59
Endrick, viitorul atacant de la Real Madrid, a marcat pe Wembley primul gol pentru naţionala Braziliei, la doar 17 ani
Când va fi anunţat transferul lui Kylian Mbappe la Real Madrid
La Liga • 23 mart., 14:31
Când va fi anunţat transferul lui Kylian Mbappe la Real Madrid. Adevăratul motiv pentru care starul lui PSG a amânat momentul