Închide meniul
NEWS ALERT

Gazzetta dello Sport, anunţ bombă despre preşedintele FRF: „Răzvan Burleanu se gândeşte să candideze la şefia UEFA”

Bogdan Stănescu Publicat: 25 ianuarie 2024, 11:51

Reclamă
Gazzetta dello Sport, anunţ bombă despre preşedintele FRF: „Răzvan Burleanu se gândeşte să candideze la şefia UEFA

Gazzetta dello Sport, anunţ bombă despre preşedintele FRF

Răzvan Burleanu / AntenaSport

Gazzetta dello Sport a făcut un anunţ bombă despre preşedintele FRF. Renumita publicaţie italiană de sport susţine că şeful FRF, Răzvan Burleanu, se gândeşte să candideze la preşedinţia UEFA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

E cutremur la UEFA, după ce croatul Zvonimir Boban, fost star al lui AC Milan, şi-a anunţat demisia din funcţia de director la UEFA. Boban a anunţat că demisionează din pricina modificării statutului pe care o pregăteşte Aleksander Ceferin. Modificarea i-ar permite lui Ceferin să candideze pentru un al patrulea mandat.

Gazzetta dello Sport, anunţ bombă despre preşedintele FRF: „Răzvan Burleanu se gândeşte să candideze la şefia UEFA”

Congresul va vota cu siguranță pentru, dar unanimitatea este exclusă. Ar trebui să fie împotrivă cele patru din Marea Britanie, Irlanda, țările scandinave, Moldova și România lui Răzvan Burleanu, care se gândește să candideze în 2027 pentru a aduna voturile celor nemulţumiţi. Din numărul de voturi ‘împotrivă’ veți înțelege câtă opoziție a primit ideea lui Ceferin”, a scris Gazetta dello Sport.

Nu este prima oară când se vehiculează candidatura lui Răzvan Burleanu la şefia UEFA. Prima publicaţie care a vorbit despre candidatura lui Burleanu la preşedinţia UEFA a fost The Independent.

Reacţia lui Răzvan Burleanu după ce s-a spus că este susţinut pentru a deveni preşedintele UEFA!

Răzvan Burleanu a oferit declaraţii despre acest subiect la mijlocul lunii decembrie a anului trecut, după ce s-a spus că e susţinut pentru a deveni preşedintele UEFA.

Reclamă

Burleanu a negat atunci că ţinteşte o asemenea funcţie. Presa britanică scria că David Gill l-ar susţine pe Răzvan Burleanu pentru a-l înlocui pe Aleksander Ceferin la următoarele alegeri pentru preşedinţia UEFA.

Sunt un tip sincer cu dumneavoastră! Nu am un plan în momentul de față (n.r.: candidatura pentru şefia UEFA. Știu însă că mă bucur de prietenia și aprecierea multor președinți sau secretari generali de federații din Europa. Iar acest lucru e cel mai important pentru mine! Poate de aceea m-au și susținut până acum în diferite poziții, inclusiv cea de membru al Consiliului FIFA, deși sunt cel mai tânăr membru al acestui board.

Știți bine că la fel se întâmplă și cu membrii afiliați ai FRF care m-au descoperit încă din primii ani și care m-au susținut pe mine și echipa mea în cele mai grele momente. Și cred că ceea ce ne-a apropiat cel mai mult, atât la nivel international cât și național este că ne regăsim în viziunea pe care o avem despre dezvoltarea fotbalului și că împărtășim aceleași principii și valori când vine vorba despre fotbal ca sport și despre guvernanța fotbalului.

Reclamă 4 / 0/3

Abordarea care ne-a adus împreună este că noi toți suntem vizitatori pe această planetă, iar rolul nostru trebuie să fie să lăsăm un fotbal mai bun decât cel pe care l-am gasit, un fotbal care reprezintă ultima proprietate publică a noastră, a tuturor.

„În ultima perioadă de timp am opinii diferite faţă de preşedintele UEFA pe anumite subiecte”

Menționez, totodată, că am o relație foarte bună cu președintele UEFA, Aleksander Ceferin, pe care l-am susținut încă din 2016, chiar dacă în ultima perioadă de timp avem opinii diferite pe anumite subiecte. Dar sunt sigur că o organizație puternică și cu responsabilități multiple, precum UEFA, are nevoie de o diversitate de opinii.

Colegii mei știu foarte bine că încurajez dezbaterea și schimbul de idei în orice întâlnire sau grup de lucru pe care îl conduc, fie în țară, fie în străinătate.

„E posibil ca preşedintele UEFA să retragă propunerea de schimbare a statutului”

(n.r.: despre propunerea de schimbare a statutului a preşedintelui UEFA) Nu am avut timp să-i împărtășesc opinia mea, deși sunt sigur că o cunoaște deja, sunt un tip destul de predictibil. E posibil ca președintele UEFA să retragă această propunere. A mai făcut-o o dată cu subiectul legat de reintegrarea Rusiei în competițiile de juniori, deși fusese aprobat anterior atât de Comitetul Executiv UEFA, cât și de Consiliul FIFA, iar acest lucru s-a întâmplat în decurs de doar două săptămâni.

Fotbalul european trebuie să fie unit în perioada imediat următoare, mai ales înainte de decizia din 21 decembrie a Curții Europene de Justiție, unde toți sperăm că modelul european al sportului va fi susținut, mai ales că peste 20 de guverne susțin poziția UEFA. Este vorba de decizia în ceea ce privește acea Superligă”, declara Răzvan Burleanu.

 

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:15 VIDEOMax Verstappen, pole position în cursa de sprint a Marelui Premiu de la Miami (Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY, de la ora 19:00) 3
mai
23:57
Mihai Stoica a anunţat o schimbare majoră la FCSB: „Poate chiar se va ajunge să se voteze!”
3
mai
22:55
„Penibil!” Oficialii de la Sepsi au ieșit la atac după 4-1 cu Farul! Mesaj dur despre scandările xenofobe
3
mai
22:45
„Nu le-am dat nicio șansă” Reacții categotice din tabăra lui Sepsi după 4-1 cu Farul! Ce s-a spus despre performanța de la Ovidiu
3
mai
22:37
Prima reacţie a lui Gică Hagi, după umilinţa din Farul – Sepsi 1-4: „Un meci de care îţi este ruşine! E greu să accepţi”
3
mai
22:26
Marius Ștefănescu, anunțul momentului despre transferul la FCSB. Ce a spus despre declarațiile lui Laszlo Dioszegi
3
mai
22:16
VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abbi Pulling, pe primul loc în a doua sesiune de antrenamente, live în AntenaPLAY
3
mai
21:59
Farul – Sepsi 1-4! Umilință uriașă pentru echipa lui Gică Hagi! Safranko a făcut spectacol la Ovidiu
3
mai
21:29
România – Japonia LIVE VIDEO în AntenaPLAY (13:30). Ultimul meci de la Campionatul Mondial de hochei pentru tricolori
3
mai
21:27
OFICIAL! Edi Iordănescu poate convoca 26 de jucători pentru EURO 2024. Decizia luată de UEFA
Vezi toate știrile
Citește și